Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość WitchX

dlaczego życie dziecka miałoby być ważniejsze od życia psa czy chomika?

Polecane posty

Gość WitchX

dla mnie są na równi, a w przypadku obcego dziecka jest dla mnie mniej ono ważne niż życie mojego chomika!

Najprawdopodobniej nie zostanie, np. nikt z mojej klasy z liceum, podstawówki czy gimnazjum nie został lekarzem czy nawet pielęgniarką więc to loteria i bardzo rzadkie.

Gość gość
a dla mnie życie obcego dziecka nie jest na równi z moim chomikiem wiadomo, że w razie czego ratowałabym to dziecko. Tylko jakaś porąbana frustratka może takie tematy zakładać. Nie mam dzieci jeżeli o to chodzi ale nie poddam się nigdy temu pseudo nowoczesnemu trendowi bezdzietnych rozwścieczonych suk :o Masz strasznie denne życie autorko, jesteś totalnym pół-mózgiem i to widać po twoim wpisie :o Dobrze, że nie masz dzieci, biedne by były :( i to jest jedyna mądra decyzja w twoim życiu :)

Gość gość
Nie "up'uj" tego bo piszesz takie głupoty, że nikomu nawet nie chce się komentowac. Po co wchodzić z dyskusje z trollami

Gość gość
A dla mnie mysz w mojej piwnicy jest wazniejsza od ciebie

Gość gość
psy to śmierdziele ich właściciele też ,chomik to durne zwierzątko śmierdzące ,dziecko to człowiek istota rozumna nawet jeżeli tego rozumu w pełni nie wykorzysta to w zupełności zdrowy nie sra na chodnikach nie rzuca kłaków nie szczeka na listonosza i nie lata jak p******y w kółko na durnej karuzele jak głupi chomik który po******la tak i ciekawe po co bo gdyby myślał to wiedział by że nigdzie nie dobiegnie .

widać jaka jesteś lojalna wobec swoich, skazałabyś na śmierć swojego chomika kosztem życia obcego dziecka

Gość gość
Słabe prawo.... A tak z tej niej strony, bo nie ma co,ci tłumaczyć od strony emocjonalnej.... To od strony prawnej : za zabicie chomika nie dostaniesz 25 lat a za zabicie dziecka tak....dla mnie jeśli na serio tak uważasz jesteś całkowita idiotka, skoro porównujesz życie dziecka do życia dziecka.....

Gość gość
Najlepszy kolega mojego męża jest lekarzem, wiele razy nam pomógł. Osoby, które stawiają zwierzę nad dzieci mają jakieś zaburzenia.

Gość gość
i dlatego autorko ten świat jest taki popaprany, bo żyją takie szambiary jak ty które podstawowych wartości nie znają dlatego są wojny, morderstwa, pedofilia i wszelkie inne zbrodnie na ludzkosci, bo życie ludzkie dla takich kretynów jak ty nie przedstawia żadnej wartości. Nikt nie mówi, żeby się znęcać nad zwierzętami ale bez przesady. Z drugiej strony faktycznie wolałabym ratować swojego kota niż takiego śmiecia jak ty :o

uważam, że kary za zabójstwa dzieci powinny zostać obniżone, a za zabicie zwierzęcia podwyższone albo przynajmniej wyrówane

Gość gość
widać jaka jesteś lojalna wobec swoich, skazałabyś na śmierć swojego chomika kosztem życia obcego dziecka nigdy bym małego śmierdziela chomika sobie nie kupiła ,proste .

Gość gość
pamiętaj, ze to działa też w drugą stronę i ktoś będzie wolał ratować swoją złotą rybkę niż ciebie.... słusznie zresztą :P hihi jednak cos jest w twojej teorii :P

Gość gość
a jak zwierze zabije Ciebie to na ile ma iść siedzieć ,jak kara to kara.

Gość gość
Gdyby mój pies pogryzłby obce dziecko (oczywiście jeśli nie znęcałoby się nad nim), miałabym sumienie go oddać albo uśpić.

dzieci, które byście tak ratowali kosztem swoich zwierząt mogą mieć zdanie równie dla was kontrowersyjne co moje albo i bardziej, to po co je ratować, skoro mnie byście utłukli cegłą?

Gość gość
"skazałabyś na śmierć swojego chomika kosztem życia obcego dziecka" xxx hahaha padłam :P a ja z chęcią skazałabym ciebie na śmierć zamiast wróbelków w moim ogrodzie :P

Gość gość
Szkoda czasu na taka idiotke jak ty. Twoje zycie tez dla mnie nic nie znaczy. Szkoda ze nie spotkam cie na ulicy, wpadlabys pod moje auto kiedy omijalabym jakies zwierzatko. A co jednego dur.nia mniej

Gość gość
no i co z tego! ty postępujesz zgodnie ze swoim sumieniem, a je ze swoim i ratowałabym człowieka..... nawet ciebie :)

Gość gość
a zadałaś to pytanie swojej matce?

Gość gość
Autorka to pokolenie gimg****a więc co się dziwicie że takie dno reprezentuje, takie pokolenie niestety.

Gość gość
12:14 autorka tego tematu to idiotka i nikomu tego nie tzreba tlumaczyc, ale ty gosciu jestes chyba jeszcze gorsza idiotka, bo dalas sie jej sprowokowac i do tego wyszlo jaka jestes denna piszac w ten sposob o zwierzetach. to, ze nie maja intelektu tak jak czlowiek, nie oznacza, ze monza nie miec do nich szacunku i podwazac jego prawo do zycia, bo ma prawo zyc tak samo jak kazda istota. mysle, ze twoja egzystencja jest nawet mniej warta niz zycie takiego psa, czy chomika, o ktorym piszesz w swoim belkocie pelnym nienawisci, bo czklowiek, ktory nie szanuje ziwerzat, przyrody, ma pogarde dla slabszych istot jest gowno wart.

Gość gość
Macie poglądy gorsze niż sam Hitler, całkowite zatracenie człowieczeństwa.

Gość gość
Ja tez ratowalabym najpierw swojego psa niz obce dziecko/osobe. Kocham go najmocniej nie swiecie ;) mam nadzieje, ze nie bede musiała nigdy podejmować takiej decyzji

kiedyś był program naukowy o psach i naukowcy przyrównali umysł psa do umysłu 4 letniego dziecka

Gość gość
Ja tez ratowalabym najpierw swojego psa niz obce dziecko/osobe. Kocham go najmocniej nie swiecie oczko.gif mam nadzieje, ze nie bede musiała nigdy podejmować takiej decyzji xxxNie dziwię się tym odpowiedziom, nie masz kogo kochać choćby swojej matki i ojca jak nie masz faceta czy dzieci.

Gość gość
Tu sie mylisz, mam faceta i rodzine ;) ich kocham tak samo mocno, każda osobę inna miłością. Tak samo psa, jest moim przyjacielem. Jaka mam pewność, czy obce dziecko, ktore wybiorę zamiast PRZYJACIELA nie wyrośnie na złego człowieka?