Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dwa pytania a propos szminek, jak wygląda czysta czerwień plus marka MAC

Polecane posty

Gość gość

1) Czy możecie mi znaleźć w grafice szminkę koloru CZYSTEJ czerwieni i wysłać??? Nie wiem czy dobrze rozumiem jak to wygląda, a dziewczynom i zimnym kolorycie tę czerwień właśnie się poleca. 2) Ile kosztuje szminka MAC i czy jest dobra, trwała itd. słowem- wasze doświadczenia. Dzięki;-)

Gość gość
up

Gość gość
Chętnie Ci pomogę, ponieważ jestem maniaczką pomadek z MACa...:) jesli chodzi o czerwienie to najpopuarniejsze są dwa odcienie- Russian Red i Ruby Woo, wpisz sobie w wyszukiwarkę. Oba pasują każdej dziewczynie. Na poczatek poleciłabym ci Russian Red ponieważ Ruby Woo jest trudna- bardzo matowa, może przesuszać usta.

Gość gość
a za ile to jest?

Gość gość
PS. szminka MAC kosztuje 86 zł, wysyłke z ich strony masz za darmo. Nie kupuj na allegro- jest dużo podrób. Mac robi najlepsze szminki świata, a w przypadku czerwieni warto zainwestować, bo to trudny kolor i łatwo wyglądać tandetnie, albo np. rozmazać ją na zębach;) w przypadku MACA nie ma tego problemu. Zamawiaj Ruby Woo albo Russian Red, padniesz z zachwytu:) Ja nie wiem jak żyłam bez tej szminki:)

Gość gość
heh, nawet na zdjeciach widać, że ruby woo wysusza;-p

Gość gość
lepsza od chanel???

Gość gość
Tak , ale za to jest trwała jak diabli:) Ja na poczatku też miałam ten problem z wysuszaniem, nawet ją rzuciłam na dno szuflady na jakiś czas:) Teraz przed jej użyciem- peeling ust, wazelina i dopiero Ruby:) Ona tak jakby wnika w usta...ale ma to zalety, dziewczyny- możecie na imprezie pić, palić:P, całować, jeść i NIC JEJ NIE TKNIE, nie rozmaże:) Cały czas na miejscu

Gość gość
a w drogeriach jej nie ma? nie wiedziałam, że to jest az takie drogie....

Gość gość
nie wybielam zębów, nie będą z nią za żółte? plus powiedz...ja nawilżam usta, to może jednak ruy woo, mod razu/ ja lubię extra matte i taki trwały, mmm....brzmi osko, klsayka;-)

Gość gość
zalezy o jaki efekt Wam chodzi, ja kiedyś miałam chanelem pomalowane usta i Chanel jest tak jakby kremowy...Hmmm...też bardzo ładny:) nie trzeba dwać balsamu na usta wcześniej...ale zdecydowanie mniej trwały. Jeśli chodzi o MACA to MAC ma kilka rodziajów szminek- Cream , Matte, Satine... te matowe to właśnie mogą wysuszać, ale za to trzymają jak diabli, a dla mnie to było bardzo ważne, bo nie chciałabym co 5 minut sprawdzac w lusterku czy sie nie rozmazałam:) a w przypadku czerwieni to rozmazana szminka to masakra:) Mam też odcień Creme D'nude taki jasny beż(podobno ulubiony Kim Kardashian) i on jest creame- nawilża, pielęgnuje, ale trzyma max 3-4 godziny a jak jesz i pijesz to nawet krócej.

Gość gość
ale russian red jest tak samo trwała i "się wbija"? Ty masz dwie? od jak dawna?

Gość gość
bo prawdą jest, że taka klasyczna czerwień jest dla ka,żdej karnacji, co nie?

Gość gość
No właśnie co do zębów, to jesli masz obawy bierz Ruby Wo:) Mi Pani w sklepie doradziła, ponieważ podobno posiada niebieskie poddtony, a niebieski pogłębia biel- czyli optycznie wybiela zęby;) Ja nie mam idealnych, a przy tej szmince wyglądają super- zobaczyłam to dopiero na zdjęciach. W ogóle to w życiu za żaden kosmetyk nie usłyszałam tyle komplementów co za Ruby Wo:) i fakt jest droga, ale ja mam swoją już 3 lata;) i niby wiem, że tyle czasu nie powinno się szminki używać, ale nic sie z nią nie dzieje! wydaje mi sie, że to właśnie przez to, że jest taka sucha;) ma dużo pigmentu, a mało olejków- więc nie ma się co tam popsuć. Ogólnie - peelnig z cukru i miodu, żeby się pozbyć suchych skórek, gruba warstwa nivea albo wazeliny i Ruby Woo wygląda NIESAMOWICIE. A co najwazniejsze pasuje do każdego typu urody. Ja jestem blondynka, jasna karnacja. A pożyczałam koleżance brunetce, opalonej- i wyglądała ślicznie.

Gość gość
Wiesz, ja nim kupiłam czerwień z Maca to miałam chyba 50 różnych szminek czerwonych- jakieś Rimmely, Eveline a nawet Loreal... I za każdym razem była masakra- bo albo szminka lądowała na zębach, albo wyglądałam strasznie, albo zęby były zółte... normalnie masakra. Zrezygnowałam z czerwieni ,poszłam do salonu MACa po podkład i Pani mnie umalowała Russian Red- byłam w szoku, bo pierwszy raz czerwień ładnie wyglądąła! Zero pomarańczowych, różowych poddtonów, taka czysta czerwień...Kupiłam a później dokupiłam Ruby Woo... Jakbym miała wybierać pomiędzy tymi dwoma wybrałaby Ruby, ale pamiętam moment,kiedy zakochałam się w Russian Red, bo między nią a wcześniejszymi szminkami była przepaść. Oba te kolory są bestsellerami MACa i wiem, że z obu będziesz zadowolna. Oba są polecane dla każdego typu urody.

Gość gość
z odcieni jasnego różu co polecicie z maca ?

Gość gość
MAC Angel lub MAC Please Me <3<3 Oba bestsellery, Angel jest taki kremowy, a Please Me matowy i bardzo trwały;) najlepsze odcienie. Z tym, że ANgel taki bardziej cielisty- róż z beżem...a Please me taki delikatny, chłodny róż, bardzo , bardzo twarzowy

Gość gość
wow, dzięki;-) bardzo mnie zachęciłaś. zastanowię się nad tym dobrze, chyba lepiej mieć kilka szminek, za to dobrych i klasycznych w miarę. kupie ruby, ale jeszcze nie wiem kiedy;-p zawsze marzyłam o czystej matowej pomadce;)

Gość gość
Kupujac przez neta trudno dobrac kolor, monitor czesto nie jest zgodny z prawdziwym odcieniem, a latac po sklepach nie mam kiedy. Mam cienie do powiek ktore mozna uzywac nie tylko na powieki.

Gość gość
a MAC nie ma swoich siedzib? Gdzieś da się chyba kupić ja fizycznie, czy nie?

Gość gość
Powiedzcie mi jeszcze szybko, która drogeria organizuje te wyprzedaże chanel o 50zł taniej? I kiedy? Sephora? Na jesień? Bo pójdę się zapytać do sklepu, ale nie wiem czy wypada;-/

Gość gość
up

Gość gość
up

Gość gość
W sephora jest teraz 20 % na wszystko:) najlepiej wejdź na stronkę i poczytaj. czasem takie promocje są w douglasie, czasem w sephorze. Mac ma wiele stacjonarnych sklepów. Tez wejdź na stronę i poczytaj. Po za tym jak zamóisz w sklepie internetowym, a Ci nie podpasuje to możesz odesłac i oni zwrócą pieniędze, ale musisz odesłać w ciągu 14 dni. Ja kiedyś kupiłam konturówkę, nie miałam okazji sprawdzić w sklepie i nie trafiłam z kolorem- była jaśniejsza niż myślałam. Odesłałam i bez problemu przyjeli zwrot.