Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brunia1307

wpuklanie sie pęcherza płodowego

Polecane posty

Gość brunia1307

Hej forumowiczki. Właśnie wczoraj usłyszałam od lekarza prowadzącego moja ciążę, ze wpukla mi sie pecherz plodowy na kanał szyjki macicy. Niestety nakaz lezenia + dodatkowo luteina i magnez dwa razy dziennie. Otwieram temat pytajac czy sa obecne z was dziewczyny ktore maja ten sam problem lub mialy, no i wiadomo razem raźniej. Jak u was to wyglada i jak radzicie sobie z nudą w łóżku. .

Gość gość
witaj kolezanka tez to miala niestety dodatkowo szyjka jej sie skrocila i niestety poronila w 20 tyg, ale moze dlatego ze to w UK tu lutki nikt jej nie dal, w jakiej dawce masz luteine?

Gość Studentka Dietetyk
Witam, jestem studentką Dietetyki i pisząc pracę magisterską, zbieram ankiety od mam dzieci w wieku około 1,5-2 lata. Ankieta jest anonimowa a jej wypełnienie potrwa kilka minut. Zebrane dane bardzo mi pomogą w napisaniu pracy. Bardo bardzo proszę o wypełnienie :) http://www.ankietka.pl/ankieta/178356/wplywu-zywienia-i-stylu-zycia-kobiety-w-ciazy-na-maseurodzeniowa-i-zdrowie-dziecka.html

Gość gość
ja tak miałam, leżenie niestety miesiąc w szpitalu potem w domu 3 mies sporo magnezu w szpitalu nawet kroplówki z tego i luteiny 3*100 też sporo ale donosiłam pęcherz nie przebił szyjki całkiem i jest ona do tej pory zamknieta 37 tydzien czyli da się

Gość brunia1307
Zaczelam 22 tydzien. Luteina 2*100mg. Szyjka dlugosci 32mm. Dzis cala noc nie spalam, dodatkowo wczesniej nie zwracalam uwagi na twardy brzuch. .za tydxien na kontrole mam przyjsc ale zaczynam wariowac juz..

Gość gość
to zależy jakie jest to wpuklenie bo z tego co mi lekarz tłumaczył ma łagodniejszą form i ostrą, u mnie było wpuklenie pęcherza przed ujście szyjki , wyszło na usg w 20 tyg, ale nie miałam nakazu leżenia, tylko tzw oszczędny tryb życia, i zero dźwigania, z leków brałam luteinę dopochwową 2*100mg, magne B6 , nospę sporadycznie, w tej chwili jestem w 37 tyg ciązy,