Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Pralinka1234

Mieszkanie z teściami, ile mam płacić? Pomóżcie dziewczyny

Polecane posty

Gość gość
gość dziś O przepraszam, ale gorzej niż ja w swoim domu rodzinnym miałam, to ona na pewno nie ma! Biedactwo, bo matka się czepia. A o co się czepia? No właśnie o tą pomoc finansową, której może panienka udzielić, a nie chce.

Gość gość
Jesteście obrzydliwe tyle wam napisze. To ze wy zostalyscie pokrzywdzone przez los, partnerów alkoholików, przygłupie dzieci, nie znaczy że każdy tak ma!!! Ja wyprowadzam się NA ZŁOŚĆ WAM do mojej teściowe i codziennie będe budziła się z myślą że was zalewa jad że ktoś mnie kocha i dlatego mnie utrzymuje a wy taplacie się w błocie nienawiści!!!!

Gość gość
12:35 i tak będzie, utrzymywanie latami. Autorka chce się uczyć jak najdłużej, a jej chłoptaś do pracy za 1300 nie pójdzie. Z racji tego, że mamy coraz więcej ludzi wykształconych, to pracy jest dla nich coraz mniej. Nie ma pewności, że chłopak po skończeniu studiów od razu dostanie pracę i to pewnie jeszcze z 3 z przodu na dzień dobry, a takie pewnie ma oczekiwania, skoro studiuje:) A możliwe, że sam zacznie drugie studia.

Gość gość
no własnie jest wygodnicka, wybrzydza akademikiem bo tam wiadomo jakie łazienki, kuchnia, podkradają sobie a w czyimś domu ma naszykowane i podane i ona nie jest odosobnionym przypadkiem, często na kafe piszą takie dziewczyny które w ten sposób znajdują recepte na zycie "bo u niej w domu mama niedobra , dużo rodzeństwa i trudna sytuacja" i wtedy wiadomo że jak partner mieszka z rodzicami to taka pobędzie tam grzecznościowo, skorzysta z gościnności tych ludzi ale juz marzy się jej zasadzić tam korzenie. Ucieczka od problemów z własnego domu. Jeszcze żadna na tym dobrze nie wyszła , ta strategia się nie udaje w żadnym przypadku.Bo jak panna ma konflikt w swojej rodzinie to prędzej czy później tzw 'coś" pojawi się w domu matki partnera. Wprowadzić się , usadzić bardzo łatwo i ile czasu będzie dobrze ? miesiąc ? dwa miesiące ? a później pojawia sie problem ,nie widomo jaki bo to wychodzi w praniu. Kiedyś był podobny topik i panna wprowadziła się do domu matki partnera i narzekała bo włascicielka domu pali papierosy a ona nie może z tym żyć i jeszcze inne niby drobniutkie niuanse, które po półrocznym mieszkaniu urosły do rangi mega-problemów. Nie wiadomo co wyjdzie ale tu jest jeszcze brat i siostra. oni też mają swoje prawa bo są w swoim domu .

Gość gość
gość dziś Jesteście obrzydliwe tyle wam napisze. To ze wy zostalyscie pokrzywdzone przez los, partnerów alkoholików, przygłupie dzieci, nie znaczy że każdy tak ma!!! x No nie ma. Bo ja zostałam pokrzywdzona przez rodzica alkoholika. Jak autorka w d***e miała pomoc w domu, tylko smyczenie się z chłopakiem, to nic dziwnego, że się mamie chłopak nie spodobał. Potem doszedł brak pomocy finansowej, która spokojnie mogła zostać udzielona, to matka się będzie czepiała.

Gość gość
Eee tam, błoto nienawiści. My tutaj niezły ubaw mamy:)

Gość gość
haha kto cie niby kocha?? ten chlopaczek ktory pasozytuje na rodzicach i jeszcze doklada im na glowe dziewuche swoja? ten chlopaczek ktory nie umie zarobic na swoje podstawowe potrzeby i nawet GACIE musi mu mamusia kupic? a nie teraz bedzie mieszkal z dziewczyna ze stypendium to poszalejecie

Gość gość
idzie do chłopaka który jest na garnuszku mamusi , mieszkać do jego matki a nawet zoną nie jest.Problemy z matką swoją ma. Bosz, skąd takie pustaki się biorą ? i to jeszcze studiuje ? wiadć że dziś studiują tylko tępe idiotki

Gość gość
Niczym świnie taplacie się w g*****e waszego jadu i ślinie waszej zazdrości! ja podjęłam decyzję, wprowadzam się do nich, 350 zł laduje co miesiąć na koncie które specjalnie na ten cel założyła. Mama niech robi co chce.

Gość gość
to wlasnie odwrotnie, ona mieszka z rodzicami i siostra chyba w domu pietrowym to ciasno nie maja, a ona chce isc do tesciowej na 4 pok, gdzie mieszkaja tesciowie, ukochany autorki i jego 2 rodzenstwa buhahaha

Gość gość
hahaha ona nie dawala mamie bo chciala zaoszczedzic na PRZYSZLOSC ze stypendium no jak mozna sie z niej nie smiac, to sie do kabaretu nadaje:)

Gość gość
nienawidzi matki i rodzeństwa, pewnie nawet na ślub ich nie zaprosi , jeśli w ogóle planuje kiedyś ślub wziąć, bo jak na razie jest darmową sraką do ru/cha/nia

Gość gość
Jesteście ochydni hr....tfu...naplułam wam do ryja śmierdzące szmaty!!!!!

Gość gość
wiemy ze o sobie mowisz patologio spoleczna

Gość gość
i jeszcze mówi "teściowa" hahahaha :D zamarzyło się , "mamo" mówi do obcej kobiety a własną opluwa "daje du/py za miske zupy"

Gość gość
musisz obc/iągać z połykiem dziś za to że chłop cie wziął pod dach bo inaczej u matki zdechłabyś z głodu i krzywdy.

Gość gość
Mój facet mnie kocha a wasi pewnie was bija i zdradzają śmierdzące świnie. Możecie się zesrać ale mnie będzie utrzymywała moja nowa mama a was nikt wieśniary

Mój Boże. Wchodzę, żeby zobaczyć czy w końcu temat ucichł, a tutaj rozgorzało jeszcze bardziej, bo ktoś się podszywa pode mnie i pisze jakieś bzdury :S Dziewczyno, nudzi Ci się??

Gość gość
Pralinka1234 - ta osoba ukradła mi hasło do konta uważajcie!!! Ja już tutaj nic nie napiszę, ja jestem autorką, oceniacie mnie nie znając mnie więc do widzenia, temat do zamknięcia,

Gość gość
Autorko ja wiem że to podszywy były. Co nie zmienia faktu że jesteś tepa dzida :D

Ja już wiem, co o mnie myślicie i okej. Pisałam już kilkakrotnie, ze temat jest dla mnie zakończony. Zastanawiam się, dlaczego na tym serwisie nie ma opcji dla autora, która mówi: "Zamknij temat". Może nie do końca żałuję, że tu napisałam, bo niektóre rzeczy sobie uświadomiłam. Uważam jednak, że na tym forum wypowiada się tylko tak naprawdę kilka osób, które chcą pomóc, a już w ogóle, które chcą odpowiedzieć na zadane pytanie. Cała reszta, z jaką się spotkałam w tym temacie - po pierwsze - dopowiada sobie mnóstwo kwestii, o których nie napisałam, po drugie wchodzi tu chyba tylko po to, aby ocenić, obrazić, a co poniektóre kobiety - zdaje się, że w celu ulżenia swojemu plugawemu językowi. Do tego jeszcze to podszywanie się. Dziewczyno.. myślisz, że ludzie bawią się w podkradanie innym haseł na durnym forum, żeby poudawać tę osobę w jakimś jej osobistym temacie. Czy wróciłam do gimnazjum? Jeżeli chcecie tracić czas, to piszcie z dziewczyną, która twierdzi, że to ja ukradłam jej hasło - nie zabraniam. Ogłaszam tylko, że ja piszę zawsze zalogowana, a kiedy w dwóch wypowiedziach napisałam jako "gość" to zaraz potem umieściłam pod tym ten sam wpis z mojego zalogowanego konta. Nie powiem, ze całkiem żałuję, że tutaj napisałam, ponieważ uświadomiłam sobie kilka istotnych kwestii i jest w porządku. Jednak, skoro tutaj dzieją się takie akcje, to nigdy już pod tym tematem się nie odezwę, także, jeśli ktoś będzie pisał jako "autorka" to nie będę to ja.

Gość gość
Pralinko 1234 ja od razu wiedzialam ze to nie ty. Bo ty jestes taka troche naiwna i zagubiona ale TAKIEGO RYNSZTOKA jak ten podszyw nie odstawiałas. Masz troche wiecej klasy nie martw sie. Wiekszosc widziala ze to podszyw ale ona byla tak smieszna ze sie nie dalo z niej nie posmiac.

Gość gość
no raczej takie głupie nie jesteśmy , wiemy że ktoś się podszywa, ta osoba juz jest wulgarna więc wiadomo że chyba tylko ona ma radochę z tego pisania

Gość gość
pierwszy raz czytalam tu tak kontrowersyjny temat. momentami wydawalo mi sie, ze to musi byc chyba prowokacja, ale wydaje mi sie, ze nie.

Gość gość
Ludzie w trudnych sytuacjach życiowych,studiując staraja sie podjąc dodatkową pracę.To ze autorka ma jakieś pieniądze nie znaczy ze sa to pieniadze które zapewnią jej potrzeby. Rozumiem ze nie mozesz z przyczyn zresztą niezrozumiałych dla mnie mieszkać w rodzinnym domu ale też szokiem dla mnie jest wpychać się do obcych mi ludzi?nie nazywaj tesciami dokąd nimi nie są/ masz swoich rodziców. Zabraniają ci oficjalnego sypiania z nim??? a matka chłopaka przyzwala więc jest cacy. Ano przyzwala by miał d... na miejscu i nie szlajał się.Chłopak 21 lat to nic pewnego na trwały związek,poużywa i cie zamieni a wtedy poczujesz jak to boli.

Gość gość
jaki ten chlopak bezwstydny. autorka ma chociaz stypendium a on co? ani stypendium ani zadnej dodatkowej pracy? NIC. gacie i skarpety tez mu mama kupuje? No to dlatego tesciowa sie zgodzila ja przyjac. Teraz ona bedzie mu kupowac i prac gacie :)

Gość gość
swiete slowa ,a narzeczony 21 lat bez koemntarza :o

Gość gość
gość dziś Chłopak bez wstydu bo chce na głowe całej rodziny do M4(nie ma rozpusty jesli chodzi o metraż)wprowadzić następnego lokatora. Jego rodzice do 24 roku życia mają prawny obowiązek nakładać na utrzymanie dokąd się uczy stacjonarnie.Poza tym jesliby dorobił na własne wydatki to ok ale jesli stac rodzicow by skupił uwagę na nauce to czemu nie.Wprowadzenie się dziewczyn jest nietaktem _moralnym również!!!

Gość gość
Bardziej taktownie wg mnie jest wersja jak chłopak przeprowadzi sie do dziewczyny mieszkać, dlatego że dziewczyna z matką są gospodyniami w swoim domu , one są u siebie i rządzą w kuchni i wszędzie , po za tym dziewczyna nie łazi i nie szwęda sie po jakis imprezach czy lokalach bo zawsze ma u boku mężczyznę np gdy wychodzi.A chłopak dokłada do utrzymania domu i może pomóc w sprawach gospodarczych. Natomiast wg mnie kompletnie nie wypada żeby dziewczyna wprowadzała sie do rodziny faceta gdy nawet nie jest jego żoną. Nie mówię że wprowadzanie się jest super ale jesli już to na pewno lepsza wersja - chłopak do dziewczyny.