Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

effezz

Jaki koc wybrać dla dziecka?

Polecane posty

Witam:) mam spory dylemat, ponieważ chciałabym kupić jakiś porządny koc do pokoju dla mojego dziecka, a szczerze to nie mam pojęcia co wybrać:( Koce są różne, są bawełniane, poliestrowe a także akrylowe ? Jakie koce Waszym zdaniem są najlepsze i co najważniejsze to jaki koc będzie odpowiedni dla sześcioletniej dziewczynki? Słyszałam dobre opinie o kocach akrylowych, ale nie do końca jestem przekonana;/ Czy wśród koców można wybrać jakiś wzór, który będzie odpowiedni dla dziecka? Poradźcie coś proszę:)

Gość gość
Napewno nie śliski

Gość gość
śliski różowy

To zależy do czego ma służyć ten koc. Jeśli ma być pod pościelą to wzór będzie obojętny, jeśli jednak córka ma go mieć przy sobie czy ma on być narzutą na łóżko to na pewno wzór będzie miał zasadnicze znaczenie :) teraz wszystko, co chcesz może być na kocu, więc może ulubiona postać z bajki Twojej córki? Albo jakiś zwierzaczek? Coś, co lubi Twoje dziecko.

dla takiego dziecka raczej nie jest najważniejsze z czego koc jest wykonany, ale czy ma jakiś ciekawy nadruk, dlatego najpierw powinnaś poszukać kocy z jej ulubioną bajką, a dopiero wybierać odpowiedni materiał, z którego są wykonane :) na zimę polecam koc akrylowy, jest bardzo ciepły i miękki, na pewno spodoba się Twojemu dziecku :) miłych zakupów :)

Gość gość
pooglądaj na al///leg////ro są naprawdę fajne do wyboru

Chamskie i nie na miejscu są komentarze o śliskich kocykach. Ktoś tu zadaje poważne pytanie i oczekuje odpowiedzi na temat. Pierwszy kocyk dla dziecka jest bardzo ważny i pewnie posłuży mu przez długi czas. Mój 9 letni synek nadal używa swojego pierwszego kocyka i najlepiej mu się zasypia pod nim. Mimo, że kupiliśmy mu wiele innych z motywami z ulubionych bajek. I tak najważniejszy jest ten który zna od niemowlaka.

Polecam koce akrylowe. Kupiłam taki dla swojego syna i jestem bardzo zadowolona, młody chyba też, bo uwielbia pod nim zasypiać. Oprócz materiału, jak ktoś już napisał, ważny jest wzór - z ulubionym bohaterem z bajki czy czymś, czym dziecko jest zainteresowane.

Moja córeczka ma pluszowy kocyk skip hop z wyszytymi ptaszkami. Ładny i cieplutki :) ALe też przydaje się cieńszy, bawełniany - raczej nie ma jednego uniwersalnego.

Gość gość
te akrylowy jest śliski?

Gość Genka42
podejrzewam że odpowiedziałaby tak samo jak ja ponieważ mam dokładnie ten sam kocyk z agajtex. nie jest taki śliski jakby się wydawało że jest. jest przyjemny nie wadzi ale nie spada :) bardzo pięknie zrobiony wzór i mój maluch go uwielbia :)

Gość karin8383
W domu kocyk jest jak najbardziej ok, ale już do wózka czy na rower tak średnio. Spada, zsuwa się, a dzieci często po prostu wyrzucają takie kocyki lub rozkopują się. Fajną alternatywą dla kocyka do stosowania na zewnątrz jest okrycie Cover Over. Tutaj https://pl.coverover.eu/czym-jest-coverover/ można poczytać się czym dokładnie jest to okrycie. Myślę, że warto rzucić okiem i skorzystać, bo Cover Over jest bardzo wygodnym i funkcjonalnym okryciem.