Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Gluten mam pytanie do

Polecane posty

Gość gość

W jakiej postaci go podajecie dzieciom? W jakich potrawach i czemu ma to służyć

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Wprowadzanie glutenu służy do zmniejszenia ryzyka nietolerancji bądź celiaki w dalszym życiu dziecka. Nietolerancja glutenu a alergia na gluten to dwie różne sprawy. Do deserków dodawałam trochę kaszki manny bądź z Nestlé np 7zbóż.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
wprowadzaj gluten powoli. ale gotowe kaszki odradzam bo to praktycznie sam cukier. moim zdanie paskudztwo które powoduje u dziecka zwiększenie łaknienia i przyzwyczaja od małego do słodkiego. Dadaj kaszkę manną.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Kasza manna albo pietka od chleba, tak my zaczelismy glutenowa przygode

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×