Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tłusta cera

tłusta cera a dermatolog

Polecane posty

Gość tłusta cera

Witam. Mam 25 lat. Zawsze miałam tłustą cerę. Nie mam trądziku, ale zawsze mi jakiś mały pryszczyk wyskoczy. Czy warto iść do dermatologa? CZy to zbyt błahe?

Gość gość
przeciętny dermatolog poleci ci tylko żel do twarzy zamiast mydła i krem matujący na dzień, nie spodziewałabym się jakichś rewelacyjnych porad

Gość tłusta cera
:O Czyli nic. Liczyłam,że poradzi jakieś środki od wewnątrz, na organizm.

Gość gość
hehe, no może ci przepisać jeszcze cynk w tabletkach

Gość gość
Chciałam iść nie na NFZ.

Gość tłusta cera
Wydaje mi sie że to mogą być hormony, nie jestem juz nastolatką, a mam tłustą cerę i włosy. Mogę z tym żyć, w końcu wiele lat żyję, ale jeżeli jest rozwiązanie to chcę skorzystać.

Gość gość
jak pójdziesz prywatnie to dostaniesz propozycję różnych zabiegów oczyszczająco-matujących wykonywanych oczywiście na miejscu

Gość tłusta cera
ale ja nie chcę usług kosmetyczki a leczenia czy lekarze nie leczą?

Gość gość
Od hormonów to jest endokrynolog raczej.

Gość gość
hormonami zajmuje się endokrynolog, jak dobrze go zabajerujesz to dostaniesz skierowanie na parę badań, po których dowiesz się, że wszystko w normie i taka twoja uroda

Gość gość
Ew. gin mógłby Ci przepisać tabsy ale to różnie u różnych dziewczyn działa, zwłaszcza leki przepisane w ciemno, bez badań hormonalnych.

Gość gość
tłusta cera nie jest chorobą, tylko mankamentem urody do korygowania. chorobą do leczenia jest np. łojotokowe zapalenie skóry

Gość gość
Też mam tłustą cerę i ostatnio zaczęłam używać serum i kremu Bielendy z 10%-owym kwasem migdałowym, wydzielanie sebum znacznie sie zmniejszyło :classic_cool:. Z tłustymi włosami jest większy problem :(

Gość gość
dziś tłusta cera nie jest chorobą, tylko mankamentem urody do korygowania. xxx Niestety, nie, nadmierne wydzielanie łoju może być spowodowane zmianami hormonalnymi,a to nie jest mankament tylko zaburzenie funkcjonowania organizmu.

Gość gość
Ja to mam farta <3 <3 wygrałam iphone <3 w konkursie www.po4.pl/r/6rqiphone6 KOCHAM APPLE! <3 <3

Gość gość
Niestety, nie, nadmierne wydzielanie łoju może być spowodowane zmianami hormonalnymi,a to nie jest mankament tylko zaburzenie funkcjonowania organizmu. x tak, i wtedy objawia się w postaci choroby łojotokowej, a nie zwyczajnej tłustej cery