Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mamy KP, kiedy zaczęłyście rozszerzać dietę maluchów?

Polecane posty

Gość gość

Niby zalecane jest żeby do ukończenia 6 miesiąca karmić tylko piersią i dopiero po 6 miesiącu wprowadzać nowe pokarmy. A jak u was to było? Zaczęłyście wcześniej?

Gość gość
Tak jak skonczyl 4 miesiace dostal jablko, marchewke i banana..w wieku 6 miesiecy jadl juz nawet truskawki i jakos jest zdrowym i pigodnym dzieckiem. Dzis ma 15 miesiecy

Gość gość
Rowniez po skonczonym 4 miesiacu. Dostala marchewke ziemniaka jablko banana.

Gość gość
Jedno po skończeniu 4 mc zaczęło dostawać. Jak tylko ktoś jadł w jej towarzystwie to było widać, że i ona chce. Aż się trzęsła :D Drugie po skończeniu 5 miesięcy zaczęło dostawać po kilka łyżeczek, by mając 6 miesięcy jeść już jeden porządny posiłek.

Gość gość
jak miała 4,5msc

Gość gość
Mój maluch skończył 5 miesięcy chyba zaczniemy rozszerzać w tym tygodniu. Patrzy jak zaczarowany gdy ktoś je, wszystko wpycha do buzi i zaczyna odmawiać piersi, chyba mu się znudziła. Nie wiem jak można wytrzymać do ukończenia 6 miesiąca, przecież samo dziecko dopomina się wcześniej o rozszerzenie

Gość gość
Uff jcddk njv

Gość gość
jak skończył 6 miesięcy. Po prostu było mi tak wygodnie :)

Gość gość
do tych dziewczyn co rozszerzyły diete po 6 miesiacy mój maluch skonczył 7 miesiecy a zaczelam rozszerzac diete po 6 miesiacu i nadal zjada malo obiadku czy to normalne

Gość gość
5 i pół miesiąca. Ziemniak i brokuły przez tydzień, w kolejnym tygodniu dorzuciłam marchew, w trzecim tygodniu doszły owoce plus kolejne warzywa, w piątym tygodniu wprowadziliśmy kaszki na śniadanie.

Gość gość
Cd.9.32 Zaczął normalne duże porcje (które już w pełni zastępowały dzienne kp) jeść dopiero po 9 tyg rozszerzenia diety. Tak więc do mojej poprzedniczki - tak, to normalne :) na początku dziecko uczy się nowych smaków ale z najadaniem się nie ma to zbyt wiele wspólnego.

Gość gość
dziekuje za odpowiedz :)

Gość gość
ja zaczne po 5 miesiącu

Gość gość
ja zaczelam po 5 m dawac troche marchewki raz dziennie, potem juz blizej 6 m zaczelam gotowac zupki(papki:ziemniak,marchewka,pietruszka, brokol itp) i dawalam to raz dziennie i jabluszko lub banna. jak dziecko mialo juz skonczone 6,5 zaczelam dawac kaszki rano i wieczorem, jagurt z owocami, zupki(dalej blendowane ale nie na papke tylko na wieksze kawalki). dziecko nic nie chce pic tylko chce piers. je po kilka lyzeczek czasem wiecej czasem mniej, pic nic nie chce(moze z lyk wody, tak to sie bawi tym piciem). daje tez owoce w miedzyczasie. dziecko ma 7,5 m

Gość gość
Po 5 miesiącu jakoś, zaczęliśmy od marchewki