Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co to jest roaming

Polecane posty

Gość gość

czy jeżeli chce odbierać smsy ze Stanów musze mieć włączony roaming? czy z tym wychodzi drożej?

Gość gość
nie. jesli ty chcesz używac swojego telefony za granicą to musisz to mieć.

Gość gość
aha.czyli jeżeli ja z Polski chce pisać do Stanów to nie musze mieć włączonego tak? bo z tego co widze w cenniku to z włączonym roamingiem płaci się więcej

Gość gość
nie. ale gdybyś była za granicą to tak. w Polsce nie potrzebny ci roaming

Gość gość
dzięki za odp.i odbierać smsy też moge bez problemu?

Gość gość
roaming umożliwia łapanie sygnału z zagranicznych nadajników. Jeśli będziesz miała włączony roaming a jesteś w Polsce dosyć daleko od granicy to nic się nie stanie, ani nie będzie Ci nic drożej naliczane. JA mieszkam przy granicy z Białorusią, i kiedy nie mam wyłączonego roamingu a jestem bliżej granicy i kończy się zasięg polskiego nadajnika to łapie mi sygnał z Białorusi. Rozumiesz o co chodzi? Ty możesz normalnie wysyłać sms'y do innych państw, korzystając z polskich nadajników. Ale kiedy będziesz za granicą musisz zezwolić w ustawieniach na przesył danych roamingu bo twój telefon po prostu nie będzie miał zasięgu :)

Gość Tomek ze Stalowej Woli
a roaming i rimming to nie to samo?

Gość zuzannaanna
Roaming umożliwia tanie rozmowy telefoniczne za granicą. Moim zdaniem jednak lepszą opcją jest http://www.spikon.pl/usluga-voip Telefonia internetowa jest znacznie tańsza od roamingu i daje dużo więcej możliwości. Może z tego skorzystaj jadąc zagranicę?

Gość Gabek
Roaming niestety nie jest tani, nawet po ostatnich obniżkach. Dlatego ja też korzystam z voip.