Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość WitchX

dlaczego życie dziecka miałoby być ważniejsze od życia psa czy chomika?

Polecane posty

Gość gość
Noxa qrwa ale ty sie spaslas....

Gość gość
Czytajac te posty agresywnych matek, jestem pewna, ze w razie czego ratowalabym zwierze a nie dzieciaka takiej wrednej baby :O Bo dziecko nic nie jest winne ale wychowywane przez takie agresywne babska wyrosnie na rownie agresywnego czlowieka. Dlatego jego zycie jest nic nie warte!

Gość gość
autorko ja nie wiem o czym ten temat bo szczerze ja mam gdzieś twojego chomika i to co się z nim dzieję dla mnie to on może nawet zdechnąć nie widziałam go nawet na oczy więc o czym mowa ?? więc nie rozumiem po co niby ty byś się miała przejmować się moimi dziećmi skoro nie masz empatii wobec ludzi polecam wyprowadzkę w dzicz na Alaskę na łono natury :-D

Gość gość
Ja dzieci nie lubię, wręcz nienawidzę! I jak miałabym ratować komuś życie to uratowałabym życie psu bo je kocham. I guzik mnie obchodzą jakieś obsrane bachory.

ja bym wolala uratowac wielkiego wlochatego pajaka od bachora zwierzeta sa lepsze

Gość gość
Bardzo kocham swojego psa i swoje dziecko. Podczas pożaru czy innego zagrożenia na pewno ratowalabym najpierw swoje dziecko, potem psa. Niestety. A jak to się odnosi do obcych mi dzieci? Nie mam pojęcia. Ale pożar w bloku i na 100% ratowalabym swoje dzieci i zwierzaki , a nie np dziecko czy psa sąsiadki

Gość gość
Kretynki... Kafe schodzi na psy skoro takie daremne tematy tutaj zakładacie! Logiczne jest ze dziecko to człowiek-który jest inteligentniejszy niz twój chomik to raz, dwa ze stoi wyżej w hierarhii społecznej, trzy ze to może być LEKARZ który w przyszłości będzie ratował TWOJA dooope albo twojego chomika. Ta mała istota może Ci w przyszłości doope wycierać zatem pomysl zanim napiszesz takie bzdury!

Gość gość
Witch, zwracam się bezpośrednio do ciebie bo osłabia mnie poziom intelektualny twoich adwersarzy. Niestety, dziewczyno, prawda jest taka że ludzie są prymitywni umysłowo i osadzeni w antropocentryzmie. Większość takich indolentów nie jest w stanie ogarnąć że inne istoty mają taką samą wartość jak oni. No bo przecież czują siebie, oni myślą a inni to tylko ich nieudolne wyobrażenie. Dlatego świat ginie, tak na marginesie, bo do tego nasz nędzny gatunek doprowadził. Oczywiście że chomik czuje tak samo jak dziecko, że ma taką samą wartość jako żywa istota. Ale nieliczne jednostki są w stanie to pojąć. Ty to rozumiesz, ja to rozumiem. Za to większość osobników musi mieć wyłożone czarno na białym dzięki prawu i religii że nie można się na wzajem zjadać bo inaczej wymordowaliby co tylko się rusza, bez względu na gatunek, swój czy inne.

Gość gość
równie może to być dziad, który nic nie docenia, bo go mamusi akochała najbardziej na swiecie i mocnije niż wszytskich, pragneła wszystkiego co najlepsze, az się posrała w gadki a lekarzem weterynarii nie będzie dla żadnego mojego chomika, skoro najpierw go zabije

gość dziś bardzo mi się podoba twoja odpowiedź :) pozdrawiam serdecznie

Gość ja od pożaru
Ludzie to kur*y. Co druga osoba to fałszywa. Pies jest moj mi wierny. Nigdy mnie nie skrzywdzil , a ludzie nie raz.

Gość gość
Matki: a wy macie empatię do innych ludzi? Np. do swoich mężów? Bo przypuszczam, że nie umiecie myśleć empatycznie na własnym podwórku, tylko jaja ja i ja, moje zmęczenie, MOJE dziecko, a mąż to narzędzie zapładnaijace, byście wreszcie mogły poznać miłość, bo rpzed dzieckiem jej nie znałyście, jezu...

Gość gość
"...mąż to narzędzie zapładnaijace" brawa🖐️ dla Twojego ojca mógł się powstrzymać,tak szczerze pisząc:O

Gość gość
Mam ratować dziecko takiej podlej kobiety jak ty? Takiej zadufanej? Wole psu.

Gość gość
Maz sam da sobie radę. Dziecko jest ważniejsze od męża. Zawsze jest Twoje a mąż nie zawsze. Nie wiesz co cie czeka

Gość gość
psu to -jak widać- dawała twoja matka 🖐️

Gość gość
Moj pies zrobił kupę na środku chodnika i życzę aby wasze dzidzi w nia wdeplo

Gość wifigdańsk
ale dlaczego tak wlasciwie porównujecie zycie takie do tamtego? czy kiedykolwiek zaistnialaby sytuacja zeby wybierac wogóle pomiedzy zyciem dziecka a chomika? wojna jakas się szykuję czy co?

Gość gość
20:53 równie dobrze pies którego uratujesz może cie wpierdo;LO;ć bo tak mu odj;eb;ie ale nie da ci tyle ile człowiek jako jednostka która może uratować ci życie, pracować na twoja emeryturę i olacic podatki i uczyć twoje dzieci.

a bachor cale zycie na tobie zeruje tracisz tylko na niego duzo pieniedzy zada wiecej i wiecej a jak nie dasz to cie nienawidzi pies jest madrzejszy

Gość gość
Noxelia w swoim żywiole :o ile jeszcze nicków założysz trollu?

Gość gość
Uratowałam psu życie. On mi raz tez. Nie wyobrażam sobie nie uratować mu życia dla jakiegoś jelopa ktory bys moze będzie to mnie leczyl a moze zostanie pedofilem? Dla mnie wybór psa a obce dziecko to tak jak mialabym wybierać swoje dziecko a cudze ( wiadomo swoje uratuje pierwsze). Pies jest wierny , uczciwy. To my ludzie jesteśmy za psy odpowiedzialni, one cierpią przez nas, przez ludzi. Bo to człowiek je porzuca, bije,itp. Najpierw oczywiste jest ze ratuje własną rodzinę w tym psa a potem kogos nie narażając siebie . I ważna sprawa o jakich sytuacjach mówicie? Jakie wybory, podajcie. A odpowiem. Chomik rybka tez czuje ale ivh bylabym wstanie poświęcić dla obcego człowieka. Psa nie koniecznie bo mam z nim mocną więź.

Gość gość
was nie obchodzi moje dziecko i ja nie mam prawa was za to wyzywać ale jak mnie wasz pies nie obchodzi to jestem szmatą, a mój bachor ma zdechnąć.... :o normalne to wy nie jesteście

Gość gość
Dziecko zostanie mordercą i poświęcenie psa poszłoby na nic. Dla mnie mój pies to członek rodziny. Kanarek, nie koniecznie.

Gość gość
czy wszyscy ludzie którzy lubią zwierzęta to takie popaprane, agresywne świry czy tylko trafiłam tu na te egzemplarze? jak mam tak zidiocieć to chyba zrezygnuje z posiadania psa :P

Gość gość
Szkoda byłoby mi twojego dziecka. Ale na 1 miejscu stawiam swoją rodzinę ( w tym psa) ) dopiero osoby trzecie obce mi! Mam serce i to wielkie, pomagam jak mogę. Ale nie kosztem swojej rodziny i tego co kocham

Gość gość
Dev666 a mnie twój zwierzak nie obchodzi i jak widzisz nie potrzebuję używać inwektyw na jego określenie, bo co on winien, że jesteś taką debilką? Nażryj się psiej karmy to sie może uspokoisz, bo szczekasz suko aż uszy więdną :o