Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

chce znac wasze zdanie

Polecane posty

Gość gość

jest taka sytuacja...Mieszkamy Zagranica.." lata temu urodzil sie syn,przez to tez stracilam prace,szef nie przedluzyl mi umowy.. Syn niedlugo idzie do przedszkola ja bede szukala nowej pracy.. Maz ma od dwoch lat tez problemy z praca...raz ma raz nie..przez co mamy dlugi na koncie..-4000 euro...:/ Debet Maz skacze z firmy posredniczacej do nastepnej,trudno znalezdz firme w ktorej mozna sie zatrudnic na stale... Maz mowi ze mozliwe ze trzeba szukac gdzies dalej pracy i moze sie przeprowadzic...tylko jak sie przeprowadzic z takim dlugiem??to sa koszta...ja niew iem jestem na sraju wyczerpania nerwowego,na nic mnie nie stac... Kiedy mowilam zeby juz rok temu wyslal CV do firm to zapewnial ze dostanie prace na 99 % ,niestety niestety firma posredniczaca musiala szukac nastepnego klienta... Czy powinnismy sprobowac sie przeprowadzic czy szukac cierpliwie na miejscu??

Gość gość
Może spróbuj u wrozki

Gość gość
chcialam sensowniejszych odpowiedzi...chodzi o to ze sie boje zebysmy nie popadli w wieksze problemy..wiadmo ze nikt nie bedzie za mnie decydowal ale inne zdanie ten jest wazne

Gość gość
Możesz napisać mi czy mieszkacie w Niemczech czy gdzieś indziej i jaki jest zawod męża?

To zależy, gdzie mieszkacie. Jeżeli gdzieś dalej rzeczywiście jest więcej możliwości i miejsc pracy (większe miasto, więcej biur zatrudnienia itd), to może miałoby to sens, jeżeli nie ma większej różnicy to lepiej zagryźć zęby, prędzej czy później coś na dłużej na pewno się trafi, jeśli Twój mąż jest rzetelnym pracownikiem, to gdzieś go w końcu zechcą zatrzymać.

Gość gość098
Ja poczekalabym na miejscu, tak jak mówisz...potrzebujecie kasy na teraz na już - a przeprowadzka kosztuje, to raz. Dwa, posiedzcie, stabilizacja w jednym miejscu sprzyja myślom, rozeznaniu rynku i sytuacji w danym miejscu. Przeprowadzka, jeżeli będziecie mieli chęć - ale rzadko to recepta na problemy. Trzymam kciuki za Was!

Gość gość
Mieszkamy w NRW i moj maz jest Frezerem CNC maszyn To bardzo dobry zawod,platna praca ale bardzo duzo jest posrednikow pracy,Firmy niechetnie zatrudniaja bo nie maja pewnosci ze ktos moze byc dobrym fachowcem.. On lubi swoja prace i bardzo sie na niej zna..umie programowac itp.. Nie wiem co sie dzieje na eynku pracy,dlaczego tak obchodza sie z ludzmi,niedawno pracowal w firmie (przez posrednika) w ktorej byli bardzo zadowoleni,obiecywali zatrudnienie a nagle zaczeli zwalniac ludzi,nawet tych z duzym stazem...Z dnia na dzien posrednik musial poszukac nowej pracy.Teraz jest w nowej firmie i tam zatrudnieni na stale opowiadaja ze ci zatrudnieni przez posrednika sa tylko jak jest duzo roboty a najdluzej po pol roku i pozniej do widzenia... Widze ze przez te skakanie od firmy do firmy Maz stracil pewnosc siebie,szkoda mi go ale nie umiem mu pomoc...Pomagam tym ze szukam pracy i wysylamy CV Dzieki za rady... Dzisiaj porozmawialismy szczzerze i doszlismy do wniosku ze przeprowadzka nad totalnie zbankrutuje...musimy sie starac odbudowac konto Na szczescie ja moge isc do pracy od sierpnia..