Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gorzka     prawda

Po 2 latach bez ślubu to jest już przechodzony związek

Polecane posty

Gość gorzka     prawda

Taka prawda. Jeśli faceci widzą daną dziewczynę w roli żony, to oświadczają się i biorą ślub jak najszybciej. Zwłaszcza jeśli mówimy o facetach mających ok. 30 lat. Nie dajcie się mamić dziewczyny i nie marnujcie czasu na takich, którzy traktują Was niepoważnie!

Gość gość
zgadzam się, dorośli ludzie nie czekają 3-5 lat na takie decyzje. poza tym jak facet spotyka swoja połowę to szybko się oswiadcza żeby ktoś inny mu jej nie ukradł, proste. U mnie w rodzinie było kilka takich szybkich zaręczyn i do dziś są szczesliwi

Gość gość
cos w tym jest :) mi mąż oswiadczył sie po 3 miesiacach,a z poprzednia dziewczyna byl 3 lata i nic :P ślub wzieliśmy po roku, jesteśmy szczęśliwym małzenstwem od blisko 5 lat :)

Gość gość
Oj mi też się mąż oświadczył bardzo szybko, a ślub wzięliśmy jeszcze szybciej i jesteśmy razem już ponad 20 lat

Gość gość
moj chlopak oswiadczyl sie po pol roku, a z poprzednia chodzil 7 lat i nic;) ma 30 lat

Gość gość
mój poprzedni mąż oświadczy mi się po ok roku, po dwóch spotkałam obecnego, który złożył deklarację po 5 latach, jesteśmy razem 5 i pół :)

Gość gość
O umnie też tak by!o.Po dwóch latach stwierdził,ze nie potrafi się określić co dalej.No i się skończyło.Tez byliśmy juz grubo po 30 stce. Jak cos ma z tego być,to będzie. Wyjątkiem są bardzo młode pary np para 18 latkow spokojnie może 5 czy 10 lat później wziąć ślub.Ale po 30 takie odwlekanie jest niepokojące.

Gość gość
moja kolezanka czekaja ponad 8 lat, z inna ozenil sie po miesiacu!!!

Gość gość
dziś i na tej deklaracji tak siedzicie pięć i pół roku? To ciebie temat nie dotyczy

Gość gość
Jestem kobietą i ślub nie ma dla mnie najmniejszego znaczenia, jest mi dobrze tak jak jest . Oboje traktujemy się poważnie.

Gość gość
Też tak myślę, że u 30-latków facet powinien się oświadczyć w ciągu roku od poznania. Nie jest już młodzikiem, pracuje, zna bardziej swoje oczekiwania. Podobnie jest z kobietą. Poza tym w tym wieku ludzie chcą się już ustatkować.

Gość gość
czyli jak ja spotykam sie z facetem 31 letnim ponad miesiac i on juz delikatnie sugeruje, ze w sumie jakby bylo dziecko byloby dobrze, bo zcas sie ustatkwoac to wrozy dobrze?:D

Gość gość
Wróżyć będzie dobrze, jak się oświadczy i ślub zamówicie

Gość gość
16.53 ale moze zwiazal sie z niedojrzala dziewczyna i czeka az ona dorosnie. Wtedy moze sie oswiadczyc jak ona bedzie miala 30

Gość gość
mi sie nie spiszy, dopiero za kilka miesiecy bede miala 24 lata... moge rok, czy dwa poczekac;)

Gość gość
Jesli facet ma 30 i jego partnerka 30 to szybko sie oswiadcza. Ale jak ma malolate to jak ma jaja to nie bedzie sie takiej oswiadczal az ona skonczy 30

Gość gość
Życie nie jest takie proste. Wiele osób odkłada ślub z powodów finansowych, mieszkaniowcy itd. i to jest w zupełności normalne. Moja znajoma para pobrała się po 8 latach "chodzenia" właśnie z powodu, że nie było ich stać na ślub i nie mieli własnego gniazdka. Są jednym z najlepszych małżeństw jakie znam.

Gość gość
No i wiek też sporo ma tu do rzeczy. Facet w wieku 30 lat oświadcza się po 3 miesiącach, a tamtej się 7 lat nie oświadczył. Ok. - ale 7 lat temu to on mia 23 latka i może od niedawna pracował i miał nieukończoną edukację, może nawet mieszkał z mamą. To też robi różnicę :)

Gość gość
do gosc: 17:09 a niby dlaczego nie oswiadczy sie malolacie , bo co?