Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Szwagierka powiedziała, że jemy biednie

Polecane posty

Gość gość

napisze nasze tygodniowe menu i prosze napiszcie same czy to biedne jedzenie? pon. zupa szczawiowa, a na drugie kurczak pieczony z frytkami (ziemniaczki pokrojone w slupki i pieczone w piekarniku) i sałatką z warzywami wt. zupa pomidorowa, na drugie placki z jabłkami śr. zupa ogórkowa a na drugie bigos czw. zupa ogórkowa, na drugie pulpety w sosie pomidorowym i gotowane ziemniaki, surówka. pt. barszcz czerwony z krokietami i na drugie zrobie pierogi z grzybkami sob. żurek i zapiekanka z makaronem, serem i szynka nd. rosół i pieczony indyk z ryżem i warzywami. zaraz zaczną się pytania o rybę więc od razu uprzedzam na obiad akurat w tym tygodniu nie ma, ale na kolacje jemy czasami wędzoną makrele czy pstrąga.Też myślicie, że to biedne menu?

Gość gość
A ty musisz spowiadac się szwagierce z tego, co jecie? Bo dla mnie to jakieś chore

Gość gość
A co ona jada? Dziczyznę w truflach?

Gość gość
same zupy malo miesa.ale kombinujesz. nie jest zle:)

Gość gość
jecie biednie i macie 2 daniowe obiady??? Masakra. Osoby biedne nie maja co do garnka wlozyc na 1 danie, a o 2 moga pomarzyć.. :) Wiec sie szwagierka nie przejmuj i miej ja w d***e ;)

Gość gość
nie spowiadam sie:P ale mam zawsze menu rozpisane na kilka dni i wisi w kuchni wiec zobaczyla i skomentowala.

Gość gość
szwagierka niech lepiej pilnuje swoich garow. jecie normalnie

Gość gość
4-5 razy w tygodniu to jest mało mięsa? ??

Gość gość
A co ją to obchodzi jak wy jecie? Beszczelna baba, każdy je jak mu pasuje i nikomu nic do tego.

Gość gośćana
jak dla mnie to jest mega bogate menu, ja robię obiady dwu daniowe tylko na specjalne okazje, zupę jak ugotuje to zazwyczaj jest da dwa dni, a tego drugiego są dorobione tosty na dogryzkę i ok

Gość gość
jak mnie nudzą tematy typu: szwagierka powiedziała, że... teściowa chce, żeby... sąsiadka mówi, że... :O

Gość gość
Kurde, jak ty masz czas codziennie robić 2 dania i to codziennie różne...??

Gość gość
Menu fajne, aczkolwiek w mojej opinii zbyt duzo weglowodanow prostych.

Gość gośćautorka
u nas zupa musi być bo jemy ją o wcześniej, mąż jak wraca z pracy to od razu chce zupe, a drugie jemy jakieś 40minut po zupie. Skąd mam czas? Nie pracuję to co mam robić?:D

Gość gość
Weź kobieto idź do pracy, bo ci się chyba w domu nudzi. Menu zazdroszczę, sama chciałabym tak jadać, ale czasu nie mam i ochoty na stanie w kuchni.

Gość gośćautorka
bardzo lubię zupy, ale przyznam, ze gotuję ciągle te same. Może podsuniecie jakiś pomysł na zupę oprócz tych co wymieniłam w swoim menu?:)

Gość gość
ja bym to nazwała skromnie. Sama się przyjrzyj - normalne mięso jest tylko 2 razy, 2 razy dania mączne, bigos i pulpety to dania barowe, bez szału. Nie odbieraj tego jako krytyki, nie twierdzę, że codziennie trzeba jeść mięso i wydawać na jedzenie fortunę. Masz za to bardzo urozmaicone menu i to się chwali. Przyjrzałam sie swojemu jadłospisowi za ten tydzień i pewnie tez spotkałby sie z krytyką twojej szwagierki, bo tez miałam racuchy z jabłkami, a wczoraj kotelty z kaszy jaglanej.

Gość gośćautorka
do pracy nie pójde, ale to nie o tym temat. Na razie dobrze mi w domu, mam szkolne dziecko także cieszę się spokojem w domu:D

Bez przesady :D Czym Ty autorko się przyjmujesz ? Niech szwagierka mówi co chcę :o - olej to.

Gość gość
Bardzo ładne menu :) tez bym chciała ze mi ktos takie obiadki gotował . Szwagierka niech sie w łeb puknie :)

Gość gość
ja tu mięso widziałam 2 razy, kurczak, pulpety, na upartego można dorzucić mięsko z bigosu, o ile robisz z mięsem, a nie samą kiełbasą. a poza tym nie jest źle, ja zup nie robię, bo nie jadam. no i ważne jakie porcje, bo jeśli podajesz jednego pulpeta wielkości orzecha włoskiego to wtedy faktycznie jadacie biednie.

Gość gość
Krupnik, zupa jarzynowa, zupa z kapusty białej, kapuśniak, barszcz ukraiński, zupa pieczarkowa, zupa z groszku, zupa koperkowa

Gość gość
Widzę tylko drób i śladowe ilości mięsa ....:o

Gość gość
CO wy z tym mięsem ? nie każdy lubi mięso . Autorko jest ok nie przejmuj sie dziwna szwagierka .

Gość gośćautorka
pulpety robię z mięsa wieprzowo wołowego i wcale nie są małe:) Bigos na mięsie nie na kiełbasie, no i indyk, kurczak to w sumie mięso jemy niemal codziennie, bo i zupa na mięsie:D Ale to nie zawsze tak jest, w zeszłym tygodniu mięso było tylko 2 razy, bo mieliśmy wszyscy fazę na kopytka, placki ziemniaczane itp.

Gość gość
Mnie się to menu podoba, takie fajne, swojskie i pewnie smaczne. No i dość zdrowo, nie za dużo mięsa, sporo warzyw, zupy. A gotujesz te zupy w takich małych ilościach na 1 dzień, czy mrozisz?

Gość gość
Kurczak, pulpety, indyk, w bigosie pewnie też jakies mięso, zapiekanka z szynką- wystarczy tego jak na jeden tydzień, więc bez przesady ze to mało mięsa, nie każdy lubi wpierdzielac takie rzeczy 7 dni w tygodniu

Gość gośćautorka
o, krupnik i pieczarkowa:) dzieki kochana, bo zapomniałam o tych zupach, a są smaczne. Zuoy robię na jeden czasem na dwa dni, ale nigdy do obiadu nie doczekają:D bo mąż często wieczorem lubi zupę zjeśc i bierze sobie też do pracy i w pracy je, bo on uwielbia zupy. Mrozić nie mrożę czasem jak nagotojuż większy gar to mamy na dwa dni.

Jedzenie ma być przede wszystkim dobre i zdrowe :) Najważniejsze żeby było z porządnych składników...a reszta zależy od upodobań :) nie każdy np lubi owoce morza albo wołowinę czy co tamjeszcze uważa sie za droższe jedzenie

Gość gość
u mnie jest 1 danie, nawet w niedziele. I ze 3-4 razy w tygodniu jest to zupa. I nie to że mnie nie stać, po prostu nie objadamy dla zdrowia, a poza tym szkoda czasu na stanie godzinami przy garach