Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama Jacka

Czemu z taką pogardą i szaloną nienawiścią piszecie o imionach: Kacper, Julia,

Polecane posty

Gość gość
Fabian, Bartłomiej Konstanty i Tymon dla mnie ekstra i dzięki za pomysły, bo niedługo rodzę dwóch chłopców nad Kostkiem i Fabianem pomyślę

Gość gość
i jeszcze jedno.... kuba to zdrobnienie od imienia jakub ale to trzeba być po studiach żeby to wiedzieć :)

Gość gość
nie wiem czym sie podniecac moja pra pra babka ktora zmarla w 1960r miała na imię Julia

Gość gość
Jakub a Kuba to dwa osobne imiona gosc 13:52

Gość gość
jak ktoś chce kuba to mu wpiszą w papiery kuba i już ale to nie zmienia faktu że to zdrobnienie:) tak samo jak magda magdalena, poszukaj sobie to będziesz wiedzieć skąd się wzięło imię kuba:) a jak jest osobne to czemu nie ma imienin kuby tylko jakuba???

Gość Bunia

Kacper to imię dla psa, nie dla człowieka 

Gość Abc

Tymon i Pumba tylko z tym mi się kojarzy Tymon...jak można nazwać tak dziecko ...a imię Julia jest klasyczne i ponadczasowe

Gość Gość
Dnia 10.03.2015 o 11:59, Gość gość napisał:

NIe porównuj obleśnej Julii do eleganckiej Katarzyny

Dokładnie 😐 Katarzyna Kasia piękne imię a Julka obsurulka niegdy 

Gość Gość
Dnia 10.03.2015 o 14:40, Gość gość napisał:

gość dziś ale błyszczysz, a ja dodam coś od siebie - wybierz sobie: Ania wystaw du/pę do ru/chania, Kasia wskocz mi na kuta/sia, Madzia nadstaw zadzia, Izabela w portki strzela, Agnieszka ssała mego orzeszka, Paulinka tłusta świnka, Partysia bzykała Rysia, Ula - brzydula, Ewka- ku/ewka Monika w majty sika, Barbara - bara bara itd, itp....... więc te głupie przytyki o przezwiskach w tyłek sobie schowajcie ile wy macie lat w ogóle 😛

👍Mnie też Rozwala jak ktoś do imienia dorabia rym żeby udowodnić że imie jest brzydkie. Chociaż pewnie do jego imienia też można wymyślić jakąś obelge. Na kafe każde imię jest krytykowane. 

Gość Gość

Ty tak poważnie?

Nie zauwazyłam, by którekolwiek z tych imion było wyśmiewane. To bardzo ładne, modne obecnie imiona. Może trochę denerwujące jest to, że w grupie przedszkolnej są 3 Hanie, 4 Julki i 5 Antosiów, ale nie mam nic do tych imion.

Juz prędzej wyśmiewa się Jessiki, Brajanów i inne takie twory na wzór zachodnich.

Gość Gość
Dnia 13.03.2015 o 14:52, Gość gość napisał:

i jeszcze jedno.... kuba to zdrobnienie od imienia jakub ale to trzeba być po studiach żeby to wiedzieć 🙂

Kuba to może być zdrobienie od imienia Jakub, ale nie musi. Funkcjonuje także samo.

Podobnie jest z Magdą. Miałam w klasie Magdalenę i mówiłyśmy do niej Magda, ale poznałam też dziewczynę, która miała w dowodzeie wpisane "Magda".

Gość gosc

Tez nie zauwazylam, zeby tutaj tak gardzili popularnymi imionami.  Kobiety tutaj nadaja wlasnie imiona z czolowki wiec chyba cos ci sie pomylilo.  Zreszta nigdzie nie ma wielkiej nienawisici do popularnych imion poniewaz sa nadawane i dlatego popularne...

Gość gosc
8 godzin temu, Gość Abc napisał:

Tymon i Pumba tylko z tym mi się kojarzy Tymon...jak można nazwać tak dziecko ...a imię Julia jest klasyczne i ponadczasowe

Ja niestety mam to samo skojarzenie.  Dodatkowo poniewaz sa para to od razu kojarzy mi sie ze smiertelnie smierdzacymi bakami.