Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co zrobić, żeby być pewnym zapłaty?

Polecane posty

Gość gość

Pracuję w małym sklepie, który działa do piątku. W sobotę lokal będzie już pakowany, a ja zawsze dostaje umowę za przepracowany miesiąc po wypłaci( wg szefostwa to zabezpieczenie, bo wiadomo, że na zlecenie mogę powiedzieć wieczorem, że rano już nie przyjdę i nie mają co zrobić) wiem, że tak nie powinno być,ale każdy chce pracować... Ja jestem do czwartku, a druga dziewczyna jest z rodziny więc ona nie ma się co martwić. Zapytałam o wypłatę i powiedziano mi, że 10. A ja jak to a gdzie skoro tu nie będzie juz sklepu? Trzeba będzie się spotkać na mieście zeby podpisać i umowę i pokwitowanie odbioru wypłaty. Pomyślałam, że w takim razie niech mi da umowę w pt podjadę albo w weekend. Powiedziała zę nie ma mowy. Nie wiem co zrobić. Powiedziałam, że w takim razie chcę jakąś kartkę z jej podpisem, żeby być pewna wypłaty, ale jak ją sformułować? Do tego dobije pieczątkę na jej podpisie. Myślicie, że to wystarczy, żeby mieć potwierdzenie? Ktoś mi pomoże jak to napisać, żeby miało ręce i nogi?;-)

Gość gość
niech ci wystawi weksel za tyle dni ile już przepracowałaś

Gość gość
To jest dobry pomysł. A własnoręcznie napisane i bez weksel tylko oświadczenie: Dnia 10.04.2015 wypłacę na rzecz () wynagrodzenie za okres pracy od 1.03-31.03.2015 kwotę() netto. Podpis i pieczątka. W razie coś to mogę się z tym zgłosić gdziekolwiek czy mnie wyśmieją?

Gość gość
dowody musisz mieć, że pracowałaś.