Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćlola

praca

Polecane posty

Gość gośćlola

Witam. Juteo m dzien wolny w pracy w grafiku. Dowiedzialam sie ze kolezanka przyniesie juyto L4 do pracy. Beda dzwonic ze mam przyjsc za nia do pracy a ja mam juz ten dzi3n zaplanowany. Czy muaze przyjsc? Czy musze oderac moj prywatny telefon? Mam wolne wiec moge spac albo gdzies wyjechac.Dodam ze jesyem w okresie wypowiedzenia ktore konczy sie w sobote, wedlug grafiku ide do pracy jeszcze tylko w piatek. Czy cos mo grozi za nie odbieeanie telefonu?

Gość gośćlola
Mam nadzieje ze nie moga "nabrudzic"w papierach. Sama sie zwolnilam bo juz nie wytrzymywalam

Gość gość
A wylaczyc nie moge za bardzo bo czekam na tel. z nowej pracy tam gdzie mam sie umowic na rozmowe...

Gość gość
a jaka to praca ?

Gość gośćlola
W sklepie w jednej z sieci...

Gość gość
ja bym nie poszedł nawet jakby po mnie przyslali limuzyne z dwoma dzifkami

Gość gośćlola
He he dobre Nie bede odbierac telefonu, ale nie wiem jak przezyje tam piatek...bedzie przerabane

Gość gość
rossmann ?

Gość gość
Nie musisz isc do pracy jesli w grafiku to byl twoj dzien wolny. Nic ci za to nie zrobia. Mogliby dac wypowiedzenie z zemsty ze nie przyszlas ale skoro sama je dalas to oni nic nie moga.

Gość gośćlola
Tak

Gość gośćlola
Ok dziekuj***ardzo za odpowiedzi. Najwyżej w piatek powyzywaja sie na mnie przez te 10 godzin i koniec mojej męki .

Gość gość
podaj numer sklepu

Gość gośćlola
A po co?

Gość gośćlola
Ok dziekuj***ardzo za odpowiedzi. Najwyżej w piatek powyzywaja sie na mnie przez te 10 godzin i koniec mojej męki .

Gość gość
ok podaje numer uwaga podaje. Zaraz podam numer już za chwile pojawi sie numer oto numer : 666

Gość gość
Jesli masz jeszcze niewykorzystany urlop wypoczynkowy to popros o urlop na zadanie i musza ci go dac. A jesli masz dzieci do 14lat to popros o platna opieke na zdrowe dziecko. Przysluguja ci 2 takie dni w roku. Bedziesz miala problem z glowy, po co masz wysluchiwac w ten piatek

Gość gość
jak zadzwonią możesz powiedzieć, że wyjechałaś z miasta w końcu to twój dzień wolny

Gość gość
a co niby ma wysłuchiwać? przecież ona grafiku nie układała macie troche godności ludzie? dzwonić to sobie mogą na pogotowie albo policje. tam mają dyżur 24h na dobę. co ona jest zapchajdziura? niech sie kooorfa bujaja

Gość gość
22.54 zle mnie zrozumialas. Napisalam ze po co ma wysluchiwac bo autorka sama napisala ,, najwyzej sie na mnie nawyzywaja'' rowniez uwazam tak jak ty ze gu... im do tego. Grafik jest grafikiem

Gość gość
za taką dyspozycyjność po pierwsze sie płaci a po drugie trzeba trzeba to zawrzeć w umowie. np zgadzam sie być wasza dziffką na telefon za podwójna godzinową stawkę ale nie więcej niż 2 dni w msc. koniec kropka. a czynienie jakichś wyrzutów w inynym przypadku podchodzi pod mobbing jak nie szantaż ekonomiczny

Gość gość
nie odbierzesz to nie dostaniesz pensji, albo jakąś kare

Gość gość
co to kurfa kongo 19to wieczne? może jeszcze jej ręke upiertolą ku przestrodze dla innych niewolników?

Gość gość
zresztą jakie wyżywanie? wyżywać to sie mogą na swoimm wibratorze np wkładając go sobie w dooope. POsrało was już kompletnie?

Gość gość
WY NIEWIECIE JAK JEST W ROSSMANNIE...

Gość gość
" gość dziś nie odbierzesz to nie dostaniesz pensji, albo jakąś kare " xxx niby na jakiej podstawie? wskaż mi odnośny przepis

Gość gość
no i c****j, że nie wiemy. przez kogo tak jest? przez was bo sie godzicie żeby wami pomiatały jakies kooorfy niedojepane

Gość gość
TAM NIE MA STAŁEGO GRAFIKU i trzeba być pod telefonem 24h na dobe... nawet po 22:00 potrafią zadzwonić że masz być jutro w pracy i nie wolno Ci odmówić. KAPITALIZM W POLSCE...

Gość gość
mogli sie zabezpiecyć na taka ewentualnośc podpisując z kimś umowe na łatanie dziur. nie podpisali to liczą na to, że zastraszą frajerów i tyle.

Gość gość
GRAFIKI są robione na tydzień w przód, ale i tak są zmiany prawie codziennie bo "wydajność"

Gość gość
chyba żart. nie ma takiego przepisu w polsce, który pozwalałby nakazywać komuś prace poza ustalonymi godzinami zdaje sie, że z minimalnym wyprzedzeniem 24h.