Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy muszę kupować fotelik samochodowy dla dziecka?

Polecane posty

Gość gość

Nie mamy samchodu, mieszkamy w mieście, wszedzie blisko. Zastanawiam się czy kupować fotelik samochodowy no bo po co mi on? Są tu mamy, które nie kupowały fotelika?

Gość gość
A na wycieczki nie będziecie jeździć chociażby samochodem znajomych?

Gość gość
Nie musisz.

Gość gość
autorka na pewno nie bedziemy jezdzic na wycieczki jak dziecko bedzie malutkie. Poza tym sa pociągi, a do pociągu raczej fotelik potrzebny nie jest

Gość gość
Ja kupuje fotelik bo nie mam od kogo pozyczyc na wyjscie dziecka ze szpitala a wymog jest taki ze nie wypuszcza jak nie zobacza fotelika. Tez nie mamy samochodu. Fotelik kupimy razem z wozkiem 3 w 1

Gość gość
Jaki wymog? Jaja sobie robisz? A w wozku zabrac nie mozna? Ja normalnie korzystalam z gondoli na wyjscie. Do szczekaczek ktore za chwile mnie zjedza. Mieszkalam 300 m od szpitala

Gość gość
Nie prawda ze jest taki wymog, bo duzo ludzi wynosi w takich miekkich gondolach od wozkow glebokospacerowych. Jak mie jestes autem to nie musisz miec fotelika. Wielu ludzi wraca spacerem jak ma blisko do domu.

Gość gość
autorka tez nie wiem co to wymysły z tym wymogiem. Mam zamiar dziecko przenieść w gondoli i też mieszkam blisko szpitala

Gość gość
Oczywiscie w zwyklej gondoli tez mozna (podalam tylko taki przyklad).

Gość gość
To dziwne ze polozna na spotkaniu mowila ze bez fotelika nie wypuszczaja i za kazdym razem jak widzialam pare wychodzaca z malym dzieckiem to z fotelikiem samochodowym. Bez powodu by tak nie mowili. I z glupoty bym nie wydawala pieniedzy na glupi fotelik. Ty masz 300m do szpitala moze jak pokazesz im dowod to pozwola. A ja mam OK godzinę taxowka do szpitala a autobusami 2h

Gość gość
Nie ma zadnego wymogu.

Gość gość
Nawet jak go na rekach przeniesiesz bez akcesoriow, to nic sie nie stnie. Bez przesady ludzie.

Gość Dobrzeradzę
Po co Ci fotelik? Wystarczy jak weźmiesz worek po kartoflach:-) A tak na poważnie, to po kiego grzyba pytasz sie czy Ci potrzebny fotelik skoro sama wiesz, że nie będziesz go używać? Radzę użyć narządu zwanym mózgiem i nie zaśmiecać pytaniami bez sensu. No chyba, że masz 4 lata i zadajesz 100 pytańna godzinę

Gość gość
Nie wypuszczaja bez fotela tylko pary, ktora chce jechac z dzieckiem autem, a nie spacerowiczow. Zreszta niektorzy maja fotele na stale mocowane do auta, bo sa dla dwoch grup wiekowych, albo maja gondole samochodowe zamiast foteli. Nie bac ograniczona kolezanko.

Gość gość
Fotelik samochodowy dla noworodka Jest niezbędny, jeśli wracacie ze szpitala autem. Trzymanie dziecka na rękach jest niezgodne z przepisami ruchu drogowego, no i niebezpieczne. Nie warto ryzykować, nawet jeśli droga, którą musicie pokonać, nie jest długa. Fotelik najlepiej kupić jeszcze przed narodzinami malca, bo na znalezienie odpowiedniego modelu trzeba poświęcić trochę czasu. W ostateczności może go zastąpić gondola wózka, jeśli jest wyposażona w system pasów pozwalających na jej zamontowanie w samochodzie. A jeśli będziecie wracać taksówką? Tu też fotelik samochodowy jest niezbędny, i najlepiej jest mieć własny, bo rzadko która korporacja ma je na wyposażeniu.

Gość gość
Nie bac ograniczona kolezanko. xxx BĄĆ powiadasz? :D

Gość gość
Kup używany, najzwyklejszy byle był, bo nie wiesz czy w nocy nie będziesz wzywac taksówki do szpitala. Na wszelki wypadek powinnaś mieć. Widziałam na tablicy już za 50zł.

Gość gość
autorka w zasadzie to niepotrzebny mi ten fotelik. Do szpitala jak będę trzeba to pójdę z dzieckiem, bo mieszkam na przeciwko szpitala.

Gość gość
badz* pisze z tel. bez spell checka, zdarza mi sie popelnic literowke i co z tego

Gość gość
Daj se spokoj z tymi nawiedzonymi ludzmi. Zamorduja cie tutaj o fotelik nawet gdybys im napidala ze mieszkasz na terenie szpitala w bloku X. Olej je. Nie wydawaj kasy. Wiekszosc z nich sie tutaj pluje a same maja takie liche foteliki, ze w razie wypadku byloby po dziecku, bo wiekszosc ma takie z niby polskich, a faktycznie chinskich, zestawow 3w1, czyli g... na kiju.

Gość gość
Nie wiedziałam, że masz aż tak blisko do szpitala dlatego napisałam, żebyś jednak miała jakikolwiek :) Myślę, że to wyjdzie "w praniu" jest XXI wiek jak się okaże, że jednak będzie potrzebny to w każdej chwili możesz kupić :D

Gość gość
17:36 tak gowno na kiju za 400funtow

Gość gość
W necie mozesz walic kazdymi cenami i nazwami, ale to w czym najczesciej jezdza polskie dzieci widac w miejscach publicznych moja droga. Malo kto ma lepszy fotel.

Gość gość
a lepszy to jaki taki za bańkę milion z ameryki? ja mam maxi cosi Tobi i mogę być plebsem dla ciebie, a tak na marginesie to twoje dziecko nie jest "polskie" rozumiem skoro nie jeździ jak typowe polskie dzieci :)

Gość gość
Ja specjalnie do Polski po wozek jechac nie bede zeby miec tak jak ty gowno na kiju

Gość gość
Ty sama jesteś gó/wnem na kiju wnosząc po twoim słownictwie i sposobie bycia :) aha! i nie jestem tą osobą która pisała o foteliku za 400 funtów tylko tą od maxi cosi

Gość gość
Tobi nie jest dla niemowlaka kobieto, a Maxi Cosi nie jest standardem w polskich rodzinach. Rozejrzyj sie pi ulicach, po przychodni, po sklepach, po galeriach, po marketach, po kosciele, po parkach i zobacz jakie foteliki dominuja. Ludzi w PL tak nie stac na drogie produkty. A ty z JuKej nie zabieraj glosu w temacie ktory cie nie dotyczy. Mozesz se zalozyc temat o zaleceniach NHS w sprawie wypuszczania dzieci bez fotelikow, albo pochwalic sie co za ile funtow posiasz, skoro tak cie to podnieca. Stac cie, to luz, supet, ale niech dotrze do twojej blond swiafomosci, ze ludzie zarabiajacy w PLN nie wydaja tyle na wyprawki.

Gość gość
18:06 skoro potrafisz porownac człowieka do gowna na kiju to ciekawe Co masz zamiast mózgu.

Gość gość
Ja nie wiem jak cie ze szpitala puscili w foteliku dla rocznych dzieci. Walisz modelami bez sprawdzenia nawet zakresu wagowego. Fantazja kafeterianek jest nie zna umiaru.

Gość gość
Kto gdzie porownal czlowieka do gowna na kiju? Czytac nie potrafisz czy jak?