Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

PROBLEM Z ROZLICZENIEM PIT 37

Polecane posty

Gość gość

Mam problem z rozliczeniem zeznania podatkowego a konkretnie z tym ,ze system nie chce go przyjąć.Za każdym razem dostaję odpowiedź,że jest błąd związany z danymi personalnymi lub kwotą przychodu.Sprawdzałam wczoraj ponad pół dnia wszystko i błędu nie ma na milion procent.Kilka razy wypełnialam i wysyłałam od nowa i za każdym razem to samo.Sprawdziłam zeznanie z tamtego roku i wszystkie dane były takie same poza kwotą przychodu i system przyjął bez problemu.Nie wiem dlaczego teraz dzieje się coś takiego.Dzwonilam do skarbówki ale nie podali mi konkretnej przyczyny takiej sytacji.Dowiedziałam się tylko tyle,że mam w takim razie przynieść go osobiście .Wolałabym to załatwic drogą elektroniczną bo urząd mam nie po drodze.Czy ktoś miał taką sytuację?

Gość gość
Ja na stronie epuap kiedyś rejestrowalam stowarzyszenie. Skończyło się na osobistej wizycie w urzędzie w innym mieście (u mnie w mieście takiej sprawy w us nie można zalatwic) I załatwianiem formalności droga tradycyjna. Tak samo było z pitem, musiałam go zawieść do urzędu, bo wyskakiwal błąd

Gość gość
Tylko,ze mi w zeszłym roku przyjęło rozliczenie drogą elektroniczną w tym samym US.Nie mam pojęcia o jaki błąd tam chodzi.

Gość gość
Może jakas literowka, blad w adresie?

Widać jakiś błąd systemu. Spróbuj za parę dni a jak się nie uda to wyślij pocztą listem poleconym.

Gość gość
Tak jak pisze olaboga wyślij poczta listem poleconym. Teraz zaczął się okres składania pitów więc system może mieć problemy. Ja ostatnio nawet nie mogłam się certyfikatem zalogować, bo wyskakiwal błąd.

Gość gość
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi.Własnie próbuję ostatni raz,jak się nie uda to pojadę do us osobiście.

Gość gość
Przepraszam mam problem trochę inny :mam emeryture i prowadzę działalność składka zdrowotna z emerytury i zdrowotne z działalności jak to obliczyć by wpisać jedną kwotę w pit 37

Gość gość
Przy działalności to chyba inny pit trzeba rozliczyć a kwoty się sumuje i przenosi do odpowiedniej rubryki.

Gość gość
A nie zmienialaś w ostatnim okresie nazwiska/adresu?

Gość gość
Nie mam działalności.Nazwisko i adres owszem,zmieniłam ale wszystko zostało odnotowane.Zaniosłam pit osobiście.Dzięki za odpowiedzi.

Dokładnie, obie składki zdrowotne trzeba zsumować. I wykazać na PIT-36, a nie PIT-37

Gość kilankyka
ja zawsze mam problemy z tymi wszystkimi rachunkami i rozliczeniami, nie mogę tego ogarnąć. przedzwoń do biura business mind z gdańska, oni na pewno ci pomogą, to pewnie chodzi o jakąś drobnostkę to nawet za to nie zapłacisz.

Gość gość
Dla tego zawsze trzeba rozliczać się w miejscu które jest do tego odpowiednio wwyszkolone. Mam tu na mysli wszelkie biura rachunkowe. Ja korzystam z biura http://www.adamus.net.pl/

Gość Tymoteusz11
Może spróbuj po prostu przez inny program. Ja rozliczałem się przez ten http://pit.fundacjapociecha.pl/ i wszystko dobrze wyszło już za pierwszym razem, więc myślę, że warto jeszcze w ten sposób spróbować. Poza tym przy okazji możesz się również zapoznać na tej samej stronie z działalności Fundacji Pociecha. Działają w celu rozwoju dzieci z trudnych rodzin poprzez wspieranie świetlic środowiskowych, więc naprawdę jest to dobra i potrzebna inicjatywa.