Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy drugi raz nadałybyście dziecku to samo imię??

Polecane posty

Gość gość

Mam wrażenie, że młodzi ludzie nadają dzieciom imiona bardziej pretensjonalne, a jak dorastają to niektórym gust się zmienia.

Gość gość
ja tak samo, bardzo podoba mi sie imie synka

Gość gość
Nie, dałabym inne, nie tak popularne. Nie przewidziałam, że będzie na nie taki boom i 5 lat po urodzeniu się mojej córki wszyscy zaczną tak nazywać swoje.

Tak, ja dokładnie przemyślałam wybór imion, moje córki mają zwykłe, znane na całym świecie imiona, niebudzące większych kontrowersji :)

Gość gość
Nie, zamiast Antoni dałabym Adam.

Gość gość
nie zaluje. chcialam konstantego i mi sie podoba. jest ladne, nie jest oklepane a dla dziewczynki mialabym klara cecylia hehe

Gość gość
Dalam Anna, jesli nie Anna to Aleksandra, Barbara. Na pewno takie typowe. Wiec Anna moze byc.

Gość gość
dalam na imie corce Julia, to bylo nascie lat temu i nie wiedzialam , ze imie stanie sie tak popularne, na szczescie w naszej okolicy i w szkole cory nie ma zadnej Julii ale boom jest spory, teraz mysle, ze moglam dac jej na imie Gabriela-Gabrysia

Gość gość
Kiedyś podobały mi się takie imiona męskie jak Kacper, Mateusz, Krzysztof.. i pewnie gdybym rodziła 7-10 lat temu to takie imiona bym wybrała.. dzisiaj nie podoba mi się Kacper (tzn. forma Kacprze jest okropna), Mateusz też średnio.. Krzysztof ok, ładne.. ale zaczęłam stawiać na imiona, które mają formę oficjalną i mniej oficjalną taką samą. Poza tym pracowałam z dziećmi kilka lat i z biegiem czasu imiona zaczęły mi się kojarzyć z określonym charakterem, z jakimś konkretnym dzieckiem, więc coraz więcej imion zaczęło odpadać. Nasz syn urodził się 2 lata temu, ma proste, ładne imię, wszędzie znane...mienia bym mu nie zmieniła. Natomiast niedługo rodzę drugiego...i jest problem. Żadne imię męskie nie przemawia do mnie w 100%. Mam 2 typy, ale mąż jakoś średnio się do nich odnosi, jego propozycje odpadają w ogóle.. musimy coś wybrać, czas ucieka..jest go coraz mniej. Właśnie boję się tego, że wybierzemy jakieś imię i później okaże się, że to jednak nie to :(

Gość gość
Może inaczej dałabym na imię córce, ma na imię Wiktoria i jak w podstawówce nie miała w klasie żadnej Wiktorii, to w gimnazjum miała już 3 koleżanki o tym imieniu, w szkole średniej ma 2.

Gość gość
niewyobrazam sobie zeby syn mial inaczej na imie ale to pewnie kwestia przyzwyczajenia a tak szczerze to wybierajac imie 3 lata temu nie wiedzialam ze jest tak popularne i bym zmienila jak bym mogla

Gość gość
Imię naszego syna jest znane ale nie oklepane tzn w przedszkolu nie ma dziecka ktore ma taka samo na imię jak nasz syn-jest jedyny. Jednocześnie nie jest dziwne... Wszyscy imię znają i jest piękne i nawet charakter ma taki jak opisują ludzi o tym imieniu :D a pomyśleć ze chciałam Jasia -dobrze ze mąż sie nie zgodził bo Jaśków w koło tyle ze masakra :P zawsze marzyłam o córce Julii ale teraz jakbym miala córkę na pewno bym jej tak nie nazywała dobrze ze jestem mama syna :P

Gość gość
Tak, bo wybrałam ładne, proste imiona.

Gość gość
Tak moje dzieciaki :krzysztof,arkadiusz, katarzyna czy ktores jest dziwne lub brzydkie

Gość gość
Tak. Nigdy bym nie pomyślała,że popełniłam błąd. Teraz mi się wydaje,że żadne inne by nie pasowało.