Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

od lipca staram się o dziecko i załamuje się powoli

Polecane posty

Gość gość

Od lipca nie biorę proszków antykoncepcyjnych i nadal ciąży jak nie było tak i nie ma :-/ myslalam ze z drugim dzieckiem to hop siup i będę , nie ukrywam. Chyba czas najwyższy pójść do ginekologa albo odpuścić?

Gość gość
to nie tak długo ale badania możesz porobić

Gość gość
To sue przestan zalamywac i idzcie zrobic badania

Gość gość
Długo czekasz Ale kiedyś bedziesz w ciazy

Gość gość
No długo. Myslalam ze skoro jedno mamy to z drugim szybciej pójdzie. ...

Gość gość
nie robiłaś żadnych badań? a u ginekologa kiedy byłaś ostatni raz?

Gość gość
W lipcu jak proszki odstawilam. Zapisze się w tym miesiącu. Okres mam normalnie. Nie wiem jaki może być powód, a może nie trafiamy na owu? :-/

Gość gość
My staralismy sie o dziecko trzy lata.nie leczylismy sie.po prostu 3 lata bez zabezpieczenia i juz zaczelam sie martwic az sie okazalo,ze jestem w ciazy.a jak synek mial 1,5 roku znowu zaszlam w ciaze.i tez ten czas 1,5 roku staralismy sie od samego poczatku o dziecko...to nie jest tak proste jak sie powszechnie wydaje.nie martw sie.od lipca to jeszcze nie tak dlugo

Gość gość
idz do gin i sie wszystkiego dowiesz

Gość gość
3lata? Strasznie długo :-/ gdybym wiedziała to od porodu bym sie nie zabezpieczala ( dziecko ma 6 lat)

Gość gość
Ciężko

Gość gość
O pieresze staralam sie dwa cykle o drugie jeden:) szczescie ale bez spiny na luzie

Gość gość
Może to nie twoja wina, tylko jego?

Gość gość
Jeśli Twoje dziecko ma 6 lat, to minęło spooooro czasu. Być może zmieniła się Wasza sytuacja.. np. któreś z Was ma cięższą pracę, bardziej stresującą, może inna dieta itp. Najpierw to wyślij faceta na badania nasienia. Tam się mogło zmienić najwięcej. Od tego zacznij.

Gość gość
ja od wrzesnia i nic nie ma, staram sie o 1 dziecko

ja od kwietnia się staram i też sukcesu nie odniosłam. do roku jest ok a powyżej roku powinnaś iść do gina żeby Ci zrobił badania i ewentualnie skierował na leczenie

Gość gość
Ja też juz nie mam siły badania porobione trochę za wysoka prolaktyna i hasimoto jestem tym staraniem trochę zmęczona cały czas nic :(

Gość gość
Współczuje Wam dziewczyny, ja jeden raz zrobiłam to w tzw. niebezpieczne dni i pech chciał, że zaszłam w ciążę. Masakra, teraz mam dziecko (drugie zresztą) i czuję się beznadziejnie, nie chciałam tego dziecka, czemu tak jest, że jak się czegos nie chce to się to przytrafia a jak człowiek czegos pragnie to jak na złośc tego nie dostaje:(

Gość gość
To jeszcze nie tak długo. Ale badania tak czy siak warto zrobić, jeżeli coś jest nie tak to wyleczysz a jeśli wszystko jest ok to będziesz miała świadomość, że zaszłaś w ciąże będąc zdrową. Męża też warto przebadać :) No i nie myśl o staraniach, kochajcie się dla przyjemności a nie dla prokreacji. Uwierz mi, ze czynnik psychiczny ma ogromne znaczenie. Wiem co mówię, bo mówię, bo my staraliśmy się aż 6 lat i czasami żadnemu z nas nie chciało się seksu, no ale przeciez dni płodne...Dopiero jak już całkowicie odpuściliśmy i nie mieliśmy czasu o tym myśleć, bo zaczęliśmy remont domu to niespodziewanie okazało się, ze zaszłam w ciąże w naturalnym cyklu, bez leków. Także wyluzujcie a na pewno Wam się uda :)

Gość gość
Ja tez mam chora tarczyce i dowiedziałam sie dopiero po 8 miesiącach bezowocnych starań, po kolejnych dwóch udało sie, teraz jestem w 9 miesiacu ciazy:) głowa do gory, dopiero kiedy zajęliśmy sie innymi rzeczami niż starania -udało sie

Gość gość
To psychika az tak działa na starania?

Gość pomorska23
My staramy sie od lipca 2013 :(. Badania wszystkie dobre. Sama nie wiem co jest nie tak. Wszystkie wkoło zachodzą szybko w ciąże a ja dalej stoję w miejscu:(.

Gość gość
Oj uwierz mi psychika ma ogromny wpływ. Mi też radzili, odpuść sobie zajmij się czymś a ja myślałam a tam takie gadanie jakby miało sie udać to by się udało. Aż w końcu naprawdę odpuściłam, opadłam z sił z tymi staraniami, no bo ile można. Po 6 latach to mi się już wszystkiego odechciało. No i niespodziewanie się udało. Teraz to 27 tc. Wiem jak ciężko przestać o tym myśleć, może spróbujcie jakieś zwierzątko kupić. My wzięliśmy szczeniaczka i na nią przelaliśmy naszą miłość, teraz jest okropnie rozpieszczona :)

Gość gość
Ciężko

Gość gość
Ach? My mamy i psa i dziecko a do tego swinke morską :-) więc trochę tego mamy Mąż pracuje ja tez, moze to ma wpływ? Przemeczenie....

Gość gość
A wydaje się proste

Gość gość
kilka miesiecy smieszna jestesc co powiesz o 11 latach??

Gość gość
skoro starasz sie o dziecko 11 lat to szczerze wspolczuje. ;p

Gość malinkowy bez
zasada jest taka że po roku czasu mozna się zacząc niepokoić a po dwóch latach należy rozpocząć leczenie ja bym się przebadała na wszelki wypadek jakies zrobiła badania hormonalne, lekarz ci powie które hormony zbadać i w jakim dniu cyklu jakis monitoring owulacji bym zrobiła a partner tez się przebada to akurat proste i tanie badanie u nas nasienia kosztuje tylko 100 zł

Gość gość
Ja też mam dziecko 6letnie i udało się za pierwszym razem myślałam też ze to takie oczywiste będzie z drugim, jednak nie bylo! Gdy syn miał 3lata zaczęliśmy starania udało się po trzech latach! !! Teraz jestem w ciąży.będzie sześć lat różnicy