Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciągły ból brzucha w ciąży, a lekarz nie widzi problemu.

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 14 tygodniu ciazy. Od dwoch tygodni boli mnie brzuch, czasem Nospa niewiele pomaga. Brzuch kłuje, ciągnie, gniecie. Ginekolog nie widzi przyczyny. Wiec skad ten bol??? Jelita? Rozciaganie macicy? Ale to na to chyba Nospa by pomogla, a u mnie nie zawsze dziala. Strasznie sie boje :-(

Gość gość
niepokojące, lekarz na prawdę nic z tym nie robi?

Gość gość
Widocznie lekarz ma doświadczenie. Taki ból ogólne jest często spotykany u ciężarnych. Sama tak miałam. Bolał mnie brzuch z krótszym lub dłuższym odstępami od 5 tc do 35 tc. Do teraz zastanawiam się czy to był ból macicy, jelit czy jedno i drugie. Po pierwsze bardzo mi się poprawiło jak z diety wyeliminował cebulę i potrawy wzdymajace i metoda prób i błędów okazało się ze białe pieczywo tez nie służy:) pomagał tez czasami espumisan, który jest bezpieczny w ciąży.a czasami nic nie pomagało, miałam wrażenie ze zaraz mam dostać meeeega okres, mimo iż byłam powiedzmy w 30tc. Naczytalam się o skurczach i żyłam w wiecznym strachu. Niepotrzebnie teraz to wiem. Urodziłam z terminie w sumie 3 dni przed i gdy zaczęły się skurcze wiedziałam że to co miałam wcześniej to na pewno skurcze nie byly:) zaufaj lekarzowi, słuchaj swojego organizmu i ie czytaj za dużo bzdur w internecie bo wpadniesz w paranoję tak jak ja w ciazy:)

Gość gość
ja tak mialam od samego poczatku do okolo 6 miesiaca a w 32tc zaczal sie porod ale przetrzymalalam jeszcze do 38 :)

Gość gość
Tez mnie ciagle brzuch bolał, lekarz też nie widział problemu i słusznie :)