Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak czesto kapiecie niemowleta

Polecane posty

Gość gość
5-6x w tyg, 1 dzien, najczęściej w weekend robiłam przerwę, ale bardziej dla siebie. pupka myta mydłem pod kranem po każdej kupie, od tego momentu przestały się robić odparzenia.

Gość gość
Kapie codziennie tak jak siebie. Wkladam do wody, myje co trzeba i wyjmuje, to nie wizyta w spa. Nie wiem co za roznica myć dziecko wacikami a wsadzić do odrobiny wody i umyć. Latwiej, wygodniej i szybciej. Tez wole wskoczyć pod prysznic niż robić akrobacje nad umywalka :/

Gość gość
tak do roku kapalam syna codziennie. Niemowle sie poci, ulewa, w pampersie caly dzien... I przede wszystkim to wieczorny rytual. Po mniej wiecej roku zaczelam kapac co drugi dzien, chyba ze sie np spocil wyjatkowo, latem to nawet dwa razy dziennie. Wieczorna kapiel jako rytual zastapilo czytanie ksiazek

Gość gość
Piszcie co chcecie mundrale, ale zalecenia sa takie zeby nie kapac codziennie a co 2-3 dni własnie. Jak kapanie codziennie pomaga waszym dzieciom odróżnić dzień od nocy to jakies glupie dzieci macie.

Gość gość
A ja kapalan przez pierwszy miesiac codziennie a pozniej znajoma polozna powiedziala ze powinno sie dziecko do 3msc kapac raz w tygodniu! Moja szwagierka kapala codziennie przez caly czas i dziecko ma teraz 4 latka i mega problemy skorne

Gość gość
Codziennie, tylko oczywiście odpowiednio dobierając środki do kąpieli. Wystarczy przeczytać składy.

Gość gość
Ja tez kapie codziennie , po kupce to myje pupke wacikiem woda z mydlem . Ale dzieciak sie poci , ulewa , potem wszystko bierze do buzi czy maca raczkami , w faldkach wszystko sie odklada . Nie wyobrazam sobie zeby go codziennie nie wykapac , ma pol roczku i wyjatkiem byly tylko szczepienia .

Gość gość
Codziennie!Sama też kąpie się codziennie i nie wyobrażam sobie żebym ja albo moja córka poszła spać bez kąpieli.Przecież niemowle też się poci,ulewa mu się,robi po pare kup dziennie,a wy je myjecie co 3 dni?Może same zacznijcie się myć co te 2-3dni,to zmienicie zdanie i to szybko jak będziecie się kleić od brudu.

Gość gość
zgodnie z zaleceniami ze szpitala gdzie rodziłam, mojej poloznej i pediatry kapie dziecko 1-2 razy w tygodniu. Przy kazdym przewijaniu przemywam pupe wacikami zamoczonymi w wodzie.

Gość LeFonque
co drugi dzień, żeby chronić delikatną skórę przed zmywaniem naturalnej warstwy ochronnej, latem w upały 2 a nawet 3 razy dziennie, żeby ochłodzić, ale to już w samej wodzie

Gość gość
Ja w dalszym ciągu myje raz w tygodniu bez przesady jak sie dziecku uleje czy zrobi kupke to myje wacikiem z woda i mydelkiem ew pod kranem. Raczki kilka razy dziennie ew chusteczkami/woda. Szczerze mowiac jak sama zaczęłam sie kapac co 2 dni to mam lepsza skórę a tak codziennie tylko toaleta niezbędna;)

Gość gość
oczywiscie mamy z kafeterii sa zawsze madrzejsze od lekarzy i poloznych :D

Gość gość
myja raz w tygodniu albo co 3 dni co sie dziwic takie trolice pewnie same sie nie myja i mysla ze przetarcie buzki chusteczka to umycie ej brudaski zapuszczone nikt nie uczyl was higieny to i dziecka nie nauczycie od mlody ucza ze kapiel raz na pare dni wystarcza fajnie od was musi lecie smrodek

Gość gość
gosc 13:06 kobieto, ty chyba nie zrozumialas o czym mowa! lekarze odradzaja codzienne kapiele noworodkow! To nie jest zdrowe. I nie pisz prosze o doroslych, bo to zupelnie inna sprawa!