Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

układ kielichowo miedniczkowy płodu nieco poszerzony

Polecane posty

Gość gość

Dziś byłam na usg i okazało się, że układ kielichowo miedniczkowy jest obustronnie poszerzony. Lekarz mówi, żebym się nie martwiła, bo na tym etapie ciąży (18 tc ) tak czasem jest i na natępnym usg skontrolujemy, czy nadal się poszerza.. Czy jest tu ktoś, komu też tak badanie wyszło? I co dalej?

Gość gość
u mojego synka przy jednej nerce to sie podobno często zdarza u chłopców mój gin też kazał się nie martwić.

Gość gość
właśnie tez spodziewam się chłopca, ale i tak się boję :(

Gość gość
1401 - rozumiem, że już urodziłaś?

Gość gość
Moj syn tez mial poszerzone ukm , dostrzegli to w 34 tc jak lezalam na patologi z innego powodu. Robili kilkakrotnie usg, skonsultowali z urologiem i kazali przyjechac za tydzien na kontrole. Wszystko bylo ok. Mi rowniez powiedzieli ze czesto zdarza sie u chlopcow.

Gość gość
może jeszcze ktoś???

Gość gość
gość dziś nie termin mam na sobotę, o tą przypadłość pytałam każdego gina z którym miałam styczność i wszyscy mnie uspokajali . po urodzeniu należy zrobić usg nerek, często po pierwszym siku wszystko się wyrównuje

Gość gość
Nie chce cie martwic ale u nas to sie dobrze nie skonczylo..synka nie ma tu z nami.... Syn mial po urodzeniu wyprowadzona rurke przez pepek bo nie sikal,postepowala kwasica i niewydolnosc nerek...musisz kontrolowac b.czesto i sprawdzac czy ukm sie nie powieksza. Zycze zdrowia i powodzenia

Gość gość
gość 17.14 napisz coś więcej, w którym tygodniu ciąży wyszło coś nie tak, czy na kolejnych usg się powiększało, czemu nie dało się lekami wyleczyć? bardzo Ci współczuję :(

Gość gość
??

Gość gość
Nie panikuj autorko, nie czytaj tych strasznych historii. W wiekszosci przypadkow nic zlego sie nie dzialo. Trzeba obserwowac. U nas tez tak bylo, lekarz powiedzieli ze w razie co zrobia cc w 36tc i zaczna synka leczyc ale tak jak pisalam okazalo sie ze wszysko jest ok.