Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomocy, dziecko spi tylko na rekach.

Polecane posty

Gość gość

Jakiś zywotny noworodek mi się trafil... niewiele śpi, a jak już to tylko na rękach. Ogłoszony do łóżeczka budzi się po kilku min... Czy to w dziś.en czy nocą nie przespać ciągiem 2h... wywiadem. A mam w domu 2,5 latke. Nie pomaga spanie z nim. Nie pomaga butla z mm. Macie jakiś patent? Bo się wykoncze. Nic go nie boli. Na rękach jest zadowolony i... śpi. Ale przecież nie mogę go trzymać cala noc :(

Gość gość
To normalne , dziecko potrzebuje bliskości , minie za jakiś czas , musisz przetrwać ☺

Gość gość
moja tez taka byla. zaczynalam usypianie zaraz po drzemce,bo inaczej nie dalo rady. tzn wlaczalam dicho i tanczylam z mala tak z pol godziny. jak zasypiala odkladalam i wychodzilam. nieraz musialam dobujac. pomoglo. ale moze jeszcze opisze jak wczesniej bylo. wszelkie rytualy,pory dnia miala w nosie. byla tulona noszona glaskana a i tak wyla. jak widzialam oznake zmeczenia/byla pora drzemki cuda na kiju robilam byle zasnela na 5 minut. ale to bujanie z rozwrzeszczanym dzieckiem to zly pomysl. nie daj maluchowi zasypiac na rekach bo sie bedzie budzil odlozony. najlepiej wlasnie odkladac jak juz zasypia. i ukladac do snu do muzyki(ja wlaczalam tv) rece do boga skladalam,ze podzialalo. pozniej juz tylko wlaczalam pozytywke,a teraz tylko odkladam do lozka i spi jak susel

Gość gość
Dziś kolejna tragiczna noc... boli mnie głowa...

Gość gość
mój tez lubił na rękach ale nie uczyłam go tego dł zaraz odkładałam i budził się ale spał w wózku więc zachuśtałam go w wózku i usypiał. To może niech spi w wózku na razie

Gość gość
Tez tak mialam. I pomoglo spanie we wozku, budzil sie to bujalam. Jak byl starszy spal z nami w lozku. Karmilam piersia do 2lat i nie chcialo mi sie kilka razy wstawac do malego. Spal z nami, budzil sie, dostawal cyca i spalismy dalej. Dzis chlop ma19 lat ;))

Gość gośćaaa
Ja otulałam moje w kocyk ciasniej taki kokonik robiłam, a w łózeczku jeszcze otulałam poduszkami albo zwijałam kołderkę, kładłam troche na boczek podpierając plecki taką zwiniętą kołderką, robiłąm taka imitację siebie :) mozesz też swoja bluzkę pachnąca tobą położyć :) Odkłądaj powolutku i otulaj ponuć coś uspokajająco, pomasuj po pleckach :)

Gość gośćaaa
W dzień w wózku też usypiałam tam tez jest przytulnie, takie malutkie dzieci potrzebuja małej przestrzeni, żeby było podobnie jak w brzuszku u mamy, cieplutko i ciasniutko :)

Gość gość
Moj syn tez spal w dzien tylko na rekach, potem troche przekonal sie do kolysania w wozku( raptem 20 min). U nas o tyle bylo dobre ze w nocy na karmienie budzil sie co 2h. Taki egzeplarz.

Gość gość
Najlepiej dziecko usypia przy piersi a nie na mm to jest syf i dziwisz się, że dziecko nie może spać

Gość gość
Dziecko jest na piersi. Dałam mm licząc ze podpis, nic to nie dalo.