Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Miala ktoras chuste do noszenia noworodka?

Polecane posty

Gość gość

Przydała się? Mam 7 dniowe raczkowe dziecko, a w domu starsza córka. Rozważań kupno chusty

Gość gość
Bardzo dobry pomysl. Kupuj, ale elastyka, a nie tkana. Jak wyrosnie i zrobi sie ciezkie, to sie przerzuc na nosidlo ergonomiczne z kapturem do spania. Ja polecam. Na poczatku noworodka mozna nosic w elastyku poziomo, dzieki czemu do nie pionizujesz dopoki miesnie jego kregoslupa sie nie wzmocnia. Mozesz w niej go karmic piersia przy nudziach, albo sie nia zaslaniac w czasie karnienia w towarzystwie (jak nie masz np fartucha do karmienia w m-cach publ.). Potem nozesz nosic pionowo na klatce, lub frontem jak male jest juz ciekawe swiata. Latwo przykryc glowke jak zasypia. Niektorzy nosza w elastyku wieksze niemiwleta na plecach, ale ja sie balam takich manewrow, bo trzeba je na tych plecach omotac w ta chuste (wyzy level jak dla mnie). Na plecach nosilam dopiero w ergo i to byla super sprawa przy chodzacym dziecku ktore sie krecilo pod nogami jak trzeba bylo posprzatac, umyc podlogi, wyniesc smieci, odebrac poczte. Dobre tez do sklepu i na imprezy rodzinne, grille, gdzie moglam spiace dziecko nakryc kapturem i nadal byc z ludzmi przy stole, bez tachania wozka. Super tez w podrozy lotnisko itp)

Gość gość
Przepraszam za literowki. Pisze z tel.