Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jestem w szoku, moja corka ma 11 tygodni a ja jestem w kolejnej ciazy...........

Polecane posty

Gość gość
lol. nie wiesz skad sie biora dzieci? to po chuj sie bzykasz

Gość gość
Wiem co pisze , nie z niską tylko z wysoką też (jasne, mniejsze prawdopodobieństwo ale się da) Mimo, że w teorii wtedy się nie da. W mojej rodzinie każda miała wysoką, ja też i problemu nie było.

Gość gość
Teraz musisz przestać karmić mała, aby dzidzia miała wszystko co trzeba, a sobi3 kup witaminy bo sie wykończysz tymi ciążami....

Gość gość
Musisz przestać karmić mała bo dzidziuś. Kup sobie witaminy bo się wykonczysz tymi ciążami....

Gość gość
Idz pierw do lekarza, a potem powiedz mężowi... napisz jak to przyjął. I nie płacz nad rozlanym mlekiem.....

Gość gość
gość dziś gość dziś 16:09 ja karmiłam piersią i dostałam okres.Teraz nawet lekarze się dziwią,ze baby kp traktują jak antykoncepcję xxx A jak często? 2 razy na dzień? W takim przypadku miesiączkę dostaniesz. Jak nie umiecie czytać ze zrozumieniem, to się w ogóle nie odzywajcie. Nie traktuje się sporadycznego karmienia jako antykoncepcji. Żeby nie było owulacji to musisz karmić cały czas, minimum co 2,5-3 godziny. To chyba jest proste so zrozumienia w tym co napisałam w godzinie 16:09 xxxxxx Cieszę sie,ze wiesz lepiej jak często karmiłam swoje dziecko:D Ciekawa jestem skąd masz takie informacje,ze było to sporadyczne karmienie?Moje cycki wysyłały ci jakies sygnały czy jak?Innej możliwości nie widzę.Otóż karmiłam regularnie w ciągu dnia co 2-3 godziny i dwa razy w nocy.Bawią mnie takie dziunie jak ty

Gość gość
no mnie też bawią takie, co to wiedzą lepiej :D ja dostałam normalny okres po 4 tygodniach od porodu (pisałam już wcześniej) i karmiłam tylko piersią, noworodka nie da się karmić 2 razy dziennie. Cud?

Gość gość
Nie ty pierwsza i nie ostatnia jestes tak szybko w ciąży . Bierz witaminy i nie słuchaj wrednych bab . Moja mama urodziła w maju a kolejne w marcu kolejnego roku. Czyli podobnie jak ty . I nic w tym dziwnego . a co do antykoncepcji - to miałam założoną wkładkę ( reg wizyty u ginekologa ) i zaszłam w ciąże . Nie ma 100 % antykoncepcji.

Gość gość
Nie martw się,zaraz ci napisze nasza ekspertka,ze to było krwawienie połogowe:)

Gość gość
taak, no ja się tego spodziewam, przecież sama nie jestem w stanie określić, kiedy krwawienie połogowe się skończyło :D

Gość gość
Gdyby płodność wróciła mi tak szybko po porodzie jak autorce, to też bym była bardzo zdziwiona. Mi miesiączka wróciła po 1 ciąży dopiero po 10 miesiącach, więc po 2 ciąży kochaliśmy się z mężem do pół roku po porodzie "na pewniaka" bez zabezpieczenia. Ale oczywiście liczyliśmy się z szansą na wpadkę, nie mieliśmy nic przeciwko 3 dziecku. Po 2 porodzie okres wrócił mi po 11 miesiącach.

Gość gość
Karmilam piersia dostalam okres po 8 miesiacach ale moja siostra jak i kolezanka dostaly krotko po pologu wiec jak widac nie ma reguly. Trzeba sie zabezpieczac , przeciez najpierw jest owulacja a potem okres.

Gość gość
WHO potwierdza, ze karmiac teoretycznie jest bardzo niwielka szsnsa na zajscie w ciaze, ale tylko jarmiac minimum chyba 20 minut co iles tsm godzin, chyba 3 - 4. Mozna sprawdzic w necie. Ale dzieci czesto szybciej przesypiaja dluzej w nocy, moj synek po skonczeniu 6 tygodni budzil sie w nocy dwa razy na mleko, wiec jedna z przerw byl dluzsza.

Gość gość
Ja tez karmilam tylko piersia , po 5 tygodniach pierwszy okres , po 2 mies owulacja . Caly czas karmilam piersia , wiec nie ma reguly .

Gość gość
up

Gość gośćautorka
byalm wczoraj u ginekologa, potwierdzil ciaze :(

Gość gość
Ja ci współczuję,naprawdę.Piszą ci tu,że fajnie,że odchowasz za jednym razem i mala różnica wieku itd. A prawda jest taka,ze najbliższe trzy lata będziesz miala po prostu p/r/z/e/j/e/b/a/n/e.

Gość gość
mialam to samo, wpadka, dzicko poczęte pod koniec okresu! Tym dziwniej, ze z pierwszym b dlugo nie moglam zajsc. Najpierw bylam prerazona, bo zmeczenie pierwszym, ale potem "wzielam na klate" i w sumie b dobrze sie stalo. Bez tej wpadki nie zdecydowalaby sie na drugie, tymczasem ta ciaza byla lekka , porod - bajka ( pierwszy horror), dziecko idealne , owszem, najpierw ciezko, ale potem swietnie, bo zawsze razem sie bawily, mialam sporo luzu. Jak sie ma dwojke w podobnym woieku, to prawie bez roznicy w robocie , wychowujesz za jednym zamachem, a naprawde fajnie miec dwojke.

Gość gość
matko ja mam 3 rok po roku i po 2 latach i co urosły szybko a ja mam 40 :-(

Gość gość
Gratuluje! Teraz gdy moja cora ma juz 5lat zaluje, ze nie zrobilam tak samo. Nie chce mi sie zas pakowac w pieluchy wiec odpada. Ode masz szczere gratulacje!

Gość gość
Gratuluję

Gość gośćautorka
gin potwierdzil, ze to 6 tydzien ciazy :( jestem zalamana, nie wiem co mam robic, maz jeszcze nie wie... :(

Gość gość
dlaczego się nie zabezpieczalas? przecież jesteś dorosla osoba, wiesz ze bez zabezpieczenia o ciąze nie trudno Co cie dziwi?

Gość Było miło
Nie masz co teraz płakać nad rozlanym mlekiem.Masz wprawę w wychowaniu, to dziecko wychowasz bez problemu.Na następny raz musisz uważać,żebyś już nie zachodziła w ciążę.A mąż niech przyhamuje i niech zacznie kupować prezerwatywy.Sama sobie nie zrobiłaś dziecka, więc mąż nie powinien być zdziwiony.

Gość gość
A ja Ci zazdroszczę... My staramy się od narodzin naszej córki tzn po połogu, córka ma prawie 9 msc i nic.... :(

Gość gość
"boje sie jego reakcji, bo on byl sceptyczny nawet jednemu dziecku, ledwo go namowilam, oczywiscie teraz nie widzi swiata poza coreczka, ale sam mi mowil ze nie wyobraza sobie miec dwojki dzieci, zreszta ja tez nie chcialam nigdy " Ledwie go namówiłaś na dziecko, drugiego nie chciał już sobie nawet wyobrażać ale spuścić sie spuścił. Dziwni są ludzie. Nie wiem. Brak mózgu ? Czy co ? Wytłumacz to bo nigdy tego nie ogarniam. Tacy ludzie mnie intrygowali zawsze.

Gość gość
wspaniale jest cieszyc sie zyciem kazdego dnia 333 www.youtube.com/watch?v=v3ruLZoFe44

Gość gość
Będzie dobrze. Dacie sobie radę. Mam 2 dzieci troszkę z większą różnicą bo 1.5 roku. Po pierwszym porodzie okres po 2 miesiącach, a przy drugim po 3 miesiącach. Mimo intensywnego karmienia nawet co 30 i 60 min. Bez wprowadzania niczego nowego do 6 miesiąca. Bez mm i smoczków. Jeżeli ciąża nie jest zagrożona, śmiało możesz dalej karmić córkę. Ja karmiłam starszą córkę do 7 miesiąca ciąży. W witaminy na pewno się przydadzą szczególnie po 12 tyg. A teraz kwas foliowy w dużej dawce.

Gość gość
To teraz wydaje Ci się przerażająca perspektywa, ale z czasem przyzwyczaicie się do tej myśli i będzie lepiej.

Gość gość
o B kochany... po 1-karmienie piersią nie chroni przed ciażą! i co z tego ze nie ma się okresu?? ja dostalam, okres po połtorej roku kp!!! ale przsez cały czas po porodzie gdy kp i nie mialam okresu byłam płodna!! brak okresu nie oznacza braku płodnosci!!! a po 2- bedac w ciaży nie trzeba przxestawac karmic poprzedniego dziecka a mzoe inaczej-nie ma przeciwskazan by karmic piersią bedac w ciazy. tak ze spokojnie nadal mozesz karmic.