Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

otwarte rany po szczepieniu i pisk dziecka

Polecane posty

Gość gość

Tak moje dziecko zareagowalo na infanrix hekse. Pytam krytykujacych mamy ktore nie szczepia czy po takim odczynie poszczepiennym zaryzykowalybyscie nastepne.szczepienia.

Gość gość
W życiu! Chcesz zrobić z dziecka kalekę??

Gość gość
za żadne skarby bym nie zaszczepiła

Gość gość
infanrix to jakieś dziadostwo. pentaxim bezpieczniejszy.

Gość gość
Niech zgadnę. Uczulenie na białko jaja kurzego?

Gość gość
Nie wiem czy uczulenie ale jak slysze ze jestem glupia bo juz wiecej nie chce szczepic to noz mi sie w kieszeni otwiera. Pozabijalabym lekarzy ktorzy teierdza ze to nie po szzepieniu i zeby szczepic nadal. A dodam ze to tylko najgorsze co sie przydarzylo. Byly tez inne problemy po kazdym szczepieniu. Lekarze bagatelizowali wszystko. Ja sie pytam tych ktorzy opluwaja matki podobne do mnie. Czy mielibyscie odwage nadal szczepic pytam.

Gość gość
Mi pewna matka wczoraj napisała, że przesadzam, bo dziecko miało "jakieś drgawki" a ja już nie chcę szczepić. A więc życzę takim bezkrytycznym i bezczelnym matkom, aby te "jakieś drgawki" mogły zobaczyć na własne oczy u własnego dziecka tekie drgawki zobaczyła. Zastanawiam się, czy byłaby nadal tak cwana. Ja nie zaszczepię więcej.

Gość gość
A nie podejrzewalas ze dziecko może mieć uczulenie albo jest alergikiem? Jeśli tak było to nie powinnaś zaszczepic Infanrixem.

Gość gość
Dziecko moze miec uczulenie nie tylko na ifanrix, przeciez inne szczepionki sa na tych samych bazach wiec marka i nazwa nie zawsze ma znaczenie. Czy ktos wyeliminował chociaz przeciwwskazania z ulotki przed szczepieniem? Na bank nie, co to lekarzy obchodzi, przeciez podpisujac zgode to rodzic bierze na siebie pełną odpowiedzialność w razie W a nie lekarz. Ci wszyscy co tak opluwają rzekamych "antyszczepionkowców" nie maja pojecia ze wiekszosc z nich jest anty dopiero od monentu strasznych przezyc u swojego dziecko, ze wczesniej tez byli bardzo na tak, zanim ich cos złego nie spotkało. Trabia ze kary ze zakaz przedszoli i złobków id itp a jakby to ich dziecko cos złego spotkało to sami na bank by sie bali szczepic. Taka prawda. Kazdy mądry jak nie doświadczył u siebie lub swojej rodziny. Kazdy przypadek trzeba indywidualnie rozpatrzec a nie pluc i gnoic tych co maja inne poglądy.

Gość gość
popiszczy i przestanie. Owszem rozumiem, zę jako matka się przejmujesz, pewnie każda by sie przejęła, ale jako osoba obca mam głęboko gdzieś piski twojego dziecka

Gość gość
Infanrix hexa Jest to szczepionka przeciwko błonicy, tężcowi, krztuścowi wirusowemu zapaleniu wątroby typu B rozumiem że te choroby to mniejsze zło od szczepionki ? w przypadku błonicy Tętno jest bardzo szybkie i miękkie, występują zaburzenia pracy serca (zmiany martwiczo-zapalne mięśnia sercowego, ciężkie zmiany prowadzą do śmierci), a także cięższe porażenie mięśni. ale racja przecież szczepionka to jest najgorsza rzecz :D

Gość hthrhrht
Ty, matole z 16:19, przecież właśnie opisujesz to co może zdarzyć się dziecku wrażliwemu na samą szczepionkę, po jej podaniu! Tyle że po szczepionce takie dziecko ma powikłania pewne a co do choroby to prawdopodobieństwo zachorowania jest niewielkie. Innymi słowy to tak jakbyś pytała rodzica czy chce żeby jego dziecko miało przykładowe zmiany martwicze serca na pewno na skutek zaszczepienia, czy tylko znikome ryzyko jeśli zachoruje.

Gość gość
Proponuje polknac niewinna aspiryne komus kto raz po niej mial wstrzas i wyladowal w szpitalu. Jeslibcos mi szkodzi to chocby tysiacom osobom nie szkodzilo ja drugi raz tego nie wezme.