Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość saruman_biały

Dlaczego kobiety nie lubią fantasy i sf?

Polecane posty

Gość saruman_biały

Częściej sięgają po komedie romantyczne, melodramaty, 50 Twarzy Greya, a jeśli coś fantastycznego, to Zmierzch. Są wyjątki, jednak takich lasek jest zdecydowanie mniej w stosunku do facetów, mało która lubi Władcę Pierścieni, czy Wiedźmina, a Gwiezdne Wojny w oczach większości są uważane za coś beznadziejnego i odpychają je, mimo, że nie oglądały.

>>>Dlaczego kobiety nie lubią fantasy i sf?<<< Są takie, które lubią :D i nawet w oparte na takiej fabule gry sieciowe, grają regularnie :D :D :D. x Ja jestem facetem, a Władca Pierścieni mnie zwyczajnie nudzi, choć starą trylogię Gwiezdnych Wojen uwielbiam :).

Gość Jodelka
Ja lubię GW (ale te stare),Wiedźmina(tylko książki a nie film), Pierścienie(tylko film ,a nie książki),Świat dysku,Achaje,Gre o Tron...

Gość gość
ja lubię właśnie fantasy i science fiction szczególnie uwielbiam smoki komedii romantycznych nienawidzę zmierzchu tak samo ale star wars też nie nienawidzę władca pierścieni był super hobbit też lubię też grę o tron

ja lubie wladce pierscieni kryminaly horrory filmy akcji sf tez a rzygam filmami romantycznymi zadnego nie obejrzalam

Gość gość
Ja lubie fantasy, sfi ale zalezy jakie. Jakies star wars mnie nie kreca, glupie i nudne.

Gość gość
A dlaczego faceci nie lubią książek psychologicznych? Nie lubią pogłębiać wiedzy o sobie o swoich wadach i mechanizmach psychicznych?

Gość Jodelka
Zmierzch - pierwsza część nawet mi się podobała.To było cos nowego.Pozostałe obejzalam z rozpędu - nic specjalnego.Może gdybym była nastolatka inaczejbym oglądała. O przypomniał mi się Wywiad z wampirem z Tomem Cruisem i b.Pittem.Nawet w kinie na tym byłam.Co za hit :)

Gość gość
najlepiej to sie ubierac i zachowywac jak ta panienka z fimika a facet nigdy nie zdradzi i kazdy sie zakocha bez pamieci 333 www.youtube.com/watch?v=v3ruLZoFe44

>>>A dlaczego faceci nie lubią książek psychologicznych? Nie lubią pogłębiać wiedzy o sobie o swoich wadach i mechanizmach psychicznych?<<< Ja lubię :). Za to znam panią psycholog, która takich pozycji unika :(.

Gość gość
To akurat normalne. Większość takich powieści jest pisana przez dobrych pisarzy, ale słabych psychologów. I każde niedociągnięcie boli. Np. każdy kto wie, że z tym wykorzystywaniem tylko 10% mózgu to bzdura nie obejrzy z przyjemnością Lucy...bo ten film jest po prostu głupi!

Gość gość
Co do książek - osobiście lubię fantasy i fikcję historyczną (chociaż muszę przymykać oko na niedociągnięcia), za to chętnie oglądam SF. I wiem, że nie jestem jedyną kobietą więc temat mooocno naciągany.

Gość gość
a kto powiedzial, ze kobiety nie lubia fantasy?? a Z Malazanskiej Ksiegi poleglych - czytales?? dark fantasy - ciezka i nie radosna w stylu Wladcy pierscieni (ktora btw czytalam, uwielbiam,moja pierwsza ksiazka fantasy, ktora czytalam z 3 razy, tak samo jak silmarillion :P ) z polskich Wiedzmina kocham, ale Saga o zbóju Twardokęsku - anny brzezinskiej trzyma rowno kroku Sapkowskiemu :)

Gość gośćsro
ja lubie , wiekszosc moich fantazji to sex z wiedzminem

ja uwielbiam fantasy i sf jak romans to też z elementami fantasy i też książki futurystyczne lubię też thrillery psychologiczne i horrory wg kafe standardów nie jestem kobietą bo np. też np. nie interesuję się portfelem mężczyzn i nie kręci mnie jak ktoś kogoś bije albo siedzi w więzieniu x Gwiezdne Wojny w oczach większości są uważane za coś beznadziejnego i odpychają je, mimo, że nie oglądały. x nie znam kobiety, która tego nie widziała. nie znam osoby, która tego nie lubi melodramaty to nie dla mnie, jestem na nie albo zbyt albo za mało wrażliwa literatura wampirza - "Nekroskop" polecam. ale to jest raczej hard czy Zmierzch i 50 cośtam to jest coś takiego jak Bieber? czyli symbolizuje popg****o a tak naprawdę nikt nigdy tego nie widział?

Gość gość
a ja gwiezdnych wojen nie lubię, jakoś nigdy nie przypadły mi do gustu.

Nie jestem zwolennikiem fantasy, ale prawdę mówiąc od Sapkowskiego wolę Jacka Piekarę :). Czasami jest zbyt obcesowy, ale ma ciekawe pomysły :). Ostatnio przyjemną rozrywkę zapewnił mi Wampir z MO Andrzeja Pilipiuka :). Na YT jest dobrze czytany audiobook :).

Gość gość dziś 20 09
nekroskopa uwielbiam!! wszystkie ksiazki i filmy o wampirach porownuje do tej sagi i kazdy (choc np Wywiad z wampierm byl calkiem milusi) sie nawet nie umywa do tych wampirow z gwiezdnej krainy ;) Diune ogladalam laaata swietlne temu.

>>>a czytał ktoś lub widział Diunę?<<< Mi bardzo podobała się wersja Lynch-a z lat osiemdziesiątych. Podobał mi się jej nastrój :).

ja z Diuny pamiętam jakieś takie dziwne psychodeliczne fragmenty, chyba się tego kiedyś bałam. muszę ogarnąć. w Nekroskopie jest wszystko - porządna fabuła, postac****erwersje itd.

Gość gość
jestem samicą, lubię Bajki Robotów i po Dialogi sięgnę niekiedy czytałam LOTR, wiem, że wrócę, kiedy najdzie mnie ochota za Wojnami nie przepadam, bo lubię jednak nowoczesne filmy w jakiej jestem kategorii?

Gość gość
temat mocno naciągnął i nieprawdziwy. Kobiety lubia fantasy i nie sa wcale wyjątkami. Te ktore lubia tylko romansidla to pustaki. Osoby pokroju autora tematu to nerdy siedzące w domu ich opinia na temat kobiet pochodzi z demotow i wierzą stereotypy jak w boga. Przekonywanie ich ze "kobiety lubia fantasy/sci-fi" czy wypisywanie co sie samemu obejrzało choć jest sie kobieta nie ma sensu bo i tak osoby pokroju autora tematu albo stwierdza ze "mnie nie obchodzi co ogladacie tylko dlaczego kobiety tego nie lubia" choc wcale nie wie czy tak jest, albo ze wszystkie kobiety kłamią ze to oglądają byle by sie przed faceta popisać ze sa takie i takie a tak naprawde tylko udają take odczytane w fantasy. Sama lubie GW. Gadanie z tego typu ludzmi co autor nie ma sensu bo oni i tak mysla swoje