Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KoniecLipca

Czy to już ruchy?

Polecane posty

Gość KoniecLipca

Witajcie :) mam do Was pytanko. Otóż jestem w 19 tc i tak już od tygodnia odczuwam takie jakby stuknięcia(?) w miejscu, gdzie znajduje się macica z Maleństwem :) raz czuję wyraźniej, raz prawie wcale (jak np. dzisiaj rano były może z 2 bardzo delikatne stuknięcia). Tylko, że to moja pierwsza ciąża, mam problem ze wzdęciami i w ogóle przed ciążą miałam oponkę na brzuchu i teraz nie wiem czy to ruchy, czy może praca wzdętych jelit (a pracuję nad nimi bardzo, żeby zmusić je do pracy). Jak myślicie?

Gość gość
Mozliwe ze to Twoje malenstwo piekne :) :*

Gość gość
a skad wiesz gdzie masz macice teraz? Ktory to tydzien 1 ciaza? Ja w pierwszej poczulam w 17 tygodniu teraz jestem w 33 i jak mnue walnie czasem z banki to siadam,p ale kazdy ruch ktory czuje jest dla mnie mily mimo ze czasem zaboli ,. Ja czulam delikatne stukania tak na palec pod pempkiem i jakby pluskalo cos a lekarz mowil ze jak na pierworodke to jelita ,ale wiedzialam ze to moja malusia bo juz po tyg .byly bardziej wyrazne i takie samo uczucie ,..ola mama czekajaca na mala Alicje,p

Gość gość
a i doddam ze jak sie objesz slodkiego i polozysz na lewy bok to jesli to ruchy to powinnas poczuc znowu ja na poczatku czulam z samego rana i od godziny 21 zaczynal sie bal malej.. A najlepsze bylo na wizycie w w 28 tygodniu jak mala miala sprawdzane tetno . Lekarka przylozyla sluchawke i mowi ze jakies *****iwe to dziecko za bardzo chyba po mnie sie stresuje a mala jakby wyczula ze to o niej i jak nie zasadzi kopa w sluchawke .az spadla na ziemie ,p ale mialam ubaw z lekarki

Gość KoniecLipca
Wiem, gdzie jest moja macica, bo powiedział mi ginekolog na ostatniej wizycie gdzie sięga :) 2 tygodnie temu była 2 palce pod pępkiem, teraz jest pewnie nieco wyżej :) i właśnie te "stuknięcia" zdarzają się pod pępkiem po lewej lub rzadziej po prawej stronie brzucha :) ale nie jestem pewna czy to ruchy Maleństwa, czy nie :) wizyta dopiero 23 marca, więc jeszcze trochę przede mną :)

Gość gość
Jestem w pierwszej ciąży, ruchy poczulam już w 16 tyg i wiedziałam, ze to wlasnie jest to, wcześniej kilka razy wydawalo mi sie ze to dziecko, ale jak mnie faktycznie kopnelo po raz pierwszy , to było to bardzo specyficzne uczucie. Teraz w 30 tyg kopie jak szalony :)

Gość gość
Hej :) Ja jutro zaczynam 17 tc i jeszcze nic nie czuję , a już sie doczekać nie mogę :D

Gość gość
Ja poczułam w 12 tygodniu.Z pewnością nie były to jelita,bo jest to zdecydowanie inne uczucie i bylo tak nisko,,ze na 100% jelita już tam nie sięgają.Od tego czasu czulam je coraz częściej i coraz wyraźniej

Gość gość
KoniecLipca w 19 tyg to już na pewno to.