Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zamyszlona

Bardzo prosze o rade...

Polecane posty

Gość zamyszlona

Witam. Otoz zaczne od tego ze jestem juz mama 4 letnego chlopca i bardzo pragne drugiego malenstwa. Rozmawialismy z mezem juz wiele razy na ten temat i on mial swego rodzaju opory w tej kwetsi, ktore sa totalnie dla mnie niezrozumiale bo wlasnie teraz jest dla Nas najlepszy czas na drugie dziecko. Ale do rzeczy. We wrzesniu odstawilam tabletki anty ktore bralam 1.5 roku. Od tego czasu moje cykle byly jak w zegarku co 28 dni, zawsze w sobote. Raz tylko przed swietami Bozego Narodzenia wypadl mi w niedziele ale to praktycznie zadne przesuniecie. Ten ostatni na przelomie stycznia i lutego przedluzyl sie i zamiast dostac okres po 28 dniach w sobote dostalam w srode. Jednak poprzedni miesiac mialam niesmowicie nerwowy i pelen przezyc. I teraz moje pytanie do Was, kochalismy sie z mezem pelnym stosunkiem 1 marca w niedziel i to byl 12 dc w pon 13 dc oraz we wtorek 14 dc, Kolejne stosunki byly w czwartek 16 dc i to juz nie we mnie..jedynie maz pozniej piescil mnie palcami na ktorych byla dosc spora ilosc spermy i w sobote 18 dc byla taka sama sytuacja. Zastanawiam sie jak duze prawdopodobienstwo jest ciazy w tym przypadku. Prosze o jakies rady. Poprostu rozmowe. Wierze ze mnie zrozumiecie. Wiem tez ze nawet jesli bym byla to zadne tak wczesne objawy nie sa mozliwe. Jednak w piatek bardzo bolaly mnie jajniki, podbrzusze i i krzyz jak w trakcie okresu. I dzis nadal utrzymuje sie delikatne pobolewanie dolem brzucha i w plecach.

Gość gość
up

Gość gość
A może tak pójść do ginekologa? Kiedy ostatni raz byłaś?

Gość gość
W styczniu. I wszystko tam ok. Akurat prawdopodonie bylam po owu bo mialam plyn w zatoce douglasa.

Gość gość
"Otoz zaczne od tego ze jestem juz mama 4 letnego chlopca i bardzo pragne drugiego malenstwa. Rozmawialismy z mezem juz wiele razy na ten temat i on mial swego rodzaju opory w tej kwetsi, ktore sa totalnie dla mnie niezrozumiale bo wlasnie teraz jest dla Nas najlepszy czas na drugie dziecko." x Przeraziło mnie to, co napisałaś. Decyzja powinna być wspólna. A nie podjęta z pobudek egoistycznych i własnego widzimisię....

Gość gość
Poprostu glownie zastanawiam sie nad tym jakie jest prawdopodobienstwo ciazy przy tak wygladajacych stosunkach w te dni. I skad to pobolewanie dzis.

Gość gość
Ktoś tutaj dobrze napisał: decyzja powinna być wspólna.

Gość gość
ile ty masz lat? co kogo obchodzi kiedy uprawiałaś seks z mężem??? dorośnij! żenujące pisać uprawiałam seks w 12 dc, 14, 18 itd.... i co my na tej podstawie mamy napisać czy jesteś w ciązy?????

Gość gość
Jeśli seks byl 12,13,14 dc przy 28 cyklach to jest bardzo duza szansa na dziudziusia. Który to Twój cykl po odstawieniu? Ja brałam Bonadee przez 4 miesiące, i po odstawieniu miałam cykle 34/26/30. Teraz staram się o maluszka ale widzisz u mnie ciężko wypośrodkowac i trafic w owulacje. Wg testów miałam ją 14/15 dc.

Gość gość
Co w tym jest egoistycznego. Przeciez chyba maz tez wie skad sie biora dzieci i wie jak konczyl wtedy kiedy zaznaczylam mu ze prawdopodbnie moge miec dni plodne. Pytam Was tylko o rade jaka jest szansa na zjascie w ciaze przy takich cyklach jak opisalam wyzej i przy tak o***tych stosunkach w dni opisane.

Gość gość
żenujący post. On nie chce dziecka, ty robisz je na siłę...

Gość gość
Duża i życzę powodzenia :)

Gość gość
"Co w tym jest egoistycznego. Przeciez chyba maz tez wie skad sie biora dzieci i wie jak konczyl wtedy kiedy zaznaczylam mu ze prawdopodbnie moge miec dni plodne." x Nie zrozumiałaś mnie. Egoistyczne jest podejście, że to Ty na siłę forsujesz drugie dziecko. Poza tym, po tym co tutaj opisałaś - mam wrażenie, że Ty sama masz problem z ustaleneim swojej płodności..

Gość gość
To moj 6 cykl od odstawienia. Dziekuje ze ktos wkoncu ustosunkowal sie dokladnie do mojej prosby i pytania.

Gość gość
Wedle notatek i kalendarza owulacje mialam przez wszystkie poprzednie cykle ok 14, 15 dc. Zmylil mnie tylko poprzedni wydluzony cykl. Stad tez moje zastanawianie sie bo wedle kalendarza kochalismy sie dzien przed owulacja. Ale po ostatnim nie mam pewnosci co do tego jak dlugi bd ten cykl.Stad tez moje watpliwosci.

Gość gość
Fajnie, że u Ciebie jest regularnie, widzisz u mnie zawirowania straszne. Ale może się ustatkują te cykle jakoś. Jeśli masz cykle regularne to u Ciebie łatwo dzień płodny wyznaczyć, oczywiście w praktyce to nie musi się pokrywac, zależ też czy czujesz że masz dni płodne. Ale patrzac na Twoje cykle i stosunki to myślę że jest duża szansa i tego Ci życzę. A laskami co wpieprzają się w Twoje życie małżeńskie nie przejmuj się. Dużo tu takich na kafe co lubią oceniać innych.

Gość gość
I chodzi mi tez o to czy jesli owulacja faktycznei wypadla w srode i udalo sie to mozliwe sa te pobolewnia podbrzusza i krzyza teraz..czy raczej to cos innego...bo na chwile obecna czuje sie jak bym miala dostac okres a to raczej niemozliwe bo to 20 dc.

Gość gość
"A laskami co wpieprzają się w Twoje życie małżeńskie nie przejmuj się. Dużo tu takich na kafe co lubią oceniać innych." x Ależ autorka przecież sama o tym napisała: "Rozmawialismy z mezem juz wiele razy na ten temat i on mial swego rodzaju opory w tej kwetsi, ktore sa totalnie dla mnie niezrozumiale bo wlasnie teraz jest dla Nas najlepszy czas na drugie dziecko." Więc jakie wpieprzanie? Ktoś zauwazył - słusznie z resztą, że decyzje o dziecku podejmuje się wspólnie. I nie wymusza się na nikim takiej decyzji.

Gość gość
Jeśli 5 cykli miałas 28 dni a ten ostatni był dłuższy to dalej bym liczyla ten jako 28 szczególnie że sama pisalas że był nerwowy poprzedni i to moglo wpłynąc na długość cylu. ten licz jako 28 i ewentualnie testuj w 28 dc. Powodzenia :)

Gość gość
No wlasnie tak pomyslalam ze dzis poniedzialek i niektorzy pewnie chca dopiec innym z tej racji :) Ale jest tak piekna pogoda ze nie mam zamiary wogole sie tym przejmowac :)

Gość gość
To po kiego piszesz o tym, że mąż nie chce drugiego dziecka? Sama dajesz pożywkę i dziwisz się jeszcze..

Gość gość
No pewnie tak zrobie :) A co do tych boli brzucha, gdyby jeszcze ktos mogl doradzic co moze byc ich przyczyna w 20 dc.

Gość gość
Może kolka jakaś? Coś cieżkostrawnego zjadłaś?

Gość gość
Oj te bole sa dokladnie na dole i w krzyzu...wiec kolka raczej odpada. One sa takei jak bym miala lada moment dostac okres albo juz go dostala.

Gość gość
Nie chcieć a mieć opory to dwie różne kwestie i nie wiecie jakie. Napisała bo chciała być szczera a wy po niej jedziecie. Przeciez gdyby mąz nie chciał dziecka to by seksu nie uprawiali w dni płodne. Proste. Wy wszystko potraficie tak uprościć ze maskara. Autorko nic sie nie przejmuj, życzę dwóch II na tescie. Ja jestem w 18 dc a te bóle to nie wiem, nie pomogę.

Gość gość
Bóle sugerują środek cyklu.

Gość gość
Zrób test z moczu,ja mam mies jak w zegarku i juz po 9-10 dn wyszły 2 kreski . Z tym ze ja robiłam prawie codziennie bo musiałam wiedzieć czy mam sie oszczędzać czy nie.

Gość gość
Test pewnie zrobie. Z jednej strony nie chce sie nakrecac bo wewnetrznie mam odczucie ze raczej nic tego nie bedzie i napewno w ciazy nie jestem..a zdrugiej..sama ciagle po cichu licze ze moze jednak... Co do bolu to tak jak napisalam na poczatku w piatek, zwlaszcza rano byl nie do wytrzymania..okropne klocie jajnikow bol podbrzusza i w plecach,to byla doslownie godzina czasu po przebudzeniu, pozniej ustal zupelnie i od wczoraj powrocilo takie jakby cmienie w podbrzuszu i krzyzu.

Gość gość
Jeśli w piątek było kłócie jajników to mogła to być owulacja. Ból który czujesz teraz, to może być ból poowulacyjny. Kiedy miałaś termin ostatniej @?

Gość gość
ostatnia miesiaczka zaczela sie 18 lutego i trwala 5 dni