Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kąpiel noworodka

Polecane posty

Gość gość

Jak wygląda u was kąpiel noworodka? Sami trzymacie dziecko czy macie jakieś podkładki? W czym kapiecie, w jakiej temperaturze?

Gość gość
Ja mam taka gabke i klade synka na nia, a wode sprawdzam lokciem,

Gość gość
możesz kupić specjalną gąbkę- taka foremka na ciałko dziecka albo poproś o pomoc męża. temp. wody 38 st

Gość Madzin
Wanienka i do środka tez taka gąbka dla dziecka. Myjemy w oliatum z zaleceń lekarza.

Gość gość
To ja 21:39 ja kapie Emolium, drogie bo prawie 50zl ale mam na jakies 2mies

Gość gość
Gąbka- siedlisko bakterii. Ja kupiłam taką matę gumową z przyssawkami.. nie wiem, jakie jest normalnie jej przeznaczenie- czy na podłogę, czy do prysznica.. w każdym razie ja to kupiłam do wanienki. A jak syn zaczął się kąpać w zwykłej wannie to też mu to kładłam na dno, więc byłam spokojne, że się nie przewróci. Dziecko kąpał mąż. Trzymał sobie na ręce i mył drugą. Ja kąpałam na pewno w 3 miesiącu, bo akurat byłam sama. Nie było kłopotów. Temperatura ok 37 stopni.

Gość gość
a własnie jak dezynfekujecie tą gąbkę, bo kuzynka mi mowiła że nalezy ja wyparzyć i wysuszyć za kazdym razem

Gość gość
Żadnych gąbek. Mężowskie ramię i jazda.

Gość gość
noworodka podtrzymujesz jedną ręką w wodzie, a drugą myjesz. bardzo łatwe. żadnych podkładek, gąbek, przyssawek, to bakterio-łapy. położna raz mi pokazała i potem już myłam sama, w necie jest też pełno filmików na YT jak wykąpać noworodka.

Gość gość
Mam podkladke Angel Care i kapie dziecko w brodziku razem ze starszym.

Gość gość
żadnych podkładek i gąbek to siedlisko bakterii myję ręką i wacikiem n a dno pieluszka tetrowa tylko potem ja wyparzam we wrzątku i piorę zawsze czysta pieluszka i ręcznik i zwykły płyn do kąpieli

Ja nie używałam żadnych podkładek ani gąbek, jedną ręką trzymałam dziecko, drugą myłam, jeśli w domu był mąż, to on trzymał, ja myłam. Temperaturę sprawdzałam termometrem tylko przy pierwszym dziecku przy pierwszych kilku kąpielach, potem wodę nalewał mąż "na oko" i zawsze była ok.