Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zabobony,,, nt obcinania włosów niemowlakom

Polecane posty

Gość gość

słyszałyście ? moja teściowa absolutnie nam zabrania obciać dziecku wlosy ( wchodzą mu trochę w ozy ) gdyż dziecku podobno nie powinno się obcinać włosków do 12 miesięcy ? Coś ktoś słyszałe ? praktykuje ? ... podobno obetniemy mu rozum wtedy...

Gość gość
rozum obcięto Twojej teściowej i to już bardzo dawno temu.

Gość gość
Tnij, bez obaw- twój dzieciak i tak mądry nie będzie. Szurnięta teściowa pewnie przekazała synowi imbecylizm w genach. A ty- skoro pytasz o takie durnoty- też inteligencją nie grzeszysz. Więc i dziecko nie ma po kim mądre być.

Gość gość
He he. My ibcielismy w wieku pol roku. Córka ma 3 lata i czyta :) Jest bardzo mądra. Za to mi mama cieląt ciągle bo miałam puch a do najmądrzejszych kobiet nie naleze wiec nie ma zależności ;)

Gość gość
rozumiem, ze chcesz trafic na beke :D pisz, pisz zaraz Cie zglosze.

Gość gość
Moja z kolei wierzy w inne zabobony (nie kłamię, że jest to kobieta po doktoracie, wykształcona!). Na przykład powiedziała nam, że nie wolno dziecku kupować wózka dopóki się nie urodzi, bo inaczej umrze. Nie pozwala kupować butów osobom, które się kocha, bo odejdą. Powiedziała też, że imię określa całe życie dziecka, wszystko co się z nim stanie.