Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego starsi ludzie sa tacy wredni

Polecane posty

Gość gość
Problem polega na tym, ze emeryci zyja z mlodych, a mlodzi juz nie beda..........

Gość gość
Mam prawo wiedziec na co dziadek z babka wydaja moja kasę, nie?

Gość gość
Twoja kasa idzie na twoją emeryture.

Gość gość
Mam prawo wiedziec na co dziadek z babka wydaja moja kasę, nie? dokladnie, to samo chcialam napisac. To im nie spada z nieba i nie wybrazam sobie zarabiac 1200 a dziadek bierze 2 z górką za siedzenie i pierdzenie, bo sobie niby wypracowal. Wolne zarty.

Gość gość
Twoja kasa idzie na twoją emeryture. Ktorej nie dozyje, bo nie mam za co wykupic lekow juz teraz ?

gość dziś Twoja kasa idzie na twoją emeryture. Ktorej nie dozyje, bo nie mam za co wykupic lekow juz teraz ? Xxx I masz o to pretensje do emerytów?

Gość Ja   ja
Twoja kasa idzie na twoją emeryture. Ktorej nie dozyje, bo nie mam za co wykupic lekow juz teraz ? Xxx I masz o to pretensje do emerytów? Do systemu, ktory tuczy tych pasożytów ustawowo. Waloryzacją, ulgami, podwójną emeryturą przy przejściu na nią. To chyba dużo, nie?

Gość cwany
Czyli chciałabyś, aby ludzie do końca życia pracowali zamiast pobierać na starość emeryturę ? Myślę, że system ku temu zdąża, a że jesteś młoda, to masz szansę doczekać. Dla tych, którzy ze względu na wiek nie dadzą rady, mają usankcjonować legalną eutanazję. Oprócz problemów neurologicznych, widzę tutaj też poważniejsze.

Gość Ja   ja
Emeryci sa przeszacowani, a sumy jakie ida na nich z budżetu niebotyczne.

Gość jdsd
Dla mnie to kosmos - taka emerytura za 2.000, kiedy mlody czlowiek 30 lat, zarabia 1800 w urzedzie jako referendarz. nieporumienienie jakies.

Gość gość
Starsi ludzie są wredni, bo nie mogli się wywyższyć w swoim życiu aż do teraz. Kto im odpyskuje? Nikt. Więc korzystają.

Gość gość
Wiek życia wydłuża się obecni 30 latkowie będą żyć o ok 6 lat dłuźej od obecnych emerytów dlatego na 30 latków pracować będą następne pokolenia

Gość gość
Mój ojciec ciężko pracował umarł w wieku 60 lat nie dożył do emeretury mojej koleżanki też, tyle tylko że jej ojciec umarł na zawał serca.

Gość staryalejary
Następne pokolenie właśnie jest uczone, przez obecne wychowane "bezstresowo" przez tzw "toksycznych" rodziców, że starych należy się pozbyć, nic im się nie należy i generują niepotrzebne wydatki. Pogodnej starości dla dzisiejszych 30-latków.

Gość gość
Śmieszni jesteście. Po pierwsze większość emerytów ma zdecydowanie poniżej 2 tys. emerytury, a po drugie pracowali przecież całe życie więc im się należy. Ponadto co to jest tak naprawdę te 2 tys.? To tak dużo? Opłaty też muszą robić, jeść, a leki? Pomyśleliście? No i oczywiście jak to w Polsce - na pewno co miesiąc schodzą się do nich sępy w postaci dzieci i wnuków! Wy też będziecie starzy, też będziecie mieli emerytury, wtedy pewnie zmienicie gadkę.

Gość gość
U nas w kraju to chyba większość uważa,że starsi ludzie powinni oddać całą emeryturę dzieciom, to wtedy byłoby ok. Przecież im już niczego nie brakuje, nie mają żadnych potrzeb, nie mają prawa do żadnych przyjemności, wyjazdów itd. Stary ma siedzieć w domu i czytać gazetę albo dziergać na drutach, ewentualnie za darmo zajmować się wnukami i robić przetwory dla całej rodziny.

Gość gość
Moja mama po 30 latach uczciwej pracy ma emerytury niespełna 1300zł i rzeczywiście od nadmiaru pieniędzy w głowie jej się poprzewracało! Nie wie co z nimi robić! Dla mało rozgarniętych od razu uprzedzam,że to ironia.

Gość gość
staryalejary dziś Następne pokolenie właśnie jest uczone, przez obecne wychowane "bezstresowo" przez tzw "toksycznych" rodziców, że starych należy się pozbyć, nic im się nie należy i generują niepotrzebne wydatki. Pogodnej starości dla dzisiejszych 30-latków. x x no właśnie,tacy mądrzy,tak wychowują swoje dzieci że nie muszą odkładać na emeryturę dzieci już o to zadbają żeby nie byli obciążeniem systemu pawulonik i bay bay

Gość gość
Ikaya wczoraj Kiedyś dzisiejsi emeryci bedac młodymi płacili składki na pracując płacili składki na innych emerytów a teraz ty płać i czekaj na swoj koniec bo emerytury i tak miec nie bedziesz.I nie jest to wina emerytów a systemu.Więc nie pyskuj pasztecie.

Gość gość
Wczoraj miałam okazję obserwować starsze kobiety, takie schorowane, ledwie stoi jedna z drugą :o Tak to wygląda. Tylko że u nas rozdawano darmowe jabłka w skrzynkach po 20 kilo jedna i te babcie schorowane i słabuitkie jak się rzuciły na te skrzynki to naprawdę ja miałam większy problem żeby moją jedną zanieść do auta, a one na rowerach przywiązywały po 5 i wiozły do domu, że niby jeszcze dla męża, córki, zięcia............:D jabów było całe wielkie auto a one ryły się jak za komuny, żeby pierwsze dostać :o Już im w życiu miejsca nigdzie nie ustąpię bo są silniejsze ode mnie :)

Gość gość
wczoraj 20:41.I skąd u ciebie dziecko tyle nienawiści? To nie wina emerytek, że biją się o darmowe jabłka, powinny mieć taka emeryturę, aby takie jabłka zostawić dla bezdomnych i bezrobotnych. Też nosiłaś darmowe jabłka do AUTA, a pomstujesz na emerytki i już masz powód, aby nie ustępować im miejsca. Poczekaj, też będziesz stara i nikt ci nie ustąpi.

Gość gość
Na zadane w tytule pytanie odpowiadam, że jestem stary, lubię starość i nawet nowego psa mam starego ze schroniska - uwielbiam go! My starsi ludzie jesteśmy tacy wredni, bo już nic nie musimy, a wszystko możemy! Co za wolność! Jak będziecie cierpliwi, to też doczekacie takiego stanu. Pozdrawiam ciepło, bo mam chwilę dobroci dla ułomnych.