Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość WitchX

dlaczego życie dziecka miałoby być ważniejsze od życia psa czy chomika?

Polecane posty

Gość gość
Moja rodzina jest najważniejsza. W tym mąż dziecko i pies. Potem obce osoby

Gość gość
a ja stawiam obce dziecko ponad swojego psa w kryzysowej sytuacji, no ale ja jestem normalna i mam jakieś człowieczeństwo w sobie w przeciwieństwie do kafeteryjnych filozofek, pamietaj, że nie byłoby ci fajnie gdyby ktoś poświęcił twoje dziecko dla swojego chomika :o ciekawe jak byś wtedy śpiewała miłego wieczoru

Gość gość
dziś a mnie by było szkoda twojego dziecka, bo mój kanarek jest dla mnie cenniejszy, też jestem matką no ale w tej sytuacji, sama rozumiesz :o

Gość wifigdańsk
ale jaka sytuacja każa nam wybierac między zyciem dziecka a zwierzęcia? bo nic mi nie przychodzi na mysl, nie moge w zaden sposób znalezć sensutego topiku.

Gość wifigdańsk
ale nie rozumie,chodzi o przeszczep organów czy jak? jaka to byłaby sytuacja kaząca wybierac miedzy zyciem dziecka a psa czy chomika?

Gość wifigdańsk
nie rozumiem,zjadło mi się m.

Gość gość
Co tam noxelia wsadziłaś już sobie tego chomika w piczę?

Gość upampi
Autorko nie martw sie tymi glupimi kom. Dla mnie kazde zycie jest tak samo wazne. A mozna by nawet powiedziec ze zycie zwierzecia i cenniejesze poniewaz ono w przeciwienstwie do czlowieka zwyczajnie DOBRE, nie jest zawistne nie jest egoista potrafi sie troszczyc i kochac. Niestety w gatunku ludzkim wystepuje duzo wiecej skur/ieli niz posrod zwierzat. I chodzby dlatego jest to dla mnie argument za tym ze zwierzeta sa bardziej wartosciowe bo maja zwyszajnie lepsze dusze niz 10 ludzi razem wzietych. A to ze czlowiek jest rozumny itd nie ma dla mnie znaczenia bo jakos na cakym swiecie mamy efekty tej ludzkiej rozumnosci takie ze rece opadaja. Liczy sie to co w sercu a nie w glowie a zwierzeta maja serca duzo wieksze od ludzi i to stanowi o ich wartosci.

Gość 4567
Moim zdaniem ważne tak samo jest życie psa, chomika i dziecka . ,Mój pies jest dla mnie milszy niż mój kuzyn ponieważ on nigdy nie zrobił mi krzywdy i z jego powodu płakałam tylko raz wtedy kiedy umarł. A kuzyn rzucił mi w głowę pewnym ostrym przedmiotem. Dzieci od zawsze mi dokuczają a pies czy chomik czy jakieś inne zwierze nigdy.Widziałam tu odpowiedź która mówi że "Ale kiedyś to obce dziecko może np. zostać lekarzem i Cię leczyć w szpitalu. A chomik?" Równie dobrze może się także zawalić na Ciebie budynek i wyczuje Cię właśnie pies ,którego ty uważasz za śmiecia i naprowadzić do Ciebie ratowników. którzy np. zawiozą Cię do szpitala gdzie uratuje cię to obce dziecko ?Osoby które używały np. przekleństw i obrażały autora pytania raczej weszły tu tylko po to by kogoś rozzłościć i moim zdaniem ich odpowiedzi nie są nic warte. Nie mamy pewności kim zostanie uratowanie dziecko może lekarzem, ale morze także zostać mordercą lub naukowcem. Ale za to wiadomo kim jest pies i chomik.Chomik raczej nikogo nie zabije, ani nie uratuje. Natomiast pies może zranić człowieka lub zabić dziecko, jak także kogoś uratować. Życie każdej z tych trzech istot jest tak samo ważne .