Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zabiegane matki jak wygląda wasze codzienne menu Nie dziecka Wasze

Polecane posty

Gość gość

Ja ostatnio czuję się bardzo słaba. Co chwila łapie jakąś chorobe i szybko sie męczę. Łapie się na tym że dla siebie jedzenie traktuje na ostatnim miejscu. No więc pytanie do was. Co w tygodniu jadacie na śniadanie, drugie śniadanie, obiad, podwieczorek, kolacje ? Czy zdrowie i siły wam dopisują ? Oczywiście wiem też ma znaczenie. Wiadomo jak jest nawet zapracowana 20 latka to choćby jadla całymi dniami tylko chipsy i cole to będzie mieć energię i będzie ładnie wyglądać. Ja jestem po 30-tce i to sporo więc koło 16 już padam i robie już po tej godzinie po najmniejszej linii oporu. Ale chciałabym to zmienić. Dostarczać paliwo organizmowi. Nie wiem jak sie za to zabrać. Jak jest u was odżywianie i samopoczucie ?

Gość gośćmi ka
Hej, ja tez jestem po 30stce, tez mam dZiecko i wszystko w biegu ale do rzeczy. Przede wszystkim gotuje zupy, duzy garnek, zeby bylo na 2 dni, bz veget i innych syfow tylko ma miesku. Zdrowo, szybko i smacznie i przede wszystkim na 2 dni to podstawa;) na drugie danie robie szybkie dania nie wymagajace zadnych dluszych przygotowac typu dorsz lub losos z pieca i np. Gotowana brokula lub mizeria bo to szybko sie robi plus np. Kaszka kukus zalewasz na 5 min, be gotowania ok. Jem jogurty, banany, kanapki z wedlina lub serem i do przodu. Dbaj o siebeie. Powodzenia. Musisz poszukac szybkich przepisow. Nie chodzi o to zeby sie narobic niepotrzebnie. Ma byc zdorowo, szybko i przyjemnie.

Gość gośćmini
I jeszcze dodam...nie wiem jak u ciebie ze sportem....ale postaraj sie chociaz 3 razy w tyg pocwiczyc, nawet w domu...pozujesz sie naprawde duzo lepiej. i pamietaj...zycie zaczyna sie po 30tce ale to jakie ono bedzie zalezy tylko od ciebie. Pierwszy krok juz zrobilas zauwazajac, ze potrzebujesz zmiany a teraz tylko zmitywuj sie...ja czesto zaglada, po szybkie przepisy na blog anki lewandowskiej hpba.pl i zosi cudny makecookingeasier.pl zajrzyj moze i ty zanjdziesz cos dla siebie. Pozdrawiam. Mini.

Gość gość
ja róznie,albo płatki z błonnikiem i mlekiem sojowym,lub musli,lub bułke ze ziarnami,szynka,pomidorem,sałatą,na obiad:zupe jarzynową,pomodorową,rosół,barszcz czerwony, drugie danie:ziemniaki lub ryz,jakies mieso,do tego surówka ale nie kupna,potem koktail z owoców.lub sok wyciskany,a na kolacje to róznie albo jajecznice,lub bułke

Gość gość
jestem gosc powyzej,przed karmieniem dziecka strasznie nie zdrowo jadłam,wszystko smazone,frytki,hamburgery,cola itp ateraz przeszłam na diete

Gość gość
śniadanie najczęściej w pracy - gotowa bułka, przegrywamy chrupkie pieczywo, suszoną żurawinę (nie jem słodyczy), na obiad coś szybkiego albo ów domu np.spaghetti z tuńczykiem, mielone, zapiekanki makaronowe lub z ziemniaków, pizza gueseppe albo obiad na mieście, czasem Kfc, MC, kolacji nie jemy bo obiad późny

Gość gość
Rano płatki na mleku, potem w pracy banan i jogurt, bądź kanapka lub bułka słodka Wieczorem obiadokolacja, czyli jakiś sosik z kurczaka z warzywami, mielone, spaghetti, zupka, torbiele, naleśniki, czasem zamawiamy pizze lub chińczyka

Gość gość
Torbiele???

Gość gość
Rano kawa, w pracy druga kawa plus jogurt albo serek, kanapka, owoc, czasem trzecia kawa, w domu zupa (też gotuję na dwa dni ) nie zawsze jem zupy bo nie przepadam ale corka uwielbia, na drugie coś z piekarnika, makaron ze szpinakiem, pieczone piersi kurczaka, ryba, bardzo różnie, kolacja juz wlasciwie symboliczna, jakaś kromka chleba domowego albo garść orzechów, ,wieczorem często piwo z lokalnego browaru. Jestem sporo po 30, na formę nie narzekam.

Gość gość
Mar e to wasze jedzenie. W robocie nic nie jecie.... no tak kariere trzeba robic a nie jesc.

Gość gość
a w czym problem bo chyba spoko wszystko jest tylko facet tylko pewnie ma kogos na boku 333 www.youtube.com/watch?v=v3ruLZoFe44

Gość gość
Jaka kariera? Przecież większość pracuje żeby normalnie żyć, poza tym życie nie polega na ciągłym jedzeniu i wymyslaniu domowych obiadów.

Gość gość
Jak jaka kariera.... na kafe to zdechnac bez zarcia i picia powinnas ale kariere musisz robic z********ac w robocie bo inaczej jestes smieciem.

Gość gość
U nas w markecie dosc znanym nie pozwalaja nam chodzic na sniadanie na zzplecze straszenie pip nic nie daje. Jedna kasjerka stracila przytomnosc chyba z glodu i lezala na podlodze a kierownik stal i krzyczal nad nia nie udawaj k***o do roboty. Kobieta juz tam nie pracuje miala silna anemie

Gość gość
do autorki ale co to znaczy co MY jemy? to normalny obiad jedzą twoje dzieci, mąż a Ty co? nie jesz? patrzysz? chyba gotuje sie dla wszystkich jeden obiad.

Gość gość
Ojjojoj, już się zlazły polskie staruszki 'sporo po 30tce'. Herbatniki maczane w kawie żryjcie żeby sobie sztucznej szczęki nie uszkodzić.

Gość gość
Bo na kafe kobiety jedza resztkki co wypadna mezowi z talerza i wylizuja miseczki po dzieciach.

Gość gość
Jestem bardzo zabiegana ale na przygotowanie i zjedzenie posiłku nie brakuje mi czasu, bo jedzenie to podstawa. wczorajsze menu banan i garść nerkowców sałatka - różne sałaty, biały ser, oliwki, papryka, kukurydza, czerwona fasola, 1 duża kromka chleba żytniego z masłem Zupa warzywna z kaszą jaglaną ryż, kawałek dorsza i surówka z marchewki i jabłka 1 duża kromka chleba żytniego z twarogiem (plaster grubszy od chleba) i czerwoną papryką w międzyczasie kilka krówek więcej grzechów nie pamiętam ;)

Gość gość
jestem gosc powyzej,przed karmieniem dziecka strasznie nie zdrowo jadłam,wszystko smazone,frytki,hamburgery,cola itp ateraz przeszłam na diete vvvv raczej na normalne jedzenie a nie śmieciowe ;)

Gość gość
Co znaczy zabiegane? To po co do takiwgo stanu sie doprowadzacie

Gość gość
a potrafi ktora z was zabic kurczaka albo karpia?

Gość gość
Wiadomo jak jest nawet zapracowana 20 latka to choćby jadla całymi dniami tylko chipsy i cole to będzie mieć energię i będzie ładnie wyglądać. x oj kobieto, nawet nie wiesz jak bardzo się mylisz! nikomu z dnia na dzien nie psują się zęby, nie wypadają włosy, nie robią się zmarszczki. Od tego jak dbasz o siebie w dzieciństwie, młodości zalezą twoje kolejne lata. co z tego że w wieku 20 lat pewnych rzeczy nie widać, przecież organizm w tym wieku tez potrzebuje witamin, składników mineralnych.... jak ich nie dostaje w pożywienie bierze sobie z Twoich kości, włosów, paznokci,

Gość gość
Przez prace nie mozna jesc

Gość fggfgf
Jem to co córka, albo co zostało, albo co się da kupić niedrogo na mieście.