Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MarzenaL

Nastoletni syn słucha niebezpiecznej muzyki

Polecane posty

Gość MarzenaL

Proszę o poradę ... Mój syn jest w ostatniej klasie gimnazjum i chodź nigdy nie rodził żadnych problemów wychowawczych, ostatnio jego zachowanie bardzo mnie martwi. Zaczął on słuchać przerażającej muzyki, nie chodzi o to że mi się nie podoba ale to jakieś straszne chaotyczne dźwięki, nie wiem w ogóle skąd on to bierze, zresztą zobaczcie same przykładowe piosenki jakie znalazłam w przeglądarce https://www.youtube.com/watch?v=Y_-fH2goKc0 https://www.youtube.com/watch?v=qe6hHnHUQVk Słucha tego bardzo głośno będąc w pokoju a kiedy próbuje z nim rozmawiać to odmawia kategorycznie i mówi ze ja tego nie zrozumiem. Boje się że ta muzyka wzbudza w nim agresje i to kiedyś może wybuchnąć, komuś może stać się krzywda. Zauważyłam też lekkie zmiany w jego ubierze, ale całe szczęście to ja wybieram ubrania dla niego. Nie wiem co robić ... Próbowałam dawać mu płyty Dżemu, Prefectu, Republiki, on nawet ich nie rozpakowywał. Nie wiem co robić przecież nie zabiorę mu telefony, komputera, odtwarzacza, myślę nie tędy droga. Prosze was o rady i wskazówki, a może któraś z was miała podobną sytuację ... ?

Gość gość
Że co? 16 latkowi mamusia wybiera ubrania?

Gość gość
no twój syn to zwykły prymitywny metal też mi coś pfff

Gość gość
Jakby mnie ktoś dał płytę Perfektu to też bym nie odpakowała :D mądry chłopak, dobry ma gust.

Gość gość
po prostu to jest taki typ muzyki i w tym nie ma sie czym martwić. moj tez tak mial, ale zmienil swoje pasje podejscie na swiat itp wiec to tylko rodzaj muzyki :) nie spinaj sie malutka :3

Gość gość
Koniec gimnazjum to stresujący moment to raz, syn jest nastolatkiem to dwa. Agresję szybciej mogą wzbudzać szalejące hormony niż muzyka ;) Daj mu troche luzu, to już duży chłopak.Ma swoj gust i trzeba to (w granicach rozsadku) uszanować. Pozwol mu słuchać muzyki, która mu się podoba i wybierać ubrania. W tym wieku relacje z rówieśnikami dostarczają bardzo dużo stresów. po co dokładać mu tym, żemusi iść doszkoly w ubraniach w których źle się czuje? Sugeruj, doradzaj, ale szanuj jego gust. I nie martw się, ten gust jeszcze nie raz sie zmieni ;)

Gość gość
To tylko muzyka.... wyluzuj.... Jeśli inne sprawy są normalne to nie ma się co obawiać, a ty nie przechodziłas buntu? moi starzy słuchali Italia hits a ja w 8 klasie podstawówki słuchałam na maxa electro i polskiego hip hopu z wulgaryzmami co drugie słowo, i jakoś wyrosłam na ludzi mam magistra troje dzieci, zero patologii :-) gorzej zrobisz jak będziesz się czepiala syna.... agresję to powodują twarde narkotyki alkohol brak wsparcia w rodzinie a nie muza :-)

Gość gość
nie przesadzaj,a sama tez z******te płyty mu kupiłaś,bardziej dołujących w empiku nie było?

Gość Studentka Dietetyk
Witam, jestem studentką Dietetyki i pisząc pracę magisterską, zbieram ankiety od mam dzieci w wieku około 1,5-2 lata. Ankieta jest anonimowa a jej wypełnienie potrwa kilka minut. Zebrane dane bardzo mi pomogą w napisaniu pracy. Bardo proszę o wypełnienie :) http://www.ankietka.pl/ankieta/177571/wplywu-zywienia-i-stylu-zycia-kobiety-w-ciazy-na-mase-urodzeniowa-i-zdrowie-dziecka.html