Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kurkuma antynowotworowa, odchudzająca, przeciwzapalna.

Polecane posty

Gość gość

Właśnie pogłębiam wiedzę w artykułach nt. szafranu indyjskiego, zwanego kurkumą. Powoduje samotrawienie nowotworów, ma zbawienny wpływ na odchudzanie i działa dodatkowo przeciwzapalnie. Zastanawiam się szczerze nad tym, ponieważ od kilku dni, kiedy łykam kurkumę z pieprzem(tylko tak się odpowiednio wchłania), to waga zupełnie stoi w miejscu, a nawet drobnie spada, a wcinam tyle, że hej! Zdecydowanie przekraczam swój limit kaloryczny, licząc się oczywiście ze skokiem wagi, a tu psikus :) Czy ktoś może stosuje, stosował?

Gość gość
zawsze dodaję do rosołu,własnie gotowałam rosołek :)

Gość gość
W rosole sprawdza się świetnie! :) Dodaje złocistego koloru i w połączeniu z pieprzem działa odpowiednio :)

Gość gość
dorzucam tez kawałek chilli ,choć jestem uczulona na kapsaicynę

Gość gość
stosuje od wielu lat :)

Gość gość
Z czym jesz kurkume codziennie, ja też bym chciała ale nie znosz e tego smaku... podaj proszę przyklady, oprócz rosołu

Gość gość
Ile trzeba zjeść na osobę, aby zauważyć efekt leczniczy. na czubek łyżeczki tzw. Szczypta na tależ i gotowe?

Gość gość
tez daje do rosolu. slyszalam ze z tluszczem jest tez dobrze przysfajana

Gość gość
jak gotuję ryż,jako dodatek do 2go dania do naleśników,do ciasta

Gość margaretkaa3
Ja najpierw stosowałam przyprawę, ale codzienne dodawanie kurkumy mi się znudziło, więc przerzuciłam się na suplementy. Nie będę reklamować konkretnej marki, trzeba tylko patrzeć żeby się suplement dobrze przyswajał. Zdecydowanie odradzam suplementy typu: KURKUMA PIPERYNA czy Kurkuma BCM-95, praktycznie się nie wchłaniają :/

Gość gość
W sumie spożywanie przyprawy też jest dobrym rozwiązaniem , lecz nie przyniesie takich efektów , jak ekstrakt z kurkuminy który jest dostępny w niektórych suplementach , jak na złość żaden z nich nie jest dystrybuowany w Polsce .

Gość gość
W sumie spożywanie przyprawy też jest dobrym rozwiązaniem , lecz nie przyniesie takich efektów , jak ekstrakt z kurkuminy który jest dostępny w niektórych suplementach , jak na złość żaden z nich nie jest dystrybuowany w Polsce .

Gość gość
Właśnie w tym problem że lepsze efekty na chwile obecną da się osiągnąć zwykłą kurkumą , a nie jakimiś tableteczkami . Przecież taki Kenay ma niby zmikronizowany ekstrakt z kurkumy a chyba gorszego nie widziałem produktu .

Gość gość
No to skoro zmikronizowana kurkuma nie daje rady , to zwykła kurkuma raczej też nie da.

Gość gość
Sama szukałam dosyć długo dobrego suplementu , i w końcu znalazłam Licur , w końcu rozwiązali problem przyswajania się kurkumy , w tym preparacie przyswaja się lepiej o 185 razy niż sama kurkuma . Mi bardzo pomógł z bólem stawów biodrowych za co będę mu wdzięczna do końca życia

Gość gość
Ktoś brał jeszcze ten licur i mógłby powiedzieć mi czy naprawdę jest taki super ? niby przyswajanie bardzo wysokie, ale wole się upewnić niż tracić pieniądze kolejny raz .

Gość gość
Mało tego, przeprowadzono już ponad 9000 badań nad właściwościami kurkumy i na prawdę wiele się o niej dowiedziano. Nic dziwnego, że stosowali ją już od czasów starożytnych i zawsze posiadała wiele wartościowych właściwości leczniczych. http://www.zdrowyportal.pl/1864/kurkuma-8-imponujacych-wlasciwosci-leczniczych-kurkumy/ To tylko kilka nielicznych właściwości, które obrazują to wspaniałe ziele.