TheChryzantema 0 Napisano Marzec 23, 2015 Piszę do was kobietki, ponieważ nigdzie nie znalazłam odpowiedzi,a albo chociaż takiego przykładu, a zapytać się tez nie mam kogo. Mianowicie chodzi o to, mam 18 lat, jestem na tabletkach antykoncepcyjnych od miesiąca, właśnie kończę swoje pierwsze opakowanie, jestem na tabletkach placebo od 2 dni. W zeszłym tygodniu, dostałam plamienia, nie przejęłam sie tym, bo to ponoć może się zdarzyć zwłaszcza w pierwszych miesiącach. Plamienie trwało nie całe dwa dni i przeszło. Teraz znowu je mam, ale w pochwy wypada mi tez skrzep i blona śluzowa na moje oko, wszystko czrwone od krwi, ale samej krwi tyle co kot napłakał, prawie w ogóle. Zastanawiam się czy to okres czy co? Do ginekologa pójdę, ale nie wiem na kiedy się załapię. Dodam że zazwyczaj mam obfite i bolesne miesiączki, a teraz nic. Dziekuje z góry za odpowiedź. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 24, 2015 To krwawienie z odstawienia, czyli taka miesiaczka w czasie przyjmowania pigulek. Jest mniejsza niż naturalna zazwyczaj i trwa krócej, u niektórych kobiet to bardziej plamienie niż krwawienie. Krwawienie z odstawienia jest zawsze w czasie przerwy w przyjmowaniu pigulek. U ciebie - w czasie przyjmowania pigulek placebo, czyli tych bez hormonów. Wszystko masz w ulotce dołączonej do leku. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach