Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziewczyny co ile dni myjecie włosy?

Polecane posty

Gość gość

ja nie moge myć codziennie, odzwyczajam sie od tego nawyku bo po codziennym myciu mi sie przesuszają, co ile myć by nie zmyć otoczki lipidowej która nawilża włos?

Gość gość
ja tak co 4 dni, mogłabym i tydzień nie myć, bo mi się nie przetłuszczają, no ale bez przesady ;)

Gość gość
Codziennie.

Gość gość
w zależności od potrzeb co 4, 5, czasem nawet tylko raz w tygodniu - mam bardzo suche włosy

Gość gość
up

Gość gość
mi się przetłuszczają i powinnam codziennie ale myję jak mam wyjść z domu

Gość MaggieMagMag
Jak można nie myć włosów codziennie? Masakra!

Gość gość
Można, aby nie mieć siana zamiast włosów.

Gość gość
Ja myje co dwa dni. Raz w tygodniu maseczka na włosy.

Gość gość
Rozumiem co dwa trzy dni... ale raz w tygodniu? :O To już nie chodzi o przetłuszczanie włosów tylko o higienę... masakra.

Gość gość
Co 3 dni, codziennie mycie wysusza włosy i skórę na głowie, to zaś może doprowadzić do łupieżu. A po myciu po trzech dniach mam bardzo piękne włosy :)

Gość gość
Jeśli mycie wysusza ci włosy to są od tego odpowiednie szampony, odżywki. Kobiety to jak widać gorsze brudasy niż faceci...

Gość gość
U mnie szampony nawilżające i odżywki sprawiają, że włosy matowieją strasznie, zaś na olejki nie mam czasu :) jeśli obracasz się w brudnym środowisku, to wtedy higiena głowy stanowi problem :)

Gość gość
ja myję 2-3 razy w tygodniu

Gość gość
Ja myję codziennie, bądź co drugi dzień. ale gdy nie umyję każdego dnia to czuję się niekomfortowo....

Gość gość
gość dziś X No co Ty ;) Poczytaj temat w którym pytają się jak często kobiety zmieniają stanik. Obrzydliwe ;)

Gość gość
Co 3 dni, codziennie mycie wysusza włosy i skórę na głowie, to zaś może doprowadzić do łupieżu. x Niczego nie wysusza, jak się przetłuszczały, tak przetłuszczają.

Gość gość
'zaś na olejki nie mam czasu' ale na kafe masz czas siedzieć brudasku :D

Gość gość
ja myję 2 razy na tydzień a prysznic biorę 2 razy dziennie - nie mam problemów z higieną, moje włosy nie potrzebują częstego mycia, bo nie mam na nich smalcu i nie przetłuszczają się w ogóle, a częste mycie i suszenie w moim przypadku powoduje nadmierne przesuszenie, przeciążać odżywkami włosów nie mam zamiaru - moja fryzjerka przyznaje mi 100% racji

Gość gość
wytłumaczcie mi, dlaczego kogoś, kto robi inaczej od was, nazywacie od razu brudasami, i co się stanie, gdy włosy nie będą myte codziennie? pojawi się na nich błoto, wszy czy coś jeszcze innego? proszę o odpowiedź jak wyglądają wg was włosy niemyte codziennie.

Gość gość
To nie chodzi o to jak włosy wyglądają tylko o higienę. Człowiek, który siedzi w domu i tydzień się nie myje też nie wygląda na brudnego a jednak brudny jest. Higiena , higiena, higiena.

Gość gość
Też nie jestem w stanie tego zrozumieć. Rozumiem jeszcze niemycie się codziennie, ale włosy? Napieprzanie włosów ciągle chemikaliami jest dla nich niezdrowe, nawet do ciała używam jak najbardziej naturalnych balsamów bezzapachowych.

Gość gość
tak naprawdę gdybyście przestały włosy myć całkowicie to kompletnie przestałyby się prztłuszczać. Mycie głowy raz czy dwa razy w tygodniu, zwłaszcza dla ludzi z łupieżem i bardzo suchymi włosami jest wskazane.

Gość gość
a wy od razu popadacie z skrajności w skrajność... bez przesady, że codziennie, ale też nie raz w tygodniu. Zgadzam się, że nie chodzi o wygląd włosów tylko o higienę.

Gość gość
Ja myję włosy co drugi dzień plus odżywka za każdym razem .

Gość myjacawlosycodziennie
Ja myję codziennie i mam piękne i pachnące. U mnie w pracy widuje takich brudasów co myja może 2x w tygodniu. Ostatnio nawet dziewczyny zeszly na temat mycia włosów i te , które mówiły , że nie muszą myć włosów bo im się tak nie przetłuszczają to miały tłuste włosy, więc nie zdają sobie z tego sprawy. Zresztą nie myte włosy nawet jak się nie przetłuszczą to śmierdzą, posiadacz takich śmierdzących włosów tego nie czuje bo jest przyzwyczajony, ale osobą która stanie obok czuje , mi się często zdarza czuć nieświeże włosy... Wszyscy którzy się tutaj oburzają , że po co myć codziennie , że przesuszają się włosy powinni się wstydzić swojego flejostwa, bo inaczej tego nazwać nie można. Jeśli nie chcecie myć dla siebie to zlitujcie się nad ludźmi którzy z wami przebywają, to nic miłego. Tłuste włosy mnie akurat obrzydzają jak mało co.

Gość gość
daj linka do tematu o zmianie stanika

Gość gość
Jprd no nie mogę tego czytać. Gdziekolwiek byście nie wychodziły w powietrzu unoszą się różne zapachy, opary itp. Idziecie ulicą jeżdżą auta, ktoś przechodzi obok z papierosem. W domu gotujecie przesiąkając zapachem jedzenia. Wychodzicie do baru lub sklepów. To tak jakbyście ciuchy zmieniały raz w tyg

Gość gość
a ja myję co drugi dzień, ale mam znajomą która włosy myje tylko wodą i sodą (chyba). Nie śmierdzi, ale czy włosy są w dobrym stanie to ciężko powiedzieć.

Gość gość
posiadacz takich śmierdzących włosów tego nie czuje bo jest przyzwyczajony, ale osobą która stanie obok czuje , mi się często zdarza czuć nieświeże włosy... x Pointer na tropie.. :D