Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego jesteście przeciwni aborcji?

Polecane posty

Gość gość
Wiec ci którzy żyją za pomaga respiratora to juz nie ludzie?

Gość gość
aborcja powinna być tylko w Polsce by już więcej się Polaków nie rodziło. inne Nacje niech się rodzą i rozwijają tylko nie Polacy. starzy wymrą , mniej albo minimum urodzin. i Europa będzie szczęśliwsza i czystsza

Gość gość
gość dziś Wiec ci którzy żyją za pomaga respiratora to juz nie ludzie?xxLudzie. Chorzy ludzie.A to co usiłujesz robić to demagogia połączona z manipulacją.

Gość gość
I ci co zyja za pomocą respiratora mają glowe oczy uszy rece nogi? Jesli tak to jest to człowiek. Plod kilkutygodniowy tego nie ma wiec zanim cos napiszesz pomysl

Gość gość
Co niby usiłuje robić? Wyrażam swoje zdanie i tyle ,nikogo nie chce przekonywać do niczego ,moje sumienie to moja sprawa Twoje to Twoja. W temacie jest pytanie na które chciałam odpowiedzieć .

Gość gość
Wyrażanie swojego zdania to co innego.Ty zarzucasz mi, że nie uznaje ludzi pod respiratorem za ludzi.

Gość gość
dla mnie najciekawszym komentarzem pod każdym tematem o aborcji jest: trzeba się było nie bzykać w ogóle. jak się bzykałaś, to ponieś konsekwencje. jeśli podejść by do tego w taki sposób w życiu realnym i np. ludzie byliby zmuszeni do wychowywania dzieci po seksie jakąś siłą i aborcja byłaby niemożliwa, to nikt by seksu nie uprawiał...

Gość gość
gość dziś Wiec ci którzy żyją za pomaga respiratora to juz nie ludzie?xTo wg ciebie jest odpowiedź na:x"Dlaczego jesteście przeciwni aborcji?"Chyba sobie żartujesz...:O

Gość gość
gość dziś Wiec ci którzy żyją za pomaga respiratora to juz nie ludzie? x To wg ciebie jest odpowiedź na: x "Dlaczego jesteście przeciwni aborcji?" Chyba sobie żartujesz...pechowiec.gif xxxx Nie czubie tylko odpowiedz na twoje twierdzenie ze człowiek to jest tylko ten co jest zdolny do samodzielnego życia

Gość gość
A jednak była łaskawa napisać:"W temacie jest pytanie na które chciałam odpowiedzieć ."Sama nie wiesz co piszesz?:DA obrażac to sobie możesz swoja mamusie i tatusia bo jest za co a nie mnie.

Gość gość
gość dziś dla mnie najciekawszym komentarzem pod każdym tematem o aborcji jest: trzeba się było nie bzykać w ogóle. jak się bzykałaś, to ponieś konsekwencje. jeśli podejść by do tego w taki sposób w życiu realnym i np. ludzie byliby zmuszeni do wychowywania dzieci po seksie jakąś siłą i aborcja byłaby niemożliwa, to nikt by seksu nie uprawiał... xxx Slyszales/as o antykoncepcji? Niech się ludzie bzykaja ,ale z glowa

Gość gość
Nie miałam zamiaru ale skoro tak czujesz to sorry ;)

Gość gość
antykoncepcja zawodzi i nawet jeśli zawiedzie, to też jest krzyk, że trzeba ponieść konsekwencje

Gość gość
Podnosze

Gość ora et abora
Załóżmy, że pochodzę z bardzo biednej rodziny, mam 14 lat, ktoś mnie gwałci i zachodzę w ciążę. Jeśli mogłabym przeprowadzić aborcję, mając pewność, że dziecko nie będzie cierpiało, to oczywiście bym to zrobiła. To morderstwo jak każde inne, ale trzeba zrozumieć, że czasem śmierć jest lepsza niż życie.

dlaczego jestem przeciwna - poniewaz to morderstwo, morderstwo dzieciatka ktore sie jeszcze nie urodzilo I nie umie jeszcze samodzielnie zyc poza brzuszkiem swojej matki gdyz jego organy nie sa dostatecznie wyksztalcone

dziecko z g****u, niechciane oddalabym do adopcji dzisiaj tyle par nie moze miec wlasnych dzieci....

Gość gość
No, chyba że urodziłoby się z szeregiem wad wrodzonych wtedy nie ma szans na adopcję. Co teraz?

Gość gość
Jak ja bym miała urodzić dziecko z gwałtu, to prędzej sama bym się zabiła w tej ciąży...wiecie w ogóle co czuje zgwałcona kobieta? Mojej znajomej siostra to przeżyła, przez rok była na lekach i prowadzona przez psychiatrę, bała się wychodzić z domu... do tej pory nie chodzi nigdzie sama przez park np. albo po zmroku. A jak ktoś za nią idzie, to dostaje ataku paniki i się dusi... A wy każecie takiej kobiecie rodzić ??

Gość gość
Aborcja była, jest i będzie. Odkąd kobiety zachodziły w ciążę, także te ciąże przerywały. Myślicie, że w dawnych czasach nie było romansów, zdrad, seksu przed małżenskiego itp? Inaczej też były traktowane samotne matki...A nie było antykoncepcji. Ile wtedy aborcji dokonano i raczej nie w pierwszych tyg, bo nie było testów ciążowych...Albo po porodzie ile kobiet topiło dzieci w stawach, rzekach itd... Teraz i tak jest lepiej, bo antykoncepcja, bo można dokonać aborcji, zanim wykształci się człowiek

Gość gość
Argument, że dzieci z gwałtów najlepiej urodzić i oddać do adopcji, odpada, bo w domach dziecka podopiecznych naprawdę nie brakuje.

Gość gość
ja usunęłam zarodek a nie płód a ktoś mi zarzuca ze jestem morderczyni, skoro facet mnie bil to prędzej bym poroniła niż urodziła, w szpitalu by byli tatusiowie innych niemowląt a zresztą jasna cholera czy urodziłabym czy zostawiła i tak pozostają wyrzuty smutek ,pustka ,zal. Teraz gdybym nawet kogoś poznała to już niechce dzieci, bo żadnemu facetowi nie zaufam, taka głupia byłam naciągnął mnie na dziecko ,po to żebym była utrzymywanka, poszedł siedzieć do kicia, a ja żyje z bijącymi myslami.