Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak chciałybyście się nazywać?

Polecane posty

Gość gość

Imię z klasą, którego nie da się zepsuć i pasuje do bardzo krótkiego nazwiska... Mam dylemat odnośnie wyboru imienia dla córki-został niecały miesiąc do porodu. Może coś podpowiecie? Pytam poważnie.

Gość gość
Do krótkiego nazwiska pasuje każde imię, i dłuższe i krótsze (dla mnie brzmi tak samo dobrze np. Ewa Fyk jak Małgorzata Fyk). Po prostu wybierz imię takie, żeby razem ładnie brzmiało, bo np. Róża Bąk to trochę nie bardzo ;)

Gość gość
Przy nazwisku Bąk nic nie brzmi dobrze. No bo jak? Może Maja Bąk? Hehehehe. Albo przy nazwisku Kiełbasa czy Fiut. No proszę.

Gość gość
a moim zdaniem do krótkiego nazwiska pasuje tylko i wyłącznie długie imię

Gość gość
uważam tak samo jak 09:08

Gość gość
Hahahaa Maja Bąk dobre!!!!

Gość gość
ja znam Nikola Bąk

Gość gość
O matko! Nazwisko denne, to choć imię szlachetne ;)

Gość gość
Autorko, usiądź sobie któregoś dnia z kalendarzem i zobacz, ile jest niewykorzystanych możliwości ;) Mnie podobają się imiona, które można ładnie zdrobnić, ale ładnie brzmią też niezdrobnione, np Hanna, Helena, Małgorzata, Barbara - pasują do małej dziewczynki i do poważnej pani profesor (bo przepraszam, nikogo nie chcę urazić, ale jakoś nie mogę sobie wyobrazić prof. dr hab. Mai, Roksany czy Nikoli Kowalskiej). Ładne i chyba stosunkowo mało popularne imię to Monika, do tego neutralne, no i moje :D dopiero teraz je doceniam, bo jak byłam mała, chciałam mieć na imię Daria i wyrzucałam rodzicom ten okropny błąd ;)