Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Gdyby media głosiły, że modne jest noszenie śmietnika na łbie to kobiety tak by

Polecane posty

Gość gość

chodziły. Niestety, ale taka jest prawda kobiety, że to czasopisma, seriale, telewizja, programy masowe kreują wam życie i 80% swojego rozkładu dnia podporządkowujecie, żeby żyć tak jak tam pokażą.

Gość gość
Kobiety jak bezrozumne gęsi gnaja za tym co im media przedstawiają :classic_cool:

Gość gość
100% RACJI, IDEALNIE UJĘTE!

Gość gość
oczywiście zapomniałeś o chłopcach mających identyczne telefony, fryzury, buty, ubrania i zainteresowania - wszystko pod to, co zasugerują media. moda nie na płci ;)

Gość gość
Niektóre tak, zgadzam się. Ja nie, bo olewam to, że mi mówią, że w tym sezonie modna jest panterka czy kwiatki. Noszę to co lubię a raz w ramach manifestu przestałam faktycznie na pewien czas nosić panterkę, bo wszyscy chodzili tak samo. Zawsze się śmieję z klonów na ulicy, które czują się fajne :D

Gość gość
Przecież wśród facetów takimi rzeczami interesują się tylko pedały i wykolejeńcy, a tych jest mniej niż 10%, a u kobiet wszystkie.

Gość gość
zapomniał o chlopcach szpanujących ilością zaliczonych dziewczyn, bo media przecież mówią, że seks jest niezbędny i facet ma być *****czem

Gość gość
i wyśmiewających dziewczyny nie odpowiadające kanonom z mediów

Gość gość
Czyli ja na ulicy widzę samych pedałów i wykolejeńców w Reebookach, Nike i Adidasach? 90% młodych mężczyzn w takim wypadku to pedały :)

Gość gość
Faceci chcą być *****czami, bo kobiety się naśmiewają z tych co nie są.

Gość gość
jeśli coś sprawia, że nie mając tego czujemy się niekomfortowo, to będziemy próbowali to mieć, dopasować i czuć się częścią społeczeństwa - płeć nie ma znaczenia, naprawdę, faceci podążają tak samo ślepo za modą

Gość gość
A faceci maja ogromne wymagania co do wyglądu i myślą, że normalne piersi wyglądają tak jak z p****li :D ne zapomne, jak mój były cycki, które mi urosły pół roku wcześniej, określił jako obwisłe i rozjechane...a byłam z nich zadowolona i dumna, bo mi się podobały i dzisiaj wiem że naprawdę były w porządku

Gość gość
"Czyli ja na ulicy widzę samych pedałów i wykolejeńców w Reebookach, Nike i Adidasach? 90% młodych mężczyzn w takim wypadku to pedały" Jakąś muszą nosić...wymień wszystkie marki i powiedz, że faceci są modni, bo noszą którąś z istniejących. No popatrz. Zresztą to są tylko buty. U was to jest na taką skalę, że wy całe życie osobiste podporządkowujecie temu, żeby wyglądało jak serial, albo jakiś film romantyczny.

Gość gość
jaki kuhwa serial? :O

Gość gość
No raczej nie. Poczytajcie jaka jest statystycznie różnica tzn ile zarabia przemysł odzieżowy, kosmetyczny i itp. na kobietach, a ile na facetach. Różnica jest kolosalna, kobiety są przeważającymi konsumentkami, łatwiej dają sobie obniżyć poczucie własnej wartości i wmówić, że powinny coś mieć, więc przekazy medialne są skoncentrowane głównie na kobietach.

Gość gość
ale wygórowane mniemanie o własnym wyglądzie to kobiety mają, trzeba im przyznać.

Gość gość
Nie jesteś kobietą, to się zamknij. Ciężko się czuć pewną siebie, kiedy nie tylko media, ale i otoczenie ci wmawia pewne rzeczy. To właśnie otoczenie wierzące w to, że kobiety MUSZĄ odpowiadać pewnym kanonom, inaczej nie są kobietami, jest destrukcyjne, a nie media same w sobie. Wiele kobiet dopiero kolo 30stki odzyskuje jakąś pewność siebie. To jest ciężki proces, jeśli ktoś już w to wpadł, a jego otoczenie było niesprzyjające i od małego jej coś wmawiało

Gość gość
Wygórowane? Żartujesz, chyba z domu nie wychodzisz. Ładne są zakompleksione i się czegoś doszukają zawsze. Z doświadczenia wiem, a zadawałam się z kobietami o różnym stopniu atrakcyjności, że niemal każda młoda dziewczyna ma kompleksy to faceci mają wygórowane mniemanie o sobie, myślą że są adonisami w wieku 50 lat z bebechami etc

Gość gość
Zresztą weźmy ten przykład ze śmietnikiem. Jak myślicie ilu facetów dałoby sobie coś takiego wmówić, a ile kobiet? Obstawiam, że aż roiłoby się od kobiet, które by tak chodziły, a facet znalazłby się sporadycznie i to przeważnie jakiś hipster w rurkach, który jest bardziej kobietą niż facetem, więc się nie liczy.

Gość gość
Prawdziwy, męski samiec alfa będzie zawsze chodził w osranych gaciach i przepoconych ciuchach jak ja, a kobiety i tak będą się łasić, czując zapach feromonów, widząc jego męskość i wy*ebkę na swoją powierzchowność.

Gość gość
Załóżmy taką wersję. Kobiety zaczynają olewać modę, przestają się malować, noszą krzykliwe albo wygodne rzeczy, każda wygląda inaczje, ale zarazem wychodzi z tego jakaś brzydota. Tego chcesz, autorze?

Gość gość
No właśnie, pluje na to, a jemu samemu się to podoba :D pewnie lubisz oglądać tyłek jakiejś dziewczyny w legginsach, nie? a parę lat temu one nie były jeszcze modne i powszechne...

Gość gość
Inna sprawa jest taka, że nie wszystkie podążają za modą - W SKLEPACH PO PROSTU NIC INNEGO NIE MA, a coś na tyłku trzeba mieć. Ja osobiście chodziłabym w ciuchach steampunkowych i lolota style, gdyby nie fakt, że są cholernie drogie.

Gość gość
Chodzi ci o lolitę? Przecież bodyline.co.jp nie jest drogie, clobbaonline (z tym że oni mają ciuchy, które na TAOBAO są tańsze, aczkolwiek na taobao trzeba kombinować z przesyłką etc, a clobba to pośrednik).

Gość gość
*lolita I takie ciuchy trzeba sprowadzać najczęściej z zagranicy. Nosiłabym też dzwony zamiast rurek, ale nie mogę ich nigdzie kupić.

Gość gość
No właśnie sprowadzanie z zagranicy. Znasz Niezgodność produktu z opisem na fejsie? Dla mnie kupowanie przez internet to za duża ruletka i jestem niewymiarowa (mała), ale o szczupłej budowie.

Gość gość
No to ciuchy lolita powinny być dla ciebie super, bo one są szyte bardziej pod Azjatki - czyli małe i szczupłe. Wszystko można, tylko trzeba chcieć, jak cię nie stać na pełną 'wyprawkę' to kup sobie sukienkę, ze dwie spódnice i chodź czasem po prostu :)

Gość gość
gdyby śmietnik został zareklamowany jako "luźny strój dla normalnych mężczyzn, a nie hipsterów w rurkach!" to każdy idiota by go nosił. Mężczyźni na reklamę reagują tak samo, wystarczy ich odpowiednio podejść.

Gość gość
No tak, a faceci dali się zmanipulować tym, że faceci w rurkach to pedały, jakby tylko ubiór o tym świadczył... faceci są nietolerancyjni i podatni na takie sugerowanie, BARDZO