Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

rozpieszczanie chłopca a dziewczyki

Polecane posty

Gość gość

myślicie że kogo się bardziej rozpieszcza? który rodzic jakie dziecko bardziej?

Gość gość
Mysle, ze najbardziej rozpieszczeni sa chlopcy. Pracuje w przedszkolu i juz dawno to zauwazylam. Matki robia z nich wiecznych dzidziusiow a ojcowie im w tym pomagaja bo synus ukochany, jego krew, jego nazwisko.

Gość gość
Myślę, ze to zależy tylko od rodziny. Ja mam syna i córkę i staram się wychowywać ich podobnie. I myślę, ze większość normalnych rodziców tak robi. A jeśli już naginają w którąś stronę to zwykle tatuś hoduje sobie swoją księżniczkę a mamusia- królewicza. Moja babcia i teściowa miały tendencje do odpuszczania chłopakom. Ale widziałam też rodziny, w których ojciec zdecydowanie odpuszczał córce a dużo wymagał od syna.

Gość gośćaaa
Ja mam chłopca i dziewczynkę, chłopiec jest młodszy i to jest taki leń, on nie umie tego on nie umie tamtego i nawet nie ma checi się nauczyć. Córka jest starsza ale w jego wieku była już samodzielniejsza. Staram się żeby on taki nie był ale to trudne, nie mam czasu. Spiesze się do pracy rano i go ubieram choć powinien sam sie ubrać. Nie chce mi się z samego rana przechodzić cyrków awantury itd... Wychowuje je sama więc też żadnego dodatkowego wsparcia nie mam, jemu też brakuje takiego męskiego autorytetu, ja to zauważyłam on na oprzykład do niedawna myslał że sie różni ode mnie i od córki tylko tym że jest mały. Myslał że pipka mu wyrośnie jak bedzie duży, kilka dni temu jeszcze oibraził się na mnie bo mu powiedziałam że jest chłopcem więc nie będzie mógł urodzic dziecka (on powiedział że urodzi) Odwrócił sie i się obraził nie chciał ze mna gadać. On chce malowac paznokcie tak jak ja i córka oczy itd... Nie wiem co z niego wyrośnie :)

Gość gość
Chłopca!!!! Przynajmniej w mojej rodzinie

Gość gość
wystarczy wejść na to forum, żeby się przekonać.. ciągle tylko czytam: synek, synuś, synuś, synek i tak wkoło macieju. O dziewczynkach zdecydowana większość pisze: córka. A z moich podwórkowych obserwacji wynika, że chłopcy to straszne beksy. Od dawna jest tak, że od dziewczynek więcej się wymaga (one mają być samodzielne, sprzątać itp) A chłopaki to takie trutnie :O moja matka też gadała o bracie: no przecież chłopak nie będzie mył naczyń :O

Hmmm też zauważyłam, że od chłopców mniej się wymaga, chociaż rozsądni rodzice nie faworyzują nikogo (lecz czasem mimo woli). Mam dwie córki i spodziewam się syna i nie zamierzam nikomu "odpuszczać" z racji płci.

Gość gość
zależy od rodzicow. U mojego męża w domu było tak że on musiał wszystko robić za swoją młodszą siostrę, sprzątać itp bo on straszy a ona taka mała. a różnica niecałe dwa lata tylko. do tej pory jest tak że ona jest z matką i rodzice we wszystkim jej pomagają nawet chować dzieciaka a mojemu mężowi to tylko dzwonią jak sobie radzimy. w****iona mnie to strasznie bo za każdym razem odpowiadam że nie mamy wyjścia i musimy sobie radzić. bez sensu takie z d**y nie pomagające w niczym pytania a też mówi o nom synuś. więc to ze się tak gada o niczym nie świadczy.