Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego jesteście przeciwni aborcji?

Polecane posty

Gość gość

Albo taka hipokryzja - ze taki obrońca zycia zgadza sie na aborcje płodu z gwałtu

Gość gość
Dlaczego piszesz ze ja jestem przeciw? Przecież mnie nie znasz

Gość gość
Sumienie

Gość gość
to w ogole nie jest temat do dyskusji. To wyłacznie sprawa matki i ewentualnie ojca poczetego dziecka powinna byc i ich sumienia. NIKOGO WIECEJ!!!!

Gość gość
Jestem przeciwnikiem aborcji bo nie wyabortowano tych których należało wyskrobać.

Gość gość
Bo jestem przeciwna zabijaniu kogokolwiek, a dziecko w łonie jest w ogóle bezbronne.

Gość gość
Zaraz się tu zleca feministki twierdząc ze to tylko kilka komórek :o

Gość gość
Wiem tylko tyle ze kiedys bylem w mamy brzuchu i jestem. Niewiem co by bylo gdyby minie po kawalku wuszarpywano z niej. Tego nikt niewie nawet te cymbaly co twierdzą ze wiedzą. Pozatym kobieca psychika napewno doznaje jakiegos urazu. Z taka kobietom niepotrafil bym uprawiac sexu. Bylo by to dlamnie jakies nieporozumienie.

Gość gość
W pl najczęściej aborcji dokonuje się nie poprzez lyzeczkowanie a wywolanie farmakologicznie porodu i następnie w świetle prawa zostawia się to dziecko by sobie umarło :o

Gość gość
Teraz nie trzeba posuwać się do aborcji, wystarczy urodzić i zostawić dzieciaczka w szpitalu, natychmiast pojawią się chętni aby takiego zaadoptować.

Gość gość
Uważam to za najlepsze rozwiazanie ale są kobiety które chcą decydować o prawie do życia bo to ICH macica :o i nie chcą porodu. Ciąża zawsze była konsekwencja stosunków płciowych i trzeba się liczyć z jej ryzykiem.

Gość gość
walą się po krzakach z byle kim, a potem skrobią parchate c**y jak ostatnie szmaty

Gość gość
Rozumiem ze dla jakiejś kobiety ciąża to tragedia z różnych powodów ale dlaczego zabijać? Jeszcze jestem w stanie zaakceptować tabletki po ,bo to zupełnie co innego ale potraktować tak człowieka który kiedyś mógłby powiedzieć "kocham cie mamo"

Gość gość
Posłuchaj piosenki "ballada o nienarodzonym dziecku"

Gość gość
jestem przeciwko, bo nie chciałabym aby ktokolwiek czyli np moja matka, ojciec, lekarz decydowali czy mam żyć czy nie każdy człowiek na początku życia musi przejść etap zarodka, płodu...itd aż do starości, czym jest gorszy wtedy od siebie za dzień, tydzień, miesiąc, kilka kilkanaście lat? ze inaczej wygląda? człowiek zmienia się nieustannie... przeraża mnie, że w Kanadzie można dokonać aborcji do końca ciąży :(

Gość gość
Czyli jak kobieta się zabezpiecza to zle bo gdyby dopuscila do ciąży to bylby człowiek który za kilka lat napisalby podobne słowa. Takie myślenie jest błędne i robi ludziom wode z mózgu

Gość gość
Jeszcze nikt tu nie pisał o zabezpieczeniu w sposób jaki zarzucasz .

Gość gość
powinny być limity urodzeń dla Polaków. każde ponad ten limit winno być zabite czyli dla niepoznaki nazwano wyabortowane. zbyt dużo poloskich zakał się płodzi w Europie

Gość gość
Nikt nie napisał ale tak myślą. Jesli aborcja to zlo czyli jak nie dopusci kobieta to tez zło. Bo z tego i z tego bylby człowiek

Gość gość
Ty porownujesz założenie gumy z wyrywaniem po kawałku małego człowieka? :o właśnie gdyby się ludzie zabezpieczali nie było by takich problemow

Gość gość
Daleko mi do jakiegokolwiek kościoła ale porównanie zapobiegania ciąży z zabijaniem eufemistycznie nazywanym aborcja jest niedorzeczne

Gość gość
Myślenie antykoncepcyjne dziś=myślenie aborcyjne jutro. Jedno i drugie jest traktowaniem człowieka i jego życia jako wroga oraz zamknięciem się na miłość.

Gość gość
I żeby było jasne nie potępiam nikogo za takie czy inne poglądy ani za czyny ale sam akt

Gość gość
gość dziś Myślenie antykoncepcyjne dziś=myślenie aborcyjne jutro. xxx To juz przegiecie :o może jeszcze zacznij pluc na onanistow spuszczajacych się do kibla !

Gość gość
gość dziś Daleko mi do jakiegokolwiek kościoła ale porównanie zapobiegania ciąży z zabijaniem eufemistycznie nazywanym aborcja jest niedorzecznexxZabijanie powiadasz. A co czy kogo się zabija?Katolicy uważają, że zabija się człowieka bo w momencie poczęcia powstaje Dusza Nieśmiertelna a DN posiada tylko człowiek.A jak komuś jest daleko do jakiegokolwiek kościoła to uważa, ze zbija się...??? Co?

Gość gość
idzcie do kosciolka trolle, chyba w wielkim poscie powinny byc tam dla was jakies eventy, aborcja was nie dotyczy, przeciez wy sie rozmnazacie tylko po bozemu, wiec o co tyle krzyku.

Gość gość
No i właśnie o tym pisze. Przeciez plod dwu trzy tygodniowy to jeszcze nie człowiek dlatego do 12 tygodni mozna usunąć. Uwazam ze lepiej wczesniej usunąć niz zabic po urodzeniu. Moze pisac co chcecie ja stoje przy swoim. Nie bylo by palenia dzieci w piecu, chowanie do beczek czy zamrazalnika itd. Co jeszcze te kobiety muszą zrobic do jakich zbrodni sie posunac zeby mialy prawo wyboru? Nie zmusicie kobiet do milosci tylko dlatego ze zabroniona jest aborcja

Gość gość
Człowiek to stworzenie które może samodzielnie życ.Czyli tak mniej więcej od 5 miesiąca.Dlatego dla bezpieczenstwa przyjmuje się granicę trzech miesięcy.

Gość gość
Jakis czas temu było w tv ze ksiadz zrobic kobiecie dziecko. Kiedy ona rodzila na plebani on obok w pokoju ogladal film. Kiedy wiedzial ze dziecko jest martwe udawal ze cos z tym robi. Kto jest bez grzechu niech pierwszy rzuci kamień ...