Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Głosuję na Janusza Korwin Mikke

Polecane posty

Gość gość
Nie będę oglądać jakiś filmików na YT. A Ty dalej o lewicy i prawicy usmiech.gif i jednotorowe myślenie. Bo tylko to istnieje i nic ponad to x filmik jest wykładem na temat różnic między lewicowym a prawicowym światopoglądem i co ważne, podejścia do wolności jednostek. Im bardziej na prawo tym więcej wolności dla obywateli. Na samym końcu osi po prawej stronie mamy wolnorynkowy liberalny kapitalizm. Po lewej stronie osi występują socjalistyczne, komunistyczne i faszystowskie niewolnicze ideologie agresywnych wobec człowieka lewaków.

Gość gość
ja głosuję na lecha kaczyńskiego

Gość gość
Palikot też dobrze mówi w kwestiach gospodarki jakby sie wsłuchać, ma też rozsądny głos w sprawie Rosji, ale jest skończony i tak, tak samo jak będzie z JKM. Tamten był na fali, ten jest na fali młodzieży ale też skończy

Gość gość
Palikot też dobrze mówi w kwestiach gospodarki jakby sie wsłuchać, ma też rozsądny głos w sprawie Rosji, ale jest skończony i tak, tak samo jak będzie z JKM. Tamten był na fali, ten jest na fali młodzieży ale też skończy x Palikot chciał za pieniądze podatników budować fabryki, typowo marksistowskie pomysły. Korwin mówi o prawdziwej wolności dla wszystkich obywateli, masz być panem swojego życia i losu, dlatego coraz więcej ludzi zaczyna rozumieć Korwina.

Gość gość
największym sukcesem szatana jest to gdy uwierzysz że go nie ma, największym sukcesem kapitalisty jest to gdy uwierzysz że jesteś wolny

Gość gość
największym sukcesem szatana będzie to gdy uwierzysz że go nie ma, największym sukcesem kapitalisty będzie to gdy uwierzysz że jesteś wolny

Gość gość
wole Kowalskiego niż dziadka Korwina. Polski kapitał w POLSKICH RĘKACH!

Gość gość
- i co z tego? przytaczasZ JEDEN przykład a on miał wiele innych ciekawych pomysłów. zresztą tu nie chodzi o to kto ma rację, a kto nie, a o to, w jaki sposób prowadzą politykę. Była fala palikotów, teraz jest fala k***inistów. To wszystko zniknie tak jak jak palikociarnia.

Gość gość
największym sukcesem szatana będzie moment gdy uwierzysz że go nie ma, największym sukcesem kapitalisty będzie momenu gdy uwierzysz że jesteś wolny - AJBRACHT MEICHT FREI - praca czyni wolnym - mówi Ci to coś...?

Gość gość
największym sukcesem szatana będzie moment gdy uwierzysz że go nie ma, największym sukcesem kapitalisty będzie moment gdy uwierzysz że jesteś wolny - AJBRACHT MEICHT FREI - praca czyni wolnym - mówi Ci to coś...?

Gość gość
dziś Korwin dopiero zaczyna budować realną siłę opozycyjną, coraz więcej ludzi szczególnie młodych również zaczyna rozumieć ekonomiczne zależności i przyczynę stagnacji gospodarczej w Polsce. Zresztą socjaliści dobrze wiedzą, że ich czas się kończy, ile można jeszcze oszukiwać naród?

Gość k***in to kapitalista
polecam wam film: żądza bankiera. wy kapitalistyczne świnie !

Gość gość
Tylko że Korwin nie ma charakteru nadającego się na przywódcę. On po prostu bardziej przypomina śmiesznego człowieczka, który mówi, jakby miał lekkie zaburzenia psychiczne (niestety tak go odbieram), coś tam czasem mądrze powie, a czasem walnie głupotę, aż strach. Nawet w Unii go nie traktują poważnie (chociaż też uważam że UE jest do d**y), nie utworzył z nikim koalicji, a wy macie nadzieję na jego prezydenturę :D faktycznie, niech jeszcze kolejną partię założy, to mu się uda.

Gość gość
A to dobrze, że młodzi ludzie się buntują, aczkolwiek to jeszcze za mało. Moim zdaniem ludziom brakuje rozsądnego podejścia do sprawy i myślą skrajnie. Albo 'skurwysyny' albo 'cudowny wybawca'. Odbije się to czkawką, powiadam wam. Przesada nie jest dobra w żadną stronę. Ja w tym kraju nie widzę kogoś, na kogo warto by było zagłosować. Myślałam o wstąpieniu do Demokracji Bezpośredniej, ale dowiedziałam się z pewnych źródeł, w jaki sposób traktuje się tam ludzi. Generalnie chętnie założyłabym własną partię, tylko uważam, że nie mam osobowości odpowiedniej do budowania struktur partyjnych i zarządzania partią (a jeśli miałabym coś zakładać, to chciałabym za to osobiście odpowiadać, cały czas - ponieważ ufam głównie samej sobie, ja mam w głowie swoją wizję i chcę minimalizować pewne ryzyko).

Gość gość
nie zakladaj partii ten chłam cie wciagnie

Gość gość
mikke na krola~!

Gość gość
a jak to sie dzieje, ze Korwin jest wiecznie usuwany z własnych partii , że nie wspomnę juz o tym jak własna córka dźgneła go nożem

Gość zapinam lemingi taśmowo
gość wczoraj Tylko że Korwin nie ma charakteru nadającego się na przywódcę. On po prostu bardziej przypomina śmiesznego człowieczka, który mówi, jakby miał lekkie zaburzenia psychiczne (niestety tak go odbieram), coś tam czasem mądrze powie, a czasem walnie głupotę, aż strach. Nawet w Unii go nie traktują poważnie (chociaż też uważam że UE jest do d**y), nie utworzył z nikim koalicji, a wy macie nadzieję na jego prezydenturę smiech.gif faktycznie, niech jeszcze kolejną partię założy, to mu się uda x nikt z nas nie wierzy że Korwin będzie prezydentę :classic_cool: I nikomu nie zależy na tym zbytnio:-O Chodzi o wybory parlamentarne i o przekaz do telewizora z naszym programem - kampania prezydencka to jedyny sposób zeby choć trochę zaprezentować program gospodarczy KORWIN w telewizji :classic_cool:

Gość gość
każdy kto nie popiera rządzącej nami od 25 lat postkomunistycznej sitwy to "oszołom". zawsze tak będzie przedstawiany. k***in faktycznie jest troche dziwny ale własnie dlatego jest zapraszany. tak właśnie działa medialny aparat propagandy żeby każdego kto nie popiera naszych okupantów wyszydzić, wykpić albo chociażby przemilczeć. i dlatego w społeczeństwie utrzymuje się przekonanie że człowiek który chciałby sam decydować jak ma oszczędzać na emeryturę to "oszołom" a "normalne" jest gdy decydują za nas urzędasy którzy zależnie od ich a nie naszych potrzeb przekładają sobie nasze pieniądze gdzie im wygodnie i robią coraz to kolejne "reformy" po których emerytury coraz niższe.

Gość gość
k***in sam z siebie tak sie zachowuje durniu niewazne jakie ma poglady on po prostu caly jest dziwny w sensie zachowania, mowi w sposob jakby mial zaburzenia i nie mowie tutaj o tym CO mowi etc tylko jak mowi, ton glosu, powtorzenia, etc

Gość gość
durnia to sobie znajdź w rodzinie, chamie prymitywny.

Gość gość
Prawda jest taka, że na kogo nie zagłosujesz, to i tak g****o z tego będziesz miał. Jesteśmy przez polityków dymani na wszelkie możliwe sposoby. Myślicie, że jak Korwin doszedłby do władzy, to nagle nasze życie zmieni się na lepsze o 180 stopni? W bajki to ja przestałem wierzyć jakieś 25 lat temu. A poza tym polecam: https://www.youtube.com/watch?v=ILYq5n2QSfs

Gość gość
a co byś chciał "z tego mieć"? k***in reprezentuje po prostu zupełnie inny sposób widzenia państwa i obywateli. mówi wprost że to obywatele utrzymują państwo, to obywatele zarabiają, to obywatele są suwerenami. a cała reszta twierdzi że to państwo ma decydować o obywatelach, to państwo ma za nich myśleć i "opiekować się" nimi tak jak kiedyś właściciel opiekował się niewolnikami. w związku z tym tak jak właściciel ma prawo dobrać się do ich własności i przeznaczyć ją na co tam chce (np kupowanie sobie głosów poparcia rozmaitych uprzywilejowanych grup). i to jest ta różnica że u k***ina jest tylko kilka obszarów gdzie państwo może ingerować i są to takie obszary których nie da się realizować na własną rękę (bo nie da się prywatnie np wymierzać sprawiedliwości). a reszta to jest sprawa obywateli i nie jest do niczego potrzebny minister edukacji przeżerający pieniądze podatników bo ludzie sami doskonale wiedzą czego muszą się nauczyć żeby sprawnie funkcjonować w społeczeństwie.

Gość gość
a jaką mass gwarancję, że on by cos zrobił? w europarlamencie cokolwiek zrobił? jakos nie widać

Gość gość
ale co to znaczy "by coś zrobił"? gwarancje jego poglądów mam. on milion razy już tworzył nowe partie, tak jak ktoś wcześniej napisał. ale odkąd go znam to głosił zawsze te same poglądy, w jakiejkolwiek by nie był partii. a jeżeli mam do wyboru faceta mówiącego ze rodzice powinni odpowiadać za wychowanie swoich dzieci i uczyć je tego co uważają za najlepsze dla nich a przeciw niemu startuje facet który podpisał ustawę mówiącą że wbrew woli rodziców należy zapędzić sześciolatki do szkół to dla mnie wybór jest oczywisty. ja nie mówię że trzeba na k***ina. ale przecież startuje też niejaki wilk z upru bodajże (starej partii k***ina). a co do innych jak palikot czy ogórek to przepraszam was bardzo. ci ludzie zmieniają poglądy w zależności od koniunktury politycznej. paria SLD z której jest ogórek długie lata rządziła polską. no i jakoś wtedy nie uznawała że "prawo powinno być dla ludzi a nie dla mecenasów". ja się z tym absolutnie zgadzam ale w ustach przedstawicielki SLD to jest zupełnie niewiarygodny postulat bo ta partia ma w swoich szeregach hordy mecenasów którzy właśnie z zawiłego prawa żyją. a palikot to w ogóle inna bajka. ten człowiek najpierw był "pokolenie JPII", potem w PO a teraz udaje "przedstawiciela belzebuba na polskę". jak było trzeba to się kumał z ikonowiczem i chciał państwowymi fabrykami bezrobocie likwidować a drugim oczkiem "mrugał" do przedsiębiorców obiecując im "liberalizm". ten gość powie wszystko co mu da parę punktów poparcia.

Gość gość
bo dla mnie nie sposób jest głosować na kogoś kto się w praktyce uważa za mojego właściciela. kto demokracją nazywa sytuację że ja mogę brać udział raz na parę lat w jakichś "obrzędach" przy urnie wyborczej i mogę sobie tam skreślić kogo tylko chcę ale już o to jaki płot mam postawić przed własnym domem albo czy mogę ściąć drzewo na własnym podwórku to muszę pytać urzędnika. to nie jest żadna demokracja, co najwyżej taki rodzaj niewolnictwa w którym raz na parę lat wybieramy sobie "pana".

Gość gość
Ja głosuję na Korwina, bo nie dobrze mi się robi na tych oszołomów z PO i innych g-ó-w-i-e-n. Niech im ten mój głos chociaż obniży sondaże wyborcze. A Korwin jaki by tam nie był, to jego gadanie jest przynajmniej uczciwe.

Gość gość
Ja nie zagłosuję na niego bo mam już prawie 50 lat i jego poczynania obserwuję od początku. Fakt, niewiele się zmienia: gadanie, gadanie i rozwalanie własnej partii kiedy tylko zaczyna się wybijać do rangi poważnej opozycji. Mam poglądy liberalne, zbliżone do Korwina w wielu kwestiach. Wielu ludzi w Polsce ma podobne poglądy na gospodarkę i mogliby - gdyby się zjednoczyli - stanowić istotną polityczną siłę. Ale nie zjednoczą się, bo gdy tylko przekraczają próg - Korwin się obraża. Ten scenariusz powtarza się od lat i byłbym gotów się założyć, że z KNP będzie podobnie, gdyby nie to, że jest już stary, może nie będzie się chciało mu zakładać nowej partii. I co? I bym wygrał, bo okazało się, że jednak nie jest aż tak stary. :)