Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

bardzo nerwowy niemowlak podczas karmienia butlą.pomocy!!!

Polecane posty

Gość gość

Moze sa mamy które spotkaly sie z podobna sytuacja. Moja córka niedługo konczy 9mcy. Jest bardzo żywym dzieckiem.Niestety z powodu tego ze od poczatku byla bardzo nerwowa przy karmieniu piersią,byly płacze histerie wyginania itp przeszliśmy na butle. Z butla po jakimś czasie bylo podobnie.Najpierw pila butla moje mleko później juz mm.podczas każdego karmienia przezywam horror.corka prawie wyrywa sobie uszy szarpie za nie niczym w jakimś amoku,trze oczy jakby miała je sobie wydłubać i tak jest tylko podczas karmien nocnych (bo tylko wieczorem i w nocy je z butelki).Ostatnio sobie rozdrapala ucho aż do krwi.Zakladam jej niedrapki ale jako matka jestem przerażona i zastanawiam się co może być przyczyną. Na co dzień jest bardzo żywą dziewczynka.dużo raczkuje,stoi juz przy meblach,dużo gaworzy,zaczepia,uśmiecha się do wszystkich.Łyżeczką je chetnie kaszki deserki zupki.Tylko ta butla jakas masakra.Jak w amoku. moze ktos cos poradzi co tu robic z takim nerwusem butelkowym.

Gość gość
Moze refluks? Albo bolace uszy? Sprawdzalas te 2 rzeczy?

Gość gość
odstaw butle, dziecko najwyrazniej daje sygnały ze jej nie lubi, jest już duża, nie męcz jej nie wciskaj na siłe! i jej sie psuje zgryz

Gość gość
A to jak mam jej niby dawać mleko?przeciez ona je chętnie w nocy budzi sie specjalnie na mleko.Nie je go w dzień wcale tylko w nocy.Planuje dawać jej mm do roku.Nie dluzej. Co do uszu to ma badane na kazdej wizycie u lekarza.Zawsze sa w porządku. A co ma refluks do takiego nerwowego zachowania podczas jedzenia?

Gość gość
A to ma (mowie z doswiadczenie, z dwojka dzieci refluksowych), ze gdy kwas podchodzi do zolądka to dziecko buntuje sie temu tzn nie refluksowi tylko butli :P własnie w nerwowy sposób. Odpycha butle, kreci sie, zasysa po czym puszcza, chce jesc a nie je. Roznie, długo by wymieniac. Moglo byc, moglo sie ujawnic teraz dopiero np na skutek rozszerzania diety. Moze podajesz cos (nieswiadomie) co powoduje takie zachowanie. Dziecko kojarzy to z bolem i nie chce jesc itd itd

Gość trudne położenie
Nalot na języku u dziecka może świadczyć o refluksie, jednak u dzieci karmionych mlekiem to dość częste zjawisko. Możesz sprawdzić. Pisałaś, że na piersi było podobnie... może Twoje dziecko nie odbija po każdym posiłku. Wcześniej na piersi trzymalas je do odbicia? ?? a teraz na butelce. Je w nocy, zasysa powietrze i się kręci. Pisałaś, że to tylko przy jedzeniu mleka. Jeśli to gazy i jej nie trzymalas wcześniej, to dobrze, że nie skończyło się na kolce.

Gość gość
pytasz czym karmić dziecko jak nie butelką...są setki mam których dzieci odrzuciły z jakiegoś powodu pierś lub butelkę i musiały karmić łyzeczka. 9 m-cy to duży dzieciaczek. spokojnie załapie.