Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie mam czasu zadbać o siebie

Polecane posty

a ja nie wiem, czy to jest kwestia ograniczonych kur domowych, naprawdę. Czasem mam wrazenie, że w społeczeństwie są takie oczekiwania od kobiet- czysty dom, dwudaniowy obiad, dziecko uśmiechnięte... Zresztą, ja sama, jak byłam na macierzyńskim, początkowo chciałam, zeby wszystko było idealnie:) Ale jesteśmy tylko ludźmi, nie cyborgami- i część rzeczy trzeba odpuścić. Po co decydować sie na dziecko, jak odpalamy mu bajkę i lecimy z mopem? To juz lepiej się z nim pobawić, "pogadać" a mopa olać i tyle.

Gość gość
kuro, wracaj do garów, jak widać nic nie zrozumiałaś i teraz atak bo ktoś ci powiedział w twarz...

Gość gość
To ja od tego cycka , sie ktoras uczepila ze na pisalam cycek a dalej mnie wyzwano od krowy rozplodowej , no kuzwa.... napisalam tylko jak wyglada moj dzien mniej wiecej ... potrzeba troszke dobrej organizacji i bedzie dobrze . Dziewczyna napisala ze ma nadwage to moze sie ogarnac jak dziecko sie bawi , i isc na godz , nawet dwie na szybki spacer i po drodze ogarniac , jak obiad gotujesz to nie stoisz non stop przy garnkach tylko w miedzy czasie robisz cos innego . A dziecko to nie jest ograniczenie wolnosci , mam niecale 22 lata , jestem matka i jestem szczesliwa ... za kilka lat chce miec drugie , nie neguje jak ktos chce miec dziecko przed 40 i robic kariere a z drugiej strony ja tez nie jestem kura domowa , za pol roku wracam do pracy i dalej bede sie rozwijac , i ksztalcic .

Gość gość
Ja to jestem jakaś nienormalna. Też miałam synka, który nie spał praktycznie, jak przez pomyłkę zdarzało mu się usnąć w dzień, to nie mogłam się doczekać kiedy się obudzi, jakoś tak mi nie halo było. Dwie pobudki w nocy uznaję za normalne. Studiowałam zaocznie, uczyłam się w czasie karmienia, które zajmowało sporą część doby, pralkę miałam wprawdzie automatyczną ale używaliśmy pieluch tetrowych. Wszystko ogarniałam z dzieckiem pod pachą wtedy kiedy nie spał i była to dla mnie i dla niego świetna zabawa. Gotowałam obiadki dla dziecka i dla pozostałych domowników, którzy ściągali do domu późnym popołudniem, sprzątałam chałupę na tip-top, robiłam zakupy. Przecież wykąpać się można z dzieckiem lub przy nim, kulosy wydepilować przy dziecku, to samo z układaniem włosów. Dzieci lubią jak się coś dzieje, machasz szczotka i suszarką, gadasz do dzieciaka i i leci. Nie ma dzieci bardzo absorbujących. Jak od początku poświęcasz dziecku dużo czasu, robisz z nim wszystko, uczysz go wielu rzeczy, to potem potrafi sam zająć się jakąś zabawą, którą oczywiście musisz jeszcze w tak młodym wieku zainicjować. Boże jak ja lubiłam być mamą mojego malutkiego synka. Czułam się wspaniale i wyglądałam doskonale. Codziennie spacery, wycieczki rowerowe, gimnastyka na dywanie. W życiu nie poświęcałam sobie samej tyle czasu jak przez pierwsze dwa lata życie mojego synka. Dziękuje niebiosom, że nie musiałam pracować i mogłam w 100% poświęcić czas synkowi i przy okazji sobie;).

Gość gość
Dodam jeszcze ze musisz wziac w obroty meza , niech pomaga tak samo . Moj maly uwielbia bawic sie z tata ... , a ja mam czas dla siebie .

Gość gość
gość dziś kuro, wracaj do garów, jak widać nic nie zrozumiałaś i teraz atak bo ktoś ci powiedział w twarz. xxxxxxxxxxx Tylko,ze ja nie mam dziecka,nawet jeszcze nie jestem w ciąży:D aczkolwiek zaczynam o tym myśleć dlatego podczytuję to forum.Mam własną działalność.za dwa miesiace otwieram drugi punkt w innym mieście wiec kurą domową też nie jestem.A ty znów nie odpowiedziałas co tu robisz skoro nie chcesz miec dzieci i nie chcesz się stać ograniczona?

Gość gość
nie mam najmniejszego zamiaru się z tego tłumaczyć, bo niby pytasz to mam odpowiadać?? no bez przesady. Czujesz sie taka fajna, bo pytasz i pytasz o to jedno i to samo, zbaczając z tematu i kwestia tego dlaczego czytam kafe jest rozstrzygająca. Jaka jesteś żałosna, że udajesz teraz że nie masz dzieci, byleby tylko nie dopasować się do schematu kury. I te tłumaczenia- mam to i to:) żałosne naprawdę. Ale nieźle pokazałaś jak boli prawda o matkach, nie martw się, za 10 lat jak juz dzieci wyfruną z domu, może znów będziesz miała możliwość życia.

Gość gość
Nie możliwe żebyś nie miała chwili czasu dla siebie, dlugo tak nie pociągniesz. Na pewno nie jest to niewykonalne żeby maz, ktos z rodziny lub przyjaciolka zajela się twoim dzieckiem przez jeden dzien. Zafunduj sobie dzien w Spa, mogę polecic ci http://dayspa.bielsko.pl/. Swiat na pewno się nie zawali jak zrobisz sobie dzien wolnego a zobaczysz jak zaraz odzyjesz :)