Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

związek z dużą różnicą wieku

Polecane posty

Gość gość
no tak ale jak jest jakiś gwiazdor po 60 i młoda lalka koło niego to jest ok śmieszne jesteście na starość każda będzie śmierdziała tak

Gość gość
ja mam 20 lat starszego faceta. mieszkamy ze soba od 3 lat, a zwiazku jestesmy 4. i powiem wam ze jestem bardzo szczesliwa :) spodziewamy sie tez dziecka :))

Gość gość
ja nie mogę dogadać się z rodzicami przy różnicy wieku 18 lat a co mówić, że miałabym dogadać sie ze starym capem z równicą wieku ok. 20-30 lat, żałosne to jest. A co do aktorów to też uważam z to za głupotę, bez względu kto by to nie był.

Gość gość
ale rodzice to co innego... :) rodzice inaczej sie zachowuja niz osoba obca :P moj jest bardzo opiekunczy, przyjacielski, ogolnie ideał :) zaden facet mi tak nie pasował jak on :)

Gość gość
Zmienisz zdanie jak zacznie niedomagać. Jak Ci w wyrku popuści i będzie się tłumaczył, że nic nie poczuł, albo jak spadnie na Ciebie obowiązek 24 godzinnej opieki przy chłopie po wylewie. Co Ci z tej różnicy 20 lat. Szkoda tylko dziecka. Wspomni jedna z drugą moje słowa kiedyś, choć źle Wam nie życzę. Ja jestem trochę starsza. Mam 45 lat. Męża 8 lat starszego i odczuwam jego "starość", wysportowany, zadbany, ale przy sexie sapie jak pies. Zmęczony i kości mu strzelają. Narzeka na serce. Zaznaczam, że mąż prowadzi zdrowy tryb życia. Niestety pewnych kwestii dotyczących starzenia się nie przeskoczy. Ja czuje się młoda, kocham sex. Męża też, ale ciężko się pogodzić, że to już nie ta siła co kiedyś.

Gość JaTakMam
O, widzę, że więcej jest osób w związkach ze sporą różnicą wieku - a myślałam, że to nadal wielka rzadkość. Mój mąż jest 18 lat starszy, jesteśmy razem 11 lat, w małżeństwie 5. Mamy dwójkę dzieci. Przetrwaliśmy razem wiele ciężkich chwil, zawsze był dla mnie oparciem. Mój mąż jest jednak bardzo tolerancyjny, nie uwięził mnie w domu przy garach (chociaż oczywiście zajmuję się domem), ale też pozwolił się realizować - czasem nawet kosztem własnych potrzeb. Dziś jesteśmy normalną rodziną, mąż postrzegany jest wśród znajomych jako "równy sobie" - a większość znajomych to moi rówieśnicy. Zresztą póki co wygląda też dobrze, dba o siebie i jak ktoś nie wie, to daje max. 7-8 lat różnicy między nami. Po prostu odnalazłam w Nim takie cechy, których u rówieśników mi brakowało - opiekuńczość, rozwaga, stabilność. Także autorko, nie sugeruj się opiniami innych, a tym co czujesz. Nie traktuj związku w kategorii różnicy wieku, a raczej co byś zrobiła, gdyby ów partner był Twoim rówieśnikiem - też byś się zastanawiała, czy z Nim być? I jeszcze jedno, dziś po 40 coraz więcej osób zostaje rodzicami po raz pierwszy, więc na przysłowiową wywiadówkę i tak będą chodzić "dziadkowie" :)

Gość gość
Autorko ggłupia jesteś. Tak samo jak gość żona Jacka.

Gość gość
Do gościa z 12:19 ale choroba może dopaść w każdym wieku, nie tylko w tych związkach z dużą różnica

Gość Wz
W tym wieku zazwyczaj faceci sa powazni, on wie ze masz syna i mu to nie przeszkadza, lecz czy ty pewna jestes swoich uczuc? Nie warto wychodzic w cos do czego nie ma sie pewnosci czy w tym chce sie byc. Ta roznica wieku nie jest taka duza. Jesli opowiadaja ci 23 lata i jestes swiadoma tego ze wiecznie zdrowy nie bedzie bo niedlugo wkracza w 50 rok zycia mozesz zaryzykowac . Pod warunkiem ze ty tez cos czujesz. Pohopnie nie ma co bo interesy moga sie popsuc. On szuka juz swojej przystani gdzie spokojnie sie zestarzeje. Powodzenia , dokonaj slusznej decyzjii

Gość gość
U mnie roznica wieku to 12 lat. Widze ze nie tak zle, teraz czekamy na dzidzie i on bardzo sie cieszy, co jakis czas mowi o slubie, narazie powiedzialam mu ze Jeszcze zaczekamy na slub, chce zeby nasza corka byla na slubie

Gość gość
Tu autorka odp na pytanie co bym zrobiła jakby był moim rówieśnikiem ...nawet bym sienie zastanawiala. :)

Gość gość
Dziękuję za wypowiedzi. Co do swoich uczuć cos tam czuję tez do niego na pewno łączy nas silna wiez emocjonalna. Codziennie mamy ze sobą kontakt. Interesy raczej nie ulegną zmianie bo jak cos pójdzie nie tak z , nami , to podziałem firmy czy ewentualnie dalszym prowadzenie m tez sie jakoś dogadamy

Gość gość
Więc jeśli byś się nie zastanawiała......to masz odpowiedź :) Powodzenia!

Gość gość
Wezcie sobie odpuscie tych dziadow, ktorzy spokojnie wiekowo mogli by byc waszymi ojcami, to obrzydliwe. W pewnym sensie to pedofilskie mordy ktore maja dostepne wasze c**y ... nie sa karani tylko dlatego ze przekroczylyscie wiek 18 lat .... OBRZYDLIWOSC !!!