Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dotalapel

usłyszałam, że dowartościowyję się na fb

Polecane posty

Gość dotalapel

Mieszkam w Danii i mam cudownego męża oraz dwoje najpiękniejszych dzieci na świecie. Trochę podyczyłam się języka choć nie powiem nie było łatwo, bo to trudny język. Dorabiam. Mam kilka przyjaciółek, z którymi spędzam czas na babskich imprezkach. Gotuję, piekę. Jedna z koleżanek z polski zarzuciła mi, że mam kompleksy i dowartościowuję się przez fejsa bo co 15 min wrzucam zdjęcia dziecka któregoś albo moich ciasteczek albo publicznie Dziękuję kumpelką za udany wieczór z winem. Albo ze wrzuciłam zdjęcie miłosnego listu. No sorry ale ja nie mam kompleksów. Cóż nie jestem idealna ale po prostu lubię dzielić się swoimi doświadczeniami z dawno nie widzianymi znajomymi. A jak komuś nie pasuje fota z basenu to niech się wypisze z moich znajomych. Zgadzacie się ze mną?

Gość gość
ale po co dzielisz sie fotkami z basenu?

Gość gość
Albo listem miłosnym:D przecież to bardzo prywatna intymna rzecz

Gość gość
Lubisz dzielic sie swoimi doswiadczeniami...ale jakimi?Nic z tego co opisalas w poscie nie mozna nazwac doswiadczeniami

Gość dotalapel
Bo uważam że moi znajomi mają prawo wiedzieć na bieżąco co u mnie słychać, że dobrze nam się układa choć kiedyś było blisko rozwodu

Gość gość
Wedlug mnie fb to portal dla idiotow! I takie dziekowanie za wieczor, zdj ciastrczek czy innych p*****l to nic innego jak CHWALENIE SIE! Nic wiecej! Wsrod nastolatek to ok bo to jajecznica zamiast mozgu ale dorosla baba to przesada! Swiat schodzi na psy! Sory jak kogos urazilam ale to moje zdanie na ren temat

Gość gość
zdjecia kupy tez wstawiaj,w koncu znajomi maja prawo wiedziec jakiej konsystencji i koloru guano wydalilas

Gość dotalapel
Mnie się wydaje że ona mi zazdrości bo mieszkam za granicą i mam fajne życie. A to nie jest portal dla idiotów tyko dla ludzi, którzy nie chcą tracić ze sobą kontaktu

Gość gość
Autorko, naprawde myślisz, że kogoś to interesuje aż w takije ilości? fajnie obejrzec raz na jakis czas czyjes dziecko, udany wieczor itp. ale jak przeglądam fb i ktoś spamuje kilka-kilkanascie razy dziennie to wywalam. kazdy ma fajne dzieciaki, męża, przyjacol. i kazdy chyba dostaje prezenty, miewa urlopy oraz wieczory przy winie tylko po co to innym pokazywac? to tak jakbys pokazywala jakie skarpetki zakladasz codziennie. moze dla Ciebie to ciekawe ale dla innych e e.

Gość gość
a mi się wydaje że niektórzy pewne rzeczy robią własnie po to żeby pokazać to na FB. Totalna porażka to np. zdjęcia z zaręczyn wrzucone zaraz po jak gościu jeszcze klęczy, zdjęcia płodu, zdjęcia z żarciem jakiś restauracji, oznaczanie się w każdym mozliwym miejscu tak że wiem o której i kiedy ktoś gdzies przebywa... po prostu masakra....

Gość dotalapel
Ja nie jestem narcyzem i wrzucam tylko udane zdjęcia. Tak więc bez porównania, to zupełnie inna sytuacja

Gość gość
A moze podszlifujesz jezyk ojczysty?

Gość gość
jeśli cokolwiek wrzucasz co 15 minut to znaczy, ze masz smutne i nudne życie i musisz się właśnie dowartościować. Rozumiem mieć kilka zdjęć dzieci i zaprezentować swoje wypieki, ale nie codziennie:O Dziękowania natmomiast koleżankom na fb nie rozumiem. Nie umiesz tego zrobić pod koniec spotkania? No chyba że to winko piłyście każda przy swoim laptopie rozmawiając na fb:D

Gość dotalapel
A gdzie zrobiłam błąd ?

Gość gość
to prawda zrobiłaś błąd:P No poszukaj:P

Gość dotalapel
Te 15 min to ta dziewczyna powiedzieła bo przesadzała. W rzeczywistości jest to max 3-4 razy dziennie. Ale fakt ze codziennie. Wy nic nie wrzucacie? Xxxx 17.09 - ble jesteś ohydna

Gość gość
"Mnie się wydaje że ona mi zazdrości bo mieszkam za granicą i mam fajne życie." A mnie się wydaje że to nie to że ona ci zazdrości tylko ty chciałabyś żeby ktoś ci zazdrościł, bo czujesz taką potrzebę stąd taka interpretacja przyczyny komentarza koleżanki. Jesteś osobą która usilnie potrzebuje uwagi i adoracji, a więc we wszystkim będzie się jej doszukiwać, czy to w zachowani miłym kogoś czy niemiłym. To tak jak ktoś jest np. alkoholikiem to zawsze sobie znajdzie powód do picia. Przykładowo: " Zdałem egzamin to pijemy bo jest powód żeby świętować. Nie zdałem egzaminu to też pijemy bo trzeba sie jakoś pocieszyć.

Gość gość
Ja osobiście uważam, że wcale się nie chwalisz a własnie masz taki styl zycia, ok. Co nie zmienia faktu, że fejsik to portal dla idiotów, żaden inteligenty człowiek nie ma tam konta.

a nie szkoda Ci czasu, żeby 3-4razy dziennie wrzucać jakieś bzdurki na neta? Ja ludzi Twojego pokroju nie rozumiem. Dla mnie są mega nudni, po prostu. Wolę znajomych, ktorzy wrzucą fotki z jakiś osiągnieć, zmian- a nie zdjecia ciasteczek, prosze Cię:)

Gość dotalapel
Mąż mnie adoruje i to mi wystarcza. Dobra widzę że ta dyskusja nie ma sensu jak zwykle potraficie tylko krytykować.

Gość gość
3-4 razy codziennie? Musisz więc mieć i tak nudne i smutne życie. ja współczuję takim osobom jak ty, szukasz sobie poklasku w świecie wirtualnym. To nie jest zabawne to jest właśnie smutne. A co do twojogo pytania to nie, nie wrzucałam na FB nic poza jednym moim zdjęciem i podtsawowych informacji gdzie pracuję, gdzie mieszkam. Nie mam zdjęć dziecka, bo ma dopiero 3 latka i nie wiem czy chciałoby by jego zdjęcia latały po internecie. Z mężem mam jedno tylko zdjęcie, czyli w sumie dwa na cały profil. Jestem szczęśliwa, dużo podróżuję, mam mnóstwo zdjęć, ale jeśli ktoś chce je obejrzeć to możemy się spotkać, pogadać o wakacjach itp. Nie widzę powodu by po internecie krążyło sobie moje życie prywatne.

Gość gość
Taka celebrycka osobowosc.... Mam konto na fejsie ale nie mam zdjec. Uwierzysz?

Gość gość
To tak jakby jakaś kobieta ubrała się jak tancerka z klubu ze striptizem i wyszła tak na ulice a potem miała pretensje do ludzi że patrzą i komentują z niesmakiem, bo przecież powinni zachwycać się jej dupą i cyckami. Bardzo prymitywne, infantylne zachowanie. I nikt na poziomie tak nie robi.

Gość gość
fb to portal dla dzieci i młodzieży i dla debili! o tak to ujmę. Normalni ludzie utrzymują ze sobą kontakty poprzez e-maile,smsy,telefony i spotkania!A nie wrzucanie zdjęc na fb :/ Jeju co za żenada..co za czasy!!!Ja wysyłam zdjęcia e-mailem koleżance ,która jest za granicą-jak chce zobaczyć moje dziecko. Nie mam konta na fb-to pożeracz czasu. 3,4 x dziennie?Kobieto..TY jesteś jakaś niedojrzała,soryy.

Gość gość
krytykujemy cię bo uważamy, ze to głupie. Nic nie poradzisz na to, ze mamy takie a nie inne zdanie na ten temat. Jak więc widzisz to nie zazdrość ze strony koleżanki, a głos rozsądku. Niestety nie dociera do ciebie.

Gość gość
marne prowo 0/10 nie uwierzę ,ze są takie idiotki

Gość gość
Też myślę,że to głupie i wcale nie jestem z tych co wszystko 'hejtują' o co oskarża autorka :) A już całkowicie przeraża mnie to jak ktoś wstawia zdjęcia swoich malutkich dzieci! Ostatnio jedna z moich koleżanek wstawiła swojego synka w samych majteczkach... nie wiadomo czy jakiś zboczeniec nie robi sobie dobrze do takich zdjęć. Przeraża mnie to i w życiu nie wrzuciłabym wizerunku własnego dziecka na portale społecznościowe.

Gość gość
Nie zgadzamy się z Toba..twoja koleżanka ma rację. Zobacz po komentarzach większość ludzi ma podobne zdanie na ten temat. Niestety to co robisz normalne nie jest :/ jesteś uzależniona od fejsika :P

Gość arbuzowa dama
zgadzam sie z powyzszymi wypowiedziami- smutne to co robisz i wcale nie swiadczy o tym ze masz super ciekawe zycie skoro wiekszosc uplywa Ci na wrzucaniu fotek do internetu ... A swoja droga zawsze zastanawialy mnie osoby ktore na fejsie "dziekuja za dobra zabawe czy spotkanie znajomym"- jak to sie odbywa- gadacie, gadacie a nagle mowisz "czekaj czekaj, musze ci podziekowac na fb" ??? Pytam serio- to nie zlosliwosc. PS. Zdjecie zenada roku na profilu spolecznosciowym to fota mojej kuzynki- ona stoi, jej facet kleczy z kwiatami i pierscionkiem, a w tle stol i reszta rodziny zajada sie schabowym- hahaha tego Autorko chyba nie przebijesz ciasteczkami, choc jestes na dobrej drodze ;)

Gość gośćaaaa
A nie przyszło Ci to do głowy że to jest denerwujące? Ktoś wchodzi na fb a tam ciągle ty wisisz na tablicy jak nie zdjęcia ciasteczek, to dzieci jak nie dzieci to z basenu jak nie z basenu to inna pierdoła. Mam taką znajomą i kiedy nie wejdę na fb to ciagle ona zmienia zdjęcie profilowe chyba codziennie wrzuca jakieś peirdoły i żeby się doszukać innych osób co tam u nich to musze przewijąc taśmę bo ciagle jakieś jej pierdoły to pieski to papugi to chomiki to jakieś udziargane bambosze dla synka no ludzie litości. Fb jest od kontaktu z ludźmi a ty chyba żyjesz tym fb i jesteś normalnie uzalezniona, całe twoje zycie to wrzucanie fotek na fb. Dla innych to pierdoły jakieś mało interesujące a ty tym zyjesz masakra. Serio wygląda to tak jakbyś sie dowartościowywała, bo skoro takie fajne masz życie to co ty wiecznie na tym fb robisz?