Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomocy.Co podawac dziecku z alergia?

Polecane posty

Gość gość

Witam.Prosze o rade, czym zastapic mleko niemowlakowi z alergia?Synek skonczyl 4mc, byl na bebilonie pepti(dla alergikow) rowniez na Nan HA, tak zalecil lekarz alergolog, poniewaz na zwykle modyfikowane ma alergie, wysypka, zielone kupy, ulewa...Niestety po zmianie mleka dla alergikow nie ma zadnej poprawy, przeciwnie jest jeszcze gorzej.Pomozcie, bo nie wiem juz co robic, by pomoc synkowi.Ps.Nie uzywam zadnych kosmetykow do kapieli, kapie w siemieniu lnianym, oleju kokosowy...

Gość gość
Poproś lekarza o receptę na nutramigen. Stosuj do kąpieli i do smarowania emolienty. Zmień proszek do prania na próbę. Możesz też podać specjalną kaszkę na wodzie z nestle, chyba sinlac. Jest przeraźliwie słodka, ale możesz wymieszać np.z kleikiem. No i uzbroj się w cierpliwość.

Gość gość
Sprobuj mleka bez.laktozy. np enfamil albo jest tez chyba nan bez.lekatozy.

Gość gość
Emolienty uzywalam, odstawilam.Lekarz przepisal masc robiona z witamina A I E plus do tego krem Cetaphil.Bebilon pepti podawalam, podobny sklad do Nutramigenu, bylo jeszcze gorzej, bo procz wysypki pojawily sie zielone bardzo cuchnace stolce.Sinlac widzialam w sklepie, ale to chyba podaje sie raz dziennie z tego co pamietam.Co do cierpliwosci- co masz na mysli? Mam siedziec i czekac az dziecko bedzie mialo rany na twarzy i ciele?Tak to odebrala.

Gość gość
O tym mleku Enfamil nie slyszalam, Nan juz podawalam, bez zmian.Obecnie od okolo miesiac jest na Hipp Combiotyk, alergolog powiedzial, ze jest wyproznia sie prawidlowo po tym mleku, kupy nie sa zielone i nie ma zaparc to podawac to mleko, ale ma straszna wysypke, czerwone suche swedzace plamy, najpierw na policzkach, potem na glowce a od kilku dni na klatce piersiowej.Przestalam uzywac proszku i plynu do prania(oczywiscie dla niemowlat uzywalam) poprawy nie ma.Mascia robiona smaruje codziennie, trzy cztery razy, tak jak lekarz zalecil.Na innych mlekach dodatkowo dochodza zielone kupy, silne zaparcia.Problem zaczal sie kiedy synek mial 1mc i zanikl mi pokarm, przystawiany byl na kazde zadanie, po tym jak zanikl mi pokarm, przystawialam jeszcze przez 1mc ale niestety to nie pomoglo.Z pierwszym synkiem ten sam problem, ale od 3mc, tez calkowicie zanikl mi pokarm, pierwszy synek karmiony byl od 3mc mlekiem Nan i nie bylo zadnych problemow.Zaraz poczytam sobie o mleku Enfamil, dziekuje za rade.

Gość gość
Enfamil A.R to jest dla alergików i żeby dziecko nie ulewało. kupisz w rossmanie albo zamow przez internet. wg mnie najlepsze

Gość gość
Tutaj chyba pomocy nie znajde, ktos podaje nazwe mleka niby bez laktozy a to mleko ja zawiera, a ktos inny pisze zeby czekac cierpliwe.Ja sie pojecia nie ma to sie nie doradza, sory ale takie jest moje zdanie, po co doradzac skoro pewnosci sie nie ma.Prosze sklad mleka Enfamil: Enfamil Premium 1 Mleko początkowe od 0 do 6 miesięcy. Środek spożywczy specjalnego przeznaczenia żywieniowego. Skład laktoza, oleina palmowa, olej kokosowy, olej sojowy, wysokooleinowy olej słonecznikowy, koncentrat białek serwatkowych z mleka, odtłuszczone mleko, galaktooligosacharydy (GOS), polidekstroza, emulgator (lecytyna sojowa), syrop glukozowy, weglan wapnia, oleje pozyskiwane z organizmów jednokomórkowych (ARA z Mortierella alpina i DHA z Crypthecodinium cohnii), L-askorbinian sodu, wodorotlenek potasu, chlorek choliny, chlorek potasu, fosforan magnezu, inozytol, tauryna, siarczan żelazowy, siarczan cynku, octan DL-alfa-tokoferolu, palmitynian askorbylu, cytydyno-5-monofosforan, L-karnityna, nikotynamid, urydyno-5-monofosforan, denozyno-5-monofosforan, palmitynian retinolu, ryboflawina, chlorowodorek tiaminy, chlorowodorek pirodyksyny, cholekalcyferol, siarczan manganu, kwas pteroilomonoglutaminowy (kwas foliowy), jodek sodu, fitomenadion, selenian sodu, D-biotyna, cyjanokobolamina

Gość gość
Mi alergolog tłumaczyła, że nutramigen jest dla mocniej uczulonych dzieci. Mój syn dostał uczulenia po 3 mscu życia, kiedy jeszcze karmiłam piersią. Przeszłam na dietę a później zaczęłam mu podawać pepti - lekarka mówiła że jak to nie pomoże to damy nutramigen. A pisząc o cierpliwości miałam na myśli to że nawet jeśli mleko jest ok to zmiany skórne nie znikną z dnia na dzień, czasem to trwa nawet kilka tygodni. Mój syn ma 23 msce i wciąż ma alergię. Obecnie ma gładką skórę, bo jest na diecie. Jednak raz w miesiącu robię mu próbę i wtedy zawsze wyskakuje wysypka :/ więc sorry ale nie pisz, że wypowiadają się tu osoby, które nie mają o sprawie pojęcia. Aha my na początku stosowaliśmy zgodnie z zaleceniami lekarza maść robioną z kwasem bornym, ale tylko raz dziennie i tylko na mocno zaognione miejsca a całe ciało kilka razy dziennie oillatum. Dodatkowo wieczorem podawałam fenistil, żeby nie swędziało. Dziwię się, że masz tą maść stosować kilka razy dziennie, bo z tego co się orientuję to wit A łatwo można przedawkować. No ale ja nie jestem lekarzem. Skoro lekarz zalecił to znaczy, że tak ma być.

Gość gość
Wit A w maści jest w takim składzie, że nie przedawkujesz ;) Co do alergii: mój po Nutramigenie (przejście z Pepti) tez miał pogorszenie. Po drodze przerobiliśmy więc Neocate, a dopiero Nutramigen AA przyniósł jako tako poprawę. O tej cierpliwości nikt nie mówił złośliwie, ona naprawdę jest potrzebna przy alergii.

Gość gość
SINLAC, ale zapytaj lekarza czy już możesz. ja gotowałam też kleik ryżowy, ale sama gotowałam ryż kilka godzin (nie codziennie, ale raz na kilka dni) potem w słoiczki i do lodówki, ale to teoretycznie nie zastąpi mleka, chociaż, ja wolałam dać mleko ryżowe a nie ten syf z puszki. a przy okazji dziecko piło moje mleko. teraz wsuwa sinlac.

Gość gość
Jak Twój maluszek? Koniecznie powinnaś jeszcze raz iść do alergologa, tylko takiego naprawdę dobrego, sprawdzonego… Jak moje dziecko miało alergię pokarmową to zawiozłam je tutaj www.vital-medica.pl. Lekarz bardzo profesjonalnie się nami zajął i pomógł małemu. Spotkaliśmy się z uprzejmością z jego strony, dużą kompetencją i zaangażowaniem. Wszystko odbyło się w ładnym, czystym, przestronnym gabinecie. Polecam. Tam na pewno powiedzą Ci co trzeba zrobić.

Gość bombilla99
a mleka ekologiczne z holle próbowałaś? moje dziecko (odpukac!) nie ma alergii ale przyjaciolki corka po prostu wydawalo sie ze jest uczulona na wszystkie rzeczy na swiecie :( najlepiej tolerowala własnie ekologiczne mleka a potem jedzenie biodynamiczne i ekologiczne. moze to jest rozwiazanie.

Gość Mama eMka
Enfamil o lac się nazywa to mleko bez laktozy. My na nim jestesmy